Penzión Tri Kopy *** v Smrečanoch ponúka ideálne miesto pre odpočinok uprostred Západných Tatier. Pýšiť sa môže tým, že sa nachádza v blízkosti množstva prírodných i kultúrnych pamiatok. Čakajú tu na vás náučné chodníky, vodopády, miesta na kúpanie, skaly a vrcholky hôr, ale aj múzeá, zrúcaniny alebo archeologické náleziská. To svoje si tu nájde skutočne každý.

O ubytovaní

Penzión Tri Kopy *** sa nachádza v Smrečanoch, v srdci Žiaru v Liptovskej kotline neďaleko Západných Tatier, a slúži ako východiskový bod pre výlety všetkého druhu. Táto oblasť ponúka milovníkom prírody množstvo miest na objavovanie. V blízkosti penziónu sa nachádza náučný chodník Žiarska dolina (6 km), malebná dolina, ktorou preteká potok Smrečianka a vedie ňou značený turistický chodník. Západné Tatry sa môžu pochváliť aj niekoľkými vrcholmi ideálnymi na celodenné výlety, napríklad Baníkov vrch (14 km), Salatín (17 km), Sivý vrch (21 km), na ktorý sa dostanete cez úžasné skalné mesto, alebo vrchol Tri kopy (13 km).

V blízkosti sa nachádza historická oblasť Liptov, kde na vás čaká množstvo prírodných úkazov a historických pamiatok. Za návštevu určite stojí aj okresné historické mesto Liptovský Mikuláš (6 km), ktorému sa vďaka jeho polohe hovorí "mesto medzi horami". Nachádzajú sa tu desiatky starobylých pamiatok vrátane Námestia osloboditeľov zo 14. storočia (6 km) a gotického Kostola svätého Petra z Alkantary (6 km). Za návštevu stoja aj miestne múzeá a galérie, napríklad Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva (6 km) alebo Galéria Kolomana Sokola (6 km), ktorá sídli v budove z 15. storočia. Zábavu a relax si môžete užiť v Aquaparku Tatralandia (10 km) s bazénmi, toboganmi a saunovým svetom. Rodiny s deťmi sa môžu vybrať do Kontaktuálnej zoologickej záhrady (10 km), kde si môžete zvieratá aj pohladkať a nakŕmiť. Mesto ponúka aj výhľad na Liptovskú Maru (11 km), najväčšiu priehradu na Slovensku, kde sa môžete v lete okúpať alebo sa previezť loďkou a obdivovať krásy okolitej horskej scenérie.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tejto oblasti s bohatou históriou, v Pribyline sa nachádza Múzeum liptovskej dediny (18 km), kde si môžete pozrieť historické domy a hospodárske budovy a zistiť, ako žili stredovekí remeselníci a roľníci. Jeho dominantou je skorý gotický kostol Panny Márie s maľbami zo 14. a 15. storočia. Milovníkov histórie zaujme aj archeologické múzeum Havránok (24 km) nad Liptovskou Marou, ktoré dokumentuje osídlenie oblasti Keltmi od 4. do 1. stor. pred n. l., alebo zrúcanina stredovekého liptovského hradu (13 km). V prípade, že dávate prednosť prírodným úkazom, nesmiete vynechať Lúčanský vodopád (28 km) alebo Čerenovú skalu (23 km) s výhľadom na liptovskú krajinu.

Lyžiari môžu využiť nespočetné množstvo lyžiarskych stredísk v okolí hotela, napríklad Lyžiarske centrum Žiar-Dolinky (3 km), Areál Podbreziny (4 km), Lyžiarske stredisko Opalisko (10 km), Lyžiarske stredisko Javorovica (12 km) alebo Lyžiarske stredisko Zapač Liptovská Porúbka (14 km). V očarujúcej krajine Západných Tatier si jednoducho každý nájde niečo pre seba.

Kde budete spať?

V útulných izbách na vás čaká zaslúžený odpočinok. Môžete si vybrať z troch možností:

Izba Standard (15 m²) je určená pre dve osoby a má dvojlôžko, vlastnú kúpeľňu, TV s plochou obrazovkou a chladničku, kde si môžete uložiť jedlo alebo nápoje, a ak budete smädní, v izbe na vás čaká minibar, káva alebo čaj. Bezplatné WiFi pripojenie sa postará o zábavu počas večerov strávených na izbe. Zo svojej izby si budete môcť vychutnať výhľad na pôsobivé hory, ktoré obklopujú penzión.

Izba Standard s balkónom (70 m²) ponúka toto isté vybavenie ako izba Standard, ale je väčšia, takže je vhodná až pre dve dospelé osoby s dieťaťom a z balkóna budete môcť obdivovať krásu hôr.

Na čom si pochutnáte?

Dobré jedlo je základom každého výletu. V penzióne Tri Kopy *** si môžete vybrať medzi pobytom s raňajkami alebo polpenziou počas celého pobytu.

Raňajky sú bufet s pestrou ponukou, ktorá vám dodá energiu na celý deň.

Večera v reštaurácii poteší vaše chuťové bunky tým najlepším z najlepšieho. Ponuka je bohatá, od polievky a toastu až po krémovú sviečkovú a desať druhov pizze pečených v pravej peci na drevo. Samozrejme, pre hladné brušká sú tu aj zdravé šaláty a chutné dezerty. V ponuke sú aj bezmäsité jedlá a ryby. Ak cestujete s deťmi, aj o ne bude dobre postarané, pretože reštaurácia ponúka aj jedlá špeciálne pre vaše ratolesti.

Špecialitou reštaurácie je pečené koleno a voňavé rebierka podávané na drevenom podnose s pochúťkami.

Penzion Tri Kopy ***

Penzion Tri Kopy ***

Smrečany , Smrečany
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
TOP GASTRO SK, s.r.o IČ: 47628006


0908 930 369

tatragastro@gmail.com

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 4 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Minibar

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od jazera
10 km
Zastávka
100 m
Aquapark
14 km
Zjazdovka
2,5 km
Bežkovanie
2,7 km

Tipy na výlet

Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš Tip na výlet

Populárny Liptovský Mikuláš je ideálna destinácia na zábavnú dovolenku. Odtiaľto to totiž máte blízko ku všetkým najzaujímavejším atrakciám okolia - k Liptovskej Mare, Tatralandii, ZOO Kontaktu, do krásnej prírody...

A čo ponúka Liptovský Mikuláš sám?

  • Navštívte najmodernejšie múzeum na Slovensku - Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva
  • Alebo iné múzeá, ako sú Múzeum Čierny orol, Expozíciu Tatrín a Žiadosti slovenského národa či Jánošíkovu mučiareň a múzeum histórie
  • Túžbu po umení zaženiete v Galérii Kolomana Sokola a Liptovskej galérii P. M. Bohúňa
  • Pokiaľ ale túžite za zábavou, vydajte sa do Escape Room alebo Galérie Ilusia, ktorá vám popletie hlavu
  • Zažiť tu môžete napríklad Jazz Fest, Liptov Fest (festival dobrého jedla, zábavy a zážitkov), Street Music Night a najrôznejšie koncerty.

Náš tip: Ak sa budete pohybovať po Liptove, zakúpte aj Liptov Region Card - kartu, vďaka ktorej budete môcť čerpať zľavy v aquaparkoch, lanovkách, jaskyniach, reštauráciách a rôznych kultúrnych pamiatkach. Na karte sú zľavy od 5 % do 100 %.

Viac informácií
Archeoskanzen Havránok
Archeoskanzen Havránok
Lúčanský vodopád
Lúčanský vodopád
Aquapark Tatralandia
Aquapark Tatralandia