V Penzión Jáchymov pod Lanovkou si užijete perfektnú aktívnu aj relaxačnú dovolenku. Tešiť sa môžete na krásne výlety, ale aj odpočinok v neďalekom Aquacentre Agricola. Pre športovcov je k dispozícii úschovňa bicyklov a palice na Nordic Walking na zapožičanie. Pochutnáte si na výdatných raňajkách a v lete môžete využiť aj terasu s grilom.

O ubytovaní

Penzión Jáchymov pod Lanovkou sa ukrýva v Krušných horách, obklopený ski areálmi, výletnými cieľmi a kúzelnou prírodou. Z penziónu to budete mať doslova pár krokov do kúpeľného centra Agricola (300 m), kde na liečbu využívajú blahodarné účinky vody z rádioaktívnych prameňov. S kúpeľnou históriou Jáchymova a liečebnými účinkami prvku rádium vás zoznámi Radonový náučný chodník.

Na druhej strane mesta nájdete náučný chodník Jáchymovské peklo (2,3 km) venovaný pracovným táborom a politickým väzňom, ktorí tu v minulosti ťažili v baniach. K návšteve láka aj Kráľovská mincovňa Jáchymov (1,7 km) so zaujímavou expozíciou o dejinách mesta a ťažbe v Krušných horách. Parádnym cieľom výletov sú tiež Freudenstein čiže Šlikův hrádek (3 km), vyhliadka Hadí hora (2,9 km) alebo Božídarské rašeliniská (8,6 km).

Na lyžiarov čaká v zime bohaté vyžitie. Otestovať môžete napríklad vleky Eduard (5,6 km) alebo Prima Express (3,1 km). Budete kúsok od Ski areálu Boží dar (6,5 km) s 5 zjazdovkami, Ski areálu Merklín (12,7 km) s malou zjazdovkou vhodnou pre úplných začiatočníkov, alebo najväčšieho lyžiarskeho strediska v Krušných horách, Ski areálu Klínovec (11 km), s cca 47 km zjazdoviek. V okolí nájdete aj mnoho bežkárskych tratí.

Kde budete spať?

Tešiť sa môžete na modernú dvojlôžkovú izbu s manželskou posteľou alebo oddelenými lôžkami. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a k vybaveniu patrí aj televízia s plochou obrazovkou a službami Netflix aj HBO, WiFi pripojenie, rýchlovarná kanvica a šatníková skriňa.

Na čom si pochutnáte?

Penzión nemá vlastnú reštauráciu, raňajky si ale vychutnáte v neďalekom Hoteli Curie *** (200 m). Občerstviť sa tu môžete aj v príjemnej kaviarni, kde sa v niektorých dňoch organizujú tanečné večery.

V teplých letných dňoch môžete naplno využiť terasu penziónu, ktorá ponúka posedenie a možnosť grilovania. Po celý rok je potom k dispozícii spoločenská miestnosť s kuchynkou.

Niečo naviac

Športovci určite ocenia možnosť zapožičania palíc na Nordic Walking, ale aj úschovňu bicyklov a lyží.

Penzion Jáchymov pod Lanovkou

Penzion Jáchymov pod Lanovkou

Třída Dukelských Hrdinů 381 , Jáchymov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Petra Labská IČ: 76203816


+420604964655

penzionjachymov@seznam.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
0,3 km
Zjazdovka
3,1 km
Bežkovanie
3,1 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Aquacentrum Agricola
Aquacentrum Agricola
Boží dar
Boží dar
Kúpele Jáchymov
Kúpele Jáchymov