Užite si pohodovú dovolenku v rodinnom penzióne Alpský Dům na Šumave! Krásnu prírodu aj ďalšie zaujímavosti môžete objavovať pešo aj na okolitých cyklotrasách. Pre deti je pripravený nafukovací skákací hrad.
Užite si pohodovú dovolenku v rodinnom penzióne Alpský Dům na Šumave! Krásnu prírodu aj ďalšie zaujímavosti môžete objavovať pešo aj na okolitých cyklotrasách. Pre deti je pripravený nafukovací skákací hrad.

Skvelá dovolenka v prírode v penzióne pri lese a potoku

V pokojnej vilovej štvrti na okraji Železnej Rudy stojí penzión Alpský Dům - ideálne miesto pre vašu jarnú či letnú dovolenku. Ubytovaní budete v moderných apartmánoch so samostatnou spálňou, obývacou izbou, kuchynským kútom a sociálnym zariadením. Niektoré apartmány majú balkón.

V priebehu dňa si dajte niečo dobré v reštaurácii alebo poseďte v štýlovom dennom bare. Pokoj a pohody si užijete na letnej terase.

Za potokom nájdete detský kútik a posedenie pri ohnisku. Deti sa môžu vyšantiť na veľkom nafukovacom skákacom hrade. Počas teplých letných dní ponúka osvieženie rybníček, ktorý patrí k penziónu. Vydať sa môžete aj na neďaleké prírodné kúpalisko alebo do obľúbených plaveckých areálov v Nemecku (Zwiesel, Lam).


Železná Ruda, nie je tu nuda

Do centra mestečka dôjdete za 5 minút. Dajte si obed v reštaurácii či pizzerii, pobavte sa na bowlingu, v kasíne či lanovom centre. Ak máte radi motocykle, zavítajte aj do miestneho múzea. V meste je k dispozícii požičovňa horských bicyklov.


Potulky Šumavou - krásna príroda a pamiatky

Šumava, to je turistický raj, takže každý si príde na svoje. V okolí sa nachádza hustá sieť turistických trás aj cyklotrás. Mapy, sprievodca a prospekty sú k dispozícii v penzióne. Môžete využiť úschovňu bicyklov.

  • Čierne a Čertovo jazero - najväčšie šumavské ľadovcové jazerá sú častým výletným cieľom. Za videnie stojí jazero Laka a Prášilské jazero.
  • Vydra - divoká riečka vám poskytne nezabudnuteľný zážitok. Uvidíte tu obrovské "hrnce" (balvany vymleté ​​vodou). Pekný výlet je aj k vodopádu Biela strž .
  • Sedačkovou lanovkou vyjdite na rozhľadňu Pancíř a na Špičák (bikepark) .

Za návštevu stoja aj historické pamiatky - napr. hrady Velhartice, Klenová, Kašperk, Rabí alebo vodný hrad Švihov.

Ak budete chcieť navštíviť aj nemeckú stranu Šumavy, určite si nenechajte ujsť často navštevovaný chodník v korunách stromov a Veľký Javor (kabínková lanovka na vrchol). Veľa zaujímavého ponúka Bavorský národný park .

Penzion Alpský Dům

Penzion Alpský Dům

K Samotám E22 , Železná Ruda
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Autocentrum Neužil spol. s.r.o. IČ: 46883631


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Bezbariérovosť
Parkovanie