Ubytujte sa vo Wellness Hoteli Chalupa a užite si dovolenku v srdci Národného parku Šumava! „Prášilský raj“ vás privíta s otvorenou náručou a ponúkne vám množstvo zaujímavých aktivít a výletných cieľov. Navštívte ľadovcové jazero Laka alebo vyhliadkovú vežu Poledník. Tešiť sa môžete aj na výdatné raňajky a krásne izby v moderno-rustikálnom štýle.

O ubytovaní

Wellness Hotel Chalupa sa nachádza v malebnej obci Prášily, priamo v srdci Národného parku Šumava. Hoci by sa mohlo zdať, že sa v dedinke so 154 obyvateľmi budete nudiť, opak je pravdou. „Prášilský raj“ ponúka množstvo aktivít pre turistov, športovcov aj rodiny s deťmi. Preskúmajte okolie na koni, otestujte svoje limity v lanovom parku Offpark (350 m) a navštívte jednu z najvyššie položených botanických záhrad (350 m) v Českej republike, kde na ploche 15 000 m² nájdete viac ako 5 000 druhov rastlín.

Dovolenka na Šumave sa samozrejme nezaobíde bez zaujímavých výletov, v Prášiloch môžete dokonca využiť služby sprievodcu, ktorý pozná túto oblasť ako svoje topánky. Vydajte sa napríklad k Prášilskému jazeru (2,8 km), kde sa údajne zjavuje Jazerná panna, a pokračujte k vyhliadkovej veži Poledník (6,3 km), z ktorej uvidíte pohoria Pancíř, Ostrý, Plechý a Javorník. Medzi ďalšie obľúbené ciele patria Jazero Laka (8 km), Hauswaldská kaplnka (10,6 km), Vchynicko-Tetovský kanál (12,9 km) a Stará hůrka (9,5 km).

V zime si môžete pribaliť lyžiarsku výstroj, pretože v okolí sa nachádza niekoľko väčších i menších lyžiarskych stredísk. V Ski areáli Nad nádražím - Belveder (18,7 km) nájdete 7 zjazdoviek nižšej a strednej náročnosti a zábavný detský park Nádražíčko. Ski areál Špičák (26,1 km) ponúka 14 zjazdoviek pre začiatočníkov a stredne pokročilých a freestyle park pre snowboardistov. Vyskúšať môžete aj svahy Ski areálu Kašperské Hory (25,5 km), Lyžiarskeho areálu Zadov (42 km) alebo Ski areálu Nové Huty (39,8 km).

Kde budete spať?

Izby v Hoteli Chalupa vás očaria svojím interiérom v rustikálnom horskom štýle, zároveň sú ale nové a vybavené všetkým moderným komfortom. Okrem iného má každá izba vlastnú kúpeľňu so sprchovým kútom a všetky sú pokryté WiFi signálom.

Dvojlôžková izba má rozlohu 30 m² a nájdete v nej manželskú posteľ alebo 2 samostatné postele, stôl so stoličkami, LCD televízor, trezor, minibar a sušič vlasov. Väčšina týchto izieb má aj vlastný balkón.

Apartmán pozostáva z 2 samostatných izieb a má celkovú plochu 50 m². Každá spálňa je vybavená manželskou posteľou, televízorom a písacím stolom. K dispozícii je trezor, minibar a sušič vlasov. Súčasťou apartmánu je aj súkromný balkón.

Na čom si pochutnáte?

Hotel nemá vlastnú dennú reštauráciu, podávajú sa len raňajky formou bufetu. Môžete však vyskúšať obľúbené podniky v okolí, napríklad Hostinec u Michala (400 m) a Cukráreň Pampeliška (450 m).

Kde budete relaxovať?

Moderné wellness centrum s krásnym interiérom plným prírodných materiálov bude vašou oázou pokoja a relaxácie. Vyskúšajte takmer 20 m bazén s masážnymi prvkami, fínsku saunu alebo parnú kabínu, zážitkovú sprchu s masážnymi tryskami a ochladzovacím vedrom. Potom využite relaxačnú miestnosť s kreslami a ležadlami na oddych.

Wellness Hotel Chalupa ****

Wellness Hotel Chalupa ****

Prášily 174 , Sušice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
SPORT HOTEL PRÁŠILY s.r.o. IČ: 25231588


+420 607 081 511

chalupa@prasilskyraj.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Detské ihrisko
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Vzdialenosť od jazera
8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
40 km
Zjazdovka
12,5 km
Bežkovanie
12,5 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé miesto pre milovníkov aktívneho odpočinku a prírody. Čakajú tu na vás desiatky náučných chodníkov a stovky kilometrov cyklotrás. Na českej strane Šumavy nájdete päť z ôsmich ľadovcových jazier, ktoré vznikli pri procese topenia ľadovcov. Oblasť je domovom mnohých vzácnych živočíchov. Turistom sú k dispozícii návštevnícke centrá, kde môžete pozorovať vlky alebo napríklad rysy a jelene. Nezabudnuteľné zážitky nazbierate tiež pri návšteve niektorej z rozhľadní, hradov alebo technických pamiatok.

Čo nevynechať pri návšteve Šumavy?

  • Boubínsky prales
  • Černé a Čertovo jazero
  • Hrad Kašperk

Za návštevu určite stojí aj najvyšší Šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavebný kanál, rozhľadňa Boubín a Prameň Vltavy.

Vedľa krásnej šumavskej prírody sa môžete tešiť aj na malebné horské mestečká. Za poznaním sa vydajte do Múzea Šumavy.

Viac informácií
Prášilské jazero a rozhľadňa Poledník
Prášilské jazero a rozhľadňa Poledník
Vlčí výbeh Srní
Vlčí výbeh Srní
Tříjezerní slať
Tříjezerní slať