Vyrazte do Penziónu Zivka *** a užite si pohodovú dovolenku v nádhernej prírode Nízkych Tatier. Tešiť sa môžete na ubytovanie v útulnom prostredí, výdatnú polpenziu, zapožičanie elektrokolobežiek na vaše výlety a zľavu na vstup do aquaparkov Tatralandia a Bešeňová. O výletné ciele pritom rozhodne nebude núdza, na dosah budete mať Liptovskú Maru, Demänovskú jaskyňu a ďalšie obľúbené atrakcie.

O ubytovaní

Rodinný penzión Zivka *** sa nachádza v prekrásnej prírode Nízkych Tatier na konci obce Závažná Poruba, rodiska známeho slovenského básnika Milana Rúfusa. Okolie je veľmi bohaté na rôzne výletné ciele vrátane prírodných a kultúrnych pamiatok. Krásne výlety a zábavné aktivity si tu môžete užiť v každom ročnom období.

Za návštevu určite stojí Múzeum liptovskej dediny (21,3 km), pamiatka UNESCO s presnými replikami budov, ktoré v 70. rokoch 20. storočia pohltila voda priehrady Liptovská Mara. Každý dom má navyše informácie o svojom pôvode, majiteľovi a spoločenskom postavení. Na zozname pamiatok UNESCO nájdete aj Vlkolínec (44,6 km), zabudnutú obec v lone Veľkej Fatry. S deťmi si pozrite ZOO Kontakt (10,7 km), milovníci adrenalínu si užijú jazdu na letnej bobovej dráhe v Žiarci (16,8 km) alebo lietanie vo veternom tuneli Hurricane Factory (10,7 km).

K prírodným krásam patria aj jaskyne v Demänovskej doline - Ľadová jaskyňa (15,3 km) a Jaskyňa slobody (17,7 km) s pôsobivou kvapľovou výzdobou. Preskúmajte Stanišovskú jaskyňu v Liptovskom Jáne (12,7 km) - v 871 m dlhom jaskynnom komplexe uvidíte nielen kvaple, ale aj krištáľovo čisté jazierka. V lete si nenechajte ujsť návštevu Liptovskej Mary (12,6 km), vodnej nádrže s rôznymi atrakciami. V zime vám budú skvelým zdrojom zábavy početné okolité lyžiarske svahy, zárukou kvality je lyžiarske stredisko Jasná (22,9 km), najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, hneď vedľa penziónu máte lyžiarske stredisko Opalisko (500 m).

Ak sa chcete zabaviť alebo zohriať v termálnej vode, vyberte sa do aquaparku alebo termálnych kúpeľov. Neďaleký Aquapark Tatralandia (10,8 km) je najväčší celoročný vodný zábavný komplex na Slovensku, v Česku a Poľsku. Nájdete tu 26 toboganov, šmýkačku, Funpark a park Tropical Paradise, kde teplota vody a vzduchu nikdy neklesá pod 30 °C. Navštíviť môžete aj Vodný raj Gino Paradise Bešeňová (29,3 km) s bazénmi naplnenými termálnou vodou, ktorá blahodarne pôsobí na pohybové a dýchacie ústrojenstvo.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulne zariadenej dvojlôžkovej alebo trojlôžkovej izbe. Každá izba je vybavená LCD TV, rádiom, budíkom, Wi-Fi pripojením a vlastnou kúpeľňou (WC, sprcha). Niektoré izby majú aj súkromný balkón.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne sa nachádza príjemná reštaurácia a kaviareň, kde deň začnete bohatými raňajkami formou bufetu a ukončíte ho opäť večerou formou bufetu. Počas dňa si môžete objednať aj obed zo stálej alebo dennej ponuky, občerstvenie, kávu alebo iný obľúbený nápoj. Reštaurácia sa zameriava na tradičné slovenské jedlá, ale aj medzinárodné špeciality.

Kde budete relaxovať?

Na relaxáciu môžete využiť wellness zónu penziónu. K dispozícii je horúca vaňa so širokospektrálnou masážou celého tela pomocou vzduchových a vodných trysiek, finálna alebo parná sauna a relaxačná miestnosť s ležadlami.

Penzion Zivka

Penzion Zivka

Hlavná 550 , Závažná Poruba
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ZIVKA group s.r.o. IČ: 54627338


+421 917 277 777

penzion@zivka.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
12 €/noc do 50 cm, 15 €/noc nad 50 cm
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Lyžiareň
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
10 m
Aquapark
10 km
Zjazdovka
0,4 km