Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Chalupa **** na Šumave

Vydajte sa so Cindy, členkou nášho tímu Travelking, na Šumavu. Konkrétne do Wellness Hotela Chalupa **** ležiaceho v Prášiloch v srdci národného parku. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa do
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Chalupa **** na Šumave

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 26. 5. 2024 - 28. 5. 2024
  • Ubytovaní sme boli vo: Wellness Hoteli Chalupa ****
  • Lokalitou ubytovania: Šumava
  • Cestoval som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na jarný pobyt na Šumave sme vyrážali autom z Brna. Po ceste sme si urobili zastávku na zámku Blatná, ktorý sa nachádza asi 60 km od cieľa. Celkovo nám trasa s dĺžkou 300 km zabrala 4 hodiny jazdy. Z diaľnice D1 sme zišli pri Humpolci a ďalej sme pokračovali smerom na Tábor, Mirovice a Blatnú. Diaľničnú známku máme kúpenú celoročnú, takže sme ju kvôli úseku Brno-Humpolec kupovať nemuseli. Na Šumavu som sa pozrela úplne prvýkrát a musím priznať, že som si cestu plnú výhľadov na lúky a lesy veľmi užila.

Hotel leží v malej obci Prášily na severe Šumavy a s pomocou navigácie sme ho našli bez problémov. Hneď po príchode nás nadchlo prostredie hotela, pretože ho obklopuje najvyššie položená botanická záhrada v Česku a následne krásne šumavské lesy.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred hotelom sa nachádza vonkajšie parkovisko s kapacitou 5 miest. Parkovanie bolo zahrnuté v cene balíčka a nebolo nutné ho vopred hlásiť.

Kde sme sa ubytovali?

Hneď po príchode nás Wellness Hotel Chalupa **** zaujal svojím vzhľadom, ktorý je harmonickou kombináciou moderného a tradičného. Ide totiž o úplne nový hotel postavený v štýle klasickej horskej chaty s dreveným obložením, čo v prostredí krásnej šumavskej prírody pôsobí naozaj malebne. Celkovo bolo v hoteli všetko dokonale čisté a vkusne zariadené, a tak sme sa počas pobytu cítili veľmi dobre. V hoteli je výťah, takže veľkou výhodou je aj bezbariérovosť.

Naša izba sa nachádzala na 1. poschodí a bola dostatočne veľká a zariadená všetkým potrebným. Vybavená bola pohodlnou manželskou posteľou, písacím stolom so stoličkou, televíziou, minibarom a skriňami. V izbe bolo vďaka francúzskemu oknu veľa svetla, čo v kombinácii s obložením zo svetlého dreva pôsobilo veľmi útulne. Súčasťou izby bol aj balkón s pekným výhľadom do prírody a kúpeľňa so sprchovacím kútom, toaletou, umývadlom a fénom. Balkón bol spoločný s vedľajšou izbou.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V našom pobytovom balíčku bola zahrnutá polpenzia s bufetovými raňajkami priamo v hoteli a večerami v neďalekom Hostinci U Michala. Každé ráno nás v jedálni na prízemí privítali švédske stoly s pestrým výberom teplých aj studených raňajkových jedál. Dať sme si mohli napríklad sladké aj slané pečivo, miešané vajíčka, párky, údeniny, syry, cereálie s mliekom či jogurtom a, samozrejme, čerstvé ovocie a zeleninu. Z pitia boli k dispozícii džúsy, čaje a káva z kávovaru. Raňajky boli skvelé a vôbec nič nám na nich nechýbalo.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Oba dni pobytu sme zašli na večeru do Hostinca U Michala, ktorý je jedinou reštauráciou v Prášiloch. Našťastie ide o skvelý podnik, kde si zaručene pochutnáte rovnako ako my! V jedálnom lístku nájdete českú klasiku ako sviečková na smotane, guláš či knedle plnené údeným mäsom, ale aj modernú a odľahčenú kuchyňu ako šalát Caesar. Priateľ si veľmi pochutnal na králikovi na smotane, ja zase na bravčovom tomahawk steaku s pečenými zemiakmi. Reštaurácia je naozaj priestranná a zahŕňa staršiu vnútornú časť s autentickou atmosférou, modernú vnútornú časť, zasklenú zimnú záhradu aj posedenie vonku.
  • Po výlete sme si popoludní spríjemnili zákuskom v cukrárni Pampeliška, ktorá leží oproti hostincu. V ponuke majú české aj moderné varianty dezertov, ktoré v útulnom prostredí drevenej chaty chutia dokonale.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Odpočinok v hotelovom wellness sme si skutočne užili! Počas nášho pobytu sme boli jediní hostia, a tak sme mali veľký vnútorný bazén, fínsku saunu aj parnú kabínu len pre seba. Bazén je dlhý takmer 20 metrov, a vďaka tryskám si v ňom môžete dopriať hydromasáž. Wellness centrum je rovnako ako celý hotel úplne nové a poskytuje najvyšší komfort. Nie je nič lepšie, ako deň strávený na výletoch v krásnej prírode zakončiť poriadnou dávkou relaxácie. 😊

