Vydajte sa do zasneženého kraja žítkovských bohýň a nasajte atmosféru Bielych Karpát - kopcovitej krajiny, kde všetko vonia lesom a líšky dávajú dobrú noc. V Horskej chate Arnika skrátka utečiete od každodenných starostí
Vydajte sa do zasneženého kraja žítkovských bohýň a nasajte atmosféru Bielych Karpát - kopcovitej krajiny, kde všetko vonia lesom a líšky dávajú dobrú noc. V Horskej chate Arnika skrátka utečiete od každodenných starostí

Horská chata Arnika uprostred lesov Bielych Karpát

Chcete úplne vypnúť a užívať si čarovné ticho lesov? Potom je pre vás tým pravým miestom práve Horská chata Arnika uprostred Bielych Karpát. Krásne prostredie, veľa možností pre lyžiarov a bežkárov a veľa výletných miest sú zárukou nezabudnuteľnej dovolenky.

Hlavná budova ponúka ubytovanie v dvoch apartmánoch s vlastným sociálnym zariadením. Tie sú rozdelené na tri izby po dvoch a troch lôžkach. K dispozícii sú tiež dva dvojlôžkové apartmány s vlastnou kúpeľňou a tiež dva apartmány rozdelené na dve izby po dvoch lôžkach.

K objektu patrí tiež 5 chatiek. Všetky majú vlastné sociálne zariadenie, sú rozdelené na 3 izby, každá chatka má k dispozícii 7 až 10 miest.

Priamo v hlavnej budove je tiež reštaurácia s televíziou, barom a herňou. V reštaurácii si môžete príjemne posedieť, dať si pivo, malinovku alebo teplý čaj.

Pre milovníkov zimných športov

V Bielych Karpatoch nájdete veľa zjazdoviek a ski areálov. Lyžuje sa hlavne na Mikulčinom Vrchu, kde je k dispozícii niekoľko zjazdoviek s vlekmi Myšáčka a Lopata.

K obľúbeným miestam pre bežkovanie patrí hrebeň Vyškovce (Hribovně, Kykula, Machnáč ...) a Mikulčin Vrch alebo Žítková (napríklad okolo hotela Kopanice alebo z Lokova po červenej značke smerom k Javorníku) . K dispozícii sú značené trate v celkovej dĺžke asi 70 km.

Vydajte sa za bohyňami, navštívte Trenčín

Aj napriek tomu, že Biele Karpaty v poslednej dobe zažívajú turistický boom, si toto miesto stále zachováva pokojnú atmosféru, skoro akoby sa tu zastavil čas. Nudiť sa tu ale nebudete ani na chvíľu. Máme pre vás niekoľko tipov, čo podniknúť:

  • Žítková - zájdite si do neďalekej dedinky, kde žili slávne bohyne. Vydajte sa náučným chodníkom a navštívte dom poslednej bohyne Irmy Gabrhelové. Tento zvláštny dom svojou mystickú atmosférou ohromil už nejedného turistu.
  • Rozhľadňa Veľký Lopeník - ak chcete mať celé Kopanice (teda miestne dedinky) ako na dlani, dodajte si odvahu a vystúpte až na vrchol rozhľadne na rovnomennom kopci. Z jednej strany uvidíte Karpaty, z druhej môžete obdivovať majestátne Tatry.
  • Uherský Brod - pár minút cesty vám zaberie cesta do tohto mesta s malebným námestím. Prezrieť si tu môžete starobylý veterný mlyn alebo múzeum Komenského.
  • Luhačovice - za pol hodinky sa autom dostanete do týchto moravských kúpeľov. Okrem liečivých prameňov ochutnajte tiež kúpeľné oplátky a prejdite sa po parádnej kolonáde.
  • Trenčín - bola by škoda nepreskúmať tiež slovenskú časť. Vyrazte do Trenčína, navštívte hrad a dajte si niečo dobré pod zub na trenčianskom námestí v miestnych kaviarňach.
Horská chata Arnika

Horská chata Arnika

Mikulčin vrch , Březová
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Darom Company s.r.o. IČ: 05245176


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
Check Out
Domáci maznáčik
Bezbariérovosť
Parkovanie