Objavte krásy Šumavy vďaka príjemnému ubytovaniu v Železnej Rude. V Penzióne Samoty sa vykúpete v krytom bazéne, dáte si do tela v posilňovni a pochutnáte si na výbornej polpenzii. K najväčším šumavským lákadlám, ako je Čertovo a Čierne jazero, to budete mať iba kúsok.

O ubytovaní

Novo zrekonštruovaný Penzión Samoty nájdete na Šumave v horskom mestečku Železná Ruda. Ubytujete sa tak v obklopení prírody na dosah všetkých slávnych turistických atrakcií. Príjemný penzión sa stane východiskovým bodom, z ktorého vyrazíte objavovať okolité krásy. Čo vás tu čaká?

Železná Ruda je malé šumavské mestečko v horách, ktoré leží uprostred panenskej prírody. Nudiť sa na tomto mieste v žiadnom prípade nebudete, pretože v meste aj okolí na vás čaká množstvo atrakcií. Prezrite si miestny atypický kostol Panny Márie Pomocnice z Hvězdy (160 m), ktorý vás zaujme svojou obrovskou kopulou. Nielen daždivé dni si zase spestríte návštevou Múzea Šumavy (600 m) alebo Múzea historických motocyklov a bábok (270 m).

Ubytovanie má výbornú polohu na objavovanie okolitých prírodných krás. Určite sa vydajte k slávnym šumavským jazerám – Čertovmu (5,5 km) a Čiernemu (8,5 km), ku ktorým to nebudete mať vôbec ďaleko. Za výhľadom vyrazte na rozhľadne Poludník (23 km) alebo Špičák (2,8 km) a za históriou na hrad Velhartice (24 km). Nenechajte si ujsť ani dych vyrážajúci pohľad na vodopád v Bílé strži (12 km).

V zime sú najväčším lákadlom okolité skiareály, ktoré ponúkajú perfektné podmienky na snehové radovánky. Priamo v Železnej Rude sa nachádzajú lyžiarske areály Nad nádražím – Belveder (1 km) alebo Samoty (210 m). Parádne si zalyžujete aj na neďalekom Špičáku (2,8 km).

Kde budete spať?

Vaším dočasným domovom na Šumave sa stane jedna z rekonštruovaných, štýlovo zariadených izieb s vlastnou kúpeľňou so sprchou a toaletou. K dispozícii vám vždy bude stôl so stoličkami, šatníková skriňa, chladnička a rýchlovarná kanvica. Samozrejmosťou je pripojenie k WiFi.

Vyberať môžete z niekoľkých možností.

  • Dvojlôžková izba Standard je vybavená manželskou posteľou alebo dvoma oddelenými lôžkami.

  • Trojlôžková izba Standard ubytuje 3 hostí na jednej manželskej posteli a jednom samostatnom lôžku.

  • Apartmán s kuchynkou je určený až pre 4 hostí, ktorí sa vyspia na pohodlných manželských posteliach alebo oddelených lôžkach. K dispozícii je kuchynka so všetkým vybavením, mikrovlnnou rúrou a platničkami. Z izby budete mať krásny výhľad na hory.

  • Päťlôžková izba je ideálna pre väčšiu rodinu alebo skupinku priateľov. Vyspíte sa na pohodlných manželských posteliach alebo oddelených posteliach.

Na čom si pochutnáte?

Za dobrým jedlom zavítajte do reštaurácie v Penzióne U Jelena, ktorý stojí len 400 m od vášho ubytovania. Pochutnáte si tu na výbornej domácej kuchyni, a to kedykoľvek počas dňa. V príjemnom priestore v typickom horskom štýle si objednáte nielen tradičné české pokrmy, ale aj špeciality z diviny a rýb. V reštaurácii sa servírujú aj raňajky formou bufetu.

Kde budete relaxovať?

Tešiť sa môžete aj na skvelý relax priamo v penzióne. Na záhradke totiž nájdete krytý bazén, v ktorom si kedykoľvek počas dňa môžete zaplávať alebo na chvíľu oddýchnuť. Za poplatok si doprajete tiež odpočinkovú seansu v saune.

Cestujete s deťmi?

Deti sa vyhrajú na detskom ihrisku pri penzióne s hojdačkou a šmykľavkou.

Niečo naviac

Športovci nebudú mať radosť len z množstva aktivít v okolí penziónu, poteší ich navyše aj plne vybavená posilňovňa priamo v penzióne. Nechýbajú v nej rotopedy, bežecké pásy alebo rebriny. Novo v penzióne nájdete aj stolný tenis.

Penzion Samoty

Penzion Samoty

K Samotám 309 , Železná Ruda
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hummels apartment s.r.o. IČ: 19432810


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/pobyt
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Detský kútik
Fitness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
0,2 km
Bežkovanie
1,5 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé miesto pre milovníkov aktívneho odpočinku a prírody. Čakajú tu na vás desiatky náučných chodníkov a stovky kilometrov cyklotrás. Na českej strane Šumavy nájdete päť z ôsmich ľadovcových jazier, ktoré vznikli pri procese topenia ľadovcov. Oblasť je domovom mnohých vzácnych živočíchov. Turistom sú k dispozícii návštevnícke centrá, kde môžete pozorovať vlky alebo napríklad rysy a jelene. Nezabudnuteľné zážitky nazbierate tiež pri návšteve niektorej z rozhľadní, hradov alebo technických pamiatok.

Čo nevynechať pri návšteve Šumavy?

  • Boubínsky prales
  • Černé a Čertovo jazero
  • Hrad Kašperk

Za návštevu určite stojí aj najvyšší Šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavebný kanál, rozhľadňa Boubín a Prameň Vltavy.

Vedľa krásnej šumavskej prírody sa môžete tešiť aj na malebné horské mestečká. Za poznaním sa vydajte do Múzea Šumavy.

Viac informácií
Čierne a čertovo jazero
Čierne a čertovo jazero
Hrad Velhartice
Hrad Velhartice
Rozhľadňa šumavský Špičák
Rozhľadňa šumavský Špičák