Kam sa vydať na výlet?

  • Priamo pred hotelom sa nachádza najvyššie položená botanická záhrada v Česku (879 m n. m.). Viac ako 5 000 druhov domácich i cudzokrajných rastlín si tu môžete prezrieť úplne zadarmo.
  • Navštívili sme ikonické Čierne jazero. Auto sme nechali na parkovisku Špičácké sedlo a pokračovali pešo po zelenej turistickej značke k cieľu asi 3,5 km.
  • Trasa k Čiernemu jazeru bola pomerne nenáročná, a tak sme sa cestou späť rozhodli vystúpiť k modernej rozhľadni Špičák. Z hory Špičák sme zišli lanovkou, čo bolo zaujímavým spestrením výletu.
  • Na výlet sme zamierili aj do neďalekej obce Srní, kde sa nachádza jedinečná atrakcia - vlčí výbeh s náučným chodníkom. Súčasťou je vnútorná expozícia venovaná týmto šelmám, a predovšetkým 300 m dlhá drevená lávka vedúca nad výbehom vlkov. Pokiaľ by ste sa sem vydali, vrelo odporúčam mať so sebou ďalekohľad. Aj v tomto prípade je pre verejnosť vstup zadarmo.
  • Posledným krásnym miestom, ktoré sme navštívili, boli rašeliniská Chalupská slať, ktoré je od hotela vzdialené asi 50 minút jazdy autom. Okolo najväčšieho rašelinného jazierka v ČR vedie nenáročný chodník po drevenom chodníčku. Tento jedinečný div prírody nás úplne očaril a každému, kto mať cestu okolo, odporúčam rašeliniská navštíviť.

Záverečné hodnotenie pobytu vo Wellness Hoteli Chalupa ****

„Som veľmi rada, že som sa na Šumave pozrela prvýkrát práve počas pobytu vo Wellness Hoteli Chalupa ****. So všetkým sme boli maximálne spokojní! Ide o nádherný nový hotel v horskom štýle, ktorý prekvapí nielen vyladeným moderným interiérom, ale predovšetkým luxusným wellness s veľkým bazénom a saunami. Bufetové raňajky v hoteli aj večere v neďalekom hostinci nemali chybu. Najviac zo všetkého ma nadchlo prostredie hotela – leží totiž priamo uprostred botanickej záhrady a jeho okolie tvoria predovšetkým husté šumavské lesy. Neďaleko hotela sa nachádza toľko atraktívnych lokalít, že sa počas jedného pobytu dá stihnúť iba zlomok. Na Šumavu sa teda ešte určite vrátim a do Wellness Hotela Chalupa **** tiež!“


👍 Pobyt vo Wellness Hoteli Chalupa **** bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 6. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň