Chcete si oddýchnuť a nechať sa unášať krásami Jeseníkov? Ubytujte sa v Penzióne Zlatá Hvězda a vydajte sa na tie najznámejšie miesta ako sú kúpele Veľké Losiny alebo Prečerpávacia elektráreň Dlouhé stráně.
Chcete si oddýchnuť a nechať sa unášať krásami Jeseníkov? Ubytujte sa v Penzióne Zlatá Hvězda a vydajte sa na tie najznámejšie miesta ako sú kúpele Veľké Losiny alebo Prečerpávacia elektráreň Dlouhé stráně.

Naberte nové sily v krásnej prírode Jeseníkov

Novo zrekonštruovaný Penzión Zlatá Hvězda sa nachádza pri meste Šumperk, ktorý je vstupnou bránou do pohoria Jeseníkov. Komfortné ubytovanie nájdete v útulných izbách s vlastným sociálnym zariadením, TV a pripojením na internet.

Polpenziu si vychutnáte v príjemnej reštaurácii priamo v penzióne, ktorého súčasťou je aj súkromný salónik. Pred výletom do hôr a okolia určite oceníte bohaté kontinentálne raňajky, pri návrate sa môžete tešiť na skvelú večeru.

Chránená krajinná oblasť Jeseníky v celej svojej kráse

Mesto Šumperk je centrom tejto podhorskej lokality a rozhodne stojí za návštevu. Obdivovať budete predovšetkým mestskú pamiatkovú zónu s množstvom kostolov a množstvom kultúrnych akcií. Zájsť si v centre mesta môžete aj do známej rodinnej cukrárne Picola alebo stráviť popoludnie v krytom mestskom bazéne.

Hneď za mestom sa do výšky začínajú týčiť Jeseníky, ktoré ponúkajú mnoho zaujímavých turistických chodníkov a cyklotrás ako pre začiatočníkov, tak pokročilých. Priamo pred penziónom začína cyklotrasa Rápotín - Zámok Veľké Losiny, ktorá vedie okolo prírodného kúpaliska a končí v zámockom parku.

Ste skôr fanúšikovia lyžovania či snowboardu? V tom prípade sa vydajte do jedného z lízkych ski areálov: Klepáčov (20 km), Čenkovice (40 km) alebo do Karlova pod Pradědem (50 km).

Termálne kúpele Losiny a prečerpávacia elektráreň

Práve Veľké Losiny (5 km) v údolí Desné sú obľúbeným cieľom turistov vďaka svojmu pôvabnému renesančnému zámku, unikátnej ručnej papierne a jednými z najstarších kúpeľov na Morave s termálnym kúpaliskom.

Na výlet určite nevynechajte ani prečerpávaciu elektráreň Dlouhé stráně, ktorá sa nachádza vo výške 1 353 m a je najvyšším vrcholom Desenskej hornatiny, ktorá je súčasťou pohoria Hrubého Jeseníka.

Neďaleké Červenohorské sedlo je zasa strediskom zimných športov a východiskom turistických ciest do Hrubého Jeseníka.

Penzion Zlatá Hvězda

Penzion Zlatá Hvězda

Šumperská 59 , Rapotín
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
H+M Breakstorm spol. s r.o. IČ: 03116514


723 505 288

hr.marty@seznam.cz

Check In
Check Out
Domáci maznáčik
Bezbariérovosť
Parkovanie