Vydajte sa do severozápadných Čiech, konkrétne do mesta Kadaň, v ktorom nájdete krásny hrad, Františkánsky kláštor, rozhľadňu Svatý vrch a mnoho ďalších pamiatok a prírodných krás. Ubytovaní budete v Hoteli Split ****, kde si užijete bohaté raňajky formou bufetu a skvelé trojchodové večere.

O ubytovaní

Hotel Split **** sa nachádza priamo na brehu rieky Ohře v prekrásnom starobylom meste Kadaň a ponúka moderné ubytovanie na úpätí Krušných hôr a Doupovských vrchov.

Krátkou prechádzkou pozdĺž brehu rieky sa behom pár minút dostanete k tunajšej dominante - františkánskemu kláštoru Štrnástich svätých pomocníkov (300 m). V kláštore sídli mestské múzeum so zaujímavými expozíciami av kláštornom vinohrade si zase môžete prezrieť rôzne spôsoby pestovania vínnej révy a prebieha tu aj tradičné vinobranie.

Unikátom je kadaňská Katova ulička (1,5 km), ku ktorej sa dostanete, keď sa vydáte pozdĺž brehu na druhú stranu. Táto 51 metrov dlhá ulička meria v najužšom mieste iba 66 cm, a je tak v Českej knihe rekordov vedená ako česká najužšia ulica. V meste môžete ďalej obdivovať malebné námestie alebo najdlhšie zachovalé opevnenie v Čechách s Mikulovickou bránou (1 km).

Okolie hotela je ideálne pre všetkých športovcov. Priamo okolo neho vedie cyklotrasa aj in-line chodník. Obľúbeným cieľom pre horúce letné dni je vodná nádrž Nechranice (7 km). Počas zimy si pobyt môžete spestriť bežkovaním alebo lyžovaním v ski areáloch na Božom Dare či na Klínovci (36 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z komfortných, elegantne vybavených izieb a apartmánov. K vybaveniu izieb patrí WiFi pripojenie, televízia a minibar. Samozrejmosťou je tiež vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou.

  • Izba Comfort (16 m²) je útulná dvojlôžková izba vybavená manželskou posteľou, písacím stolom a malým posedením s kreslami. V kúpeľni je sprchovací kút.

  • Izba Comfort s terasou je priestranná (28 m²) a ponúkne terasu s výhľadom na rieku, manželskú posteľ, písací stôl, posedenie s kreslami a kúpeľňu s vaňou.

  • Apartmán Deluxe (55 m²) je vzdušný variant s výhľadom na rieku. Skladá sa zo samostatnej spálne s manželskou posteľou a priestrannej obývacej izby s veľkou rozkladacou pohovkou. V kúpeľni nájdete sprchovací kút.

  • Apartmán Deluxe s terasou (48 m²) zahŕňa samostatnú spálňu s manželskou posteľou, obývaciu izbu s rozkladacou pohovkou a kreslami a kúpeľňu s vaňou. Dominantou je priestranná terasa s výhľadom na rieku.

  • President Apartmán (72 m²) je ideálnym variantom pre náročných hostí, ktorí ocenia súkromie samostatnej spálne s manželskou posteľou a komfort veľkej obývacej izby s rozkladacou pohovkou, kreslami, jedálenským stolom a kuchynkou so základným vybavením. K apartmánu navyše patrí aj priestranná terasa s výhľadom na rieku. V kúpeľni sa nachádza vaňa.

  • Apartmán Family (72 m²) sa skladá zo samostatnej spálne s manželskou posteľou a dvoma jednolôžkami, obývacej izby s rozkladacím gaučom a kreslami a vybavenej kuchynky. V kúpeľni apartmánu je vaňa, nechýba terasa s vonkajším posedením.

Na čom si pochutnáte?

V modernej reštaurácii s výhľadom na rieku si pochutnáte na tradičných českých jedlách aj medzinárodnej gastronómii s dôrazom na kvalitu použitých surovín. Otestovať môžete aj starostlivo zostavenú ponuku vybraných vín z Talianska a Francúzska.

Hotel Split ****

Hotel Split ****

U Splitu 933 , Kadaň
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
FRK SPLIT s.r.o. IČ: 28746813


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 499 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
10 km
Bežkovanie
15 km

Tipy na výlet

Mesto Kadaň

Mesto Kadaň Tip na výlet

O kráľovskom meste Kadaň, ktoré sa nachádza v Ústeckom kraji, sa hovorí ako o najmalebnejšom meste v severných Čechách. A niet divu - mesto si zachovalo svoje krásne historické jadro a to je dnes vyhlásené za mestskú pamiatkovú rezerváciu. Ak sa vydáte na prechádzku jeho starobylými uličkami, určite zamierte aj k miestnemu františkánskemu kláštoru, ktorý sa uchádza o zápis do Zoznamu pamiatok UNESCO. Milovníci cykloturistiky by zas rozhodne nemali nechať doma svoje bicykle - v Kadani a v okolí sa totiž nachádzajú tie najkvalitnejšie cyklotrasy v Česku. Dovedú vás napríklad do Perštejna, Žatca či Chomutova.

Čo sa rozhodne oplatí vidieť v Kadani?

  • Hrad Kadaň s mestským opevnením
  • Mikulovickú a Žateckú bránu
  • Kadaňský orloj na brehu rieky Ohře
  • Krížovú cestu vedúcu cez Smetanovy sady
  • Nábrežie Maxipsa Fíka
Viac informácií
Želinský meandr
Želinský meandr
Mesto Klášterec nad Ohří
Mesto Klášterec nad Ohří
Krušné hory
Krušné hory