Keď Chorvátsko, tak Aminess! Ak chcete zažiť dokonalú bezstarostnú dovolenku v prímorskom letovisku, Aminess Grand Azur Hotel **** pre vás bude perfektnou voľbou. Tešiť sa môžete na vzdušné, klimatizované izby, stravovanie All-inclusive light formou bohatých bufetov, udržiavanú pláž a skvelé vonkajšie bazény. To všetko navyše len 20 metrov od mora.

O ubytovaní

Aminess Grand Azur Hotel **** sa radí do populárnej skupiny chorvátskych hotelov Aminess a nachádza sa v letovisku Orebič na polostrove Pelješac. Tešiť sa môžete na priezračné more, nedotknutú prírodu a bohatú kultúru tejto prímorskej oblasti. Pokiaľ vyrazíte smerom do vnútrozemia, budete mať ideálnu príležitosť preskúmať historické pamiatky, zaujímavé podniky a ďalšie atrakcie mesta. Navštívte napríklad františkánsky kláštor Panny Márie Anjelskej (1,4 km) z 15. storočia alebo Námorné múzeum (1,6 km). Na svoje si prídu aj milovníci vína, ochutnajte napríklad miestne odrody Pelješac Dingač a Postup.

Aktívnejší jedinci môžu podniknúť výstup na horu Sv. Ilja (2,3 km), ktorý zaberie okolo 5 hodín. Odmenou vám bude krásny výhľad na ostrov Korčula a pobrežie. Spomínaný ostrov Korčula navyše môžete preskúmať aj na vlastnú päsť, od hotela je vzdialený len necelú hodinu cesty. Ostrov bol takmer 400 rokov pod nadvládou Benátok, čo sa odrazilo do jeho architektúry aj kultúry. Medzi najzaujímavejšie pamiatky patrí katedrála sv. Marka a glavica sv. Antuna. Viac sa o histórii mesta dozviete v Mestskom múzeu a ak budete mať šťastie, možno uvidíte aj ľudové rytierske predstavenie moreška, ktorého história siaha až do 17. storočia.

More a pláže

Len pri pomyslení na dovolenku už sa pravdepodobne vidíte na pláži. My pre vás máme dobrú správu – udržiavanú kamienkovú pláž s dĺžkou 350 m budete mať len 20 m od hotela. Samozrejmosťou sú ležadlá a slnečníky. Na vyhradenú časť pláže je povolený vstup aj so psami. Iba 10 minút chôdze vám potom zaberie cesta ku krásnej kamienkovej pláži Škvar (650 m) a navštíviť môžete aj piesočnato-kamienkovú pláž Trstenica (2,7 km) s dĺžkou 1 km alebo kamienkovú pláže Zamošće (3 km) s pôsobivým výhľadom na mesto Korčula.

Kde budete spať?

Po celom dni strávenom na pláži pre vás bude oázou pokoja útulná, vzdušná izba hodná prímorského letoviska. Všetky izby sú klimatizované, majú vlastnú kúpeľňu a na dosah budete mať aj WiFi pripojenie, o svoj komfort sa tak naozaj nemusíte báť.

  • Izba Standard (18 m²) ponúka manželskú posteľ alebo 2 jednolôžka, šatníkové skrine, minibar, trezor, televíziu, písací stôl a kúpeľňu so sprchovacím kútom, kozmetikou a fénom na vlasy. Izba neumožňuje prístelku a nemá balkón. Na vzdušnosti jej ale pridáva veľké francúzske okno.

  • Izba Superior (22 m²) je vybavená manželskou posteľou/2 jednolôžkami a rozkladacím kreslom, ktoré poslúži ako prístelka. Celkovo tak ubytuje až 3 osoby. Z vybavenia nechýbajú šatníkové skrine, písací stôl, televízia, trezor či minibar, samozrejmosťou je aj fén na vlasy a toaletné potreby. Izba je bez balkóna, má ale veľké francúzske okno s výhľadom na more.

  • Apartmán Superior Junior (32 m²) ubytuje až 4 osoby na dvojlôžku a rozkladacej pohovke. K dispozícii budete mať kúpeľňu s vaňou, fénom a toaletnými potrebami, televíziu, trezor, minibar, písací stôl aj úložné skrine. Čerešničkou na torte je priestorný balkón s nádherným výhľadom na more.

Na čom si pochutnáte?

S jedlom si počas pobytu absolútne nemusíte robiť starosti, vďaka režimu All-inclusive light o vás bude dokonale postarané. Raňajky, obed aj večeru si vyberiete z bohatého bufetu v reštaurácii Aminess Grand Azur. Ochutnáte množstvo vynikajúcich lokálnych i medzinárodných jedál, užijete si jedlo na terase s krásnym výhľadom a tešiť sa môžete aj na neobmedzenú konzumáciu nealkoholických nápojov, piva a vína počas jedál.

Ak si chcete jedálniček ešte trochu ozvláštniť, alebo si radi posedíte pri káve či koktaile, vyskúšajte reštauráciu & bar Lungomare, kde vám radi pripravia chutné špeciality z grilu alebo osviežujúci nápoj. Veľkým lákadlom je aj priestranná terasa s výhľadom na more. A aby toho nebolo málo, posedenie na terase vám ponúkne aj Aperitif bar. Ten vás okrem krásneho prostredia očarí aj širokou ponukou nápojov, vrátane regionálnych vín a páleniek.

Kde budete relaxovať?

Aby toho nebolo málo, hneď pri hoteli nájdete obrovský sladkovodný bazén (180 m²) a bazén pre deti (30 m². Nechýbajú tu ani ležadlá a slnečníky na príjemné chytanie bronzu.

Cestujete s deťmi?

Rovnako ako ďalšie hotely skupiny Aminess, aj Aminess Grand Azur Hotel sa môže pochváliť naozaj lákavým programom pre deti. Pre najmenších (od 4 do 10 rokov) je tu pripravený Miramì mini club s tvorivými dielničkami a zábavnými hrami, väčším deťom zase príde vhod herňa s videohrami a konzolou PlayStation. Nechýba ani večerný program vrátane detských diskoték a kina, počas dňa sa zase deti vyšantia na vonkajšom ihrisku.

Niečo naviac

Dospelí si môžu svoj program obohatiť o rôzne športové aktivity (joga, pilates, vodný aerobik), hry (šípky, volejbal, ping-pong) a večernú zábavu (bingo, kvízy...).

Aminess Grand Azur Hotel ****

Aminess Grand Azur Hotel ****

Šetalište kralja Petra Krešimira IV 107 , Orebić
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Aminess d.d. IČ: 040060543


+385 51 356 572

Ivan.Lukaric@aminess.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Parkovanie za 3 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,1 km
Vzdialenosť od mora
100 m
Zastávka
1,3 km

Tipy na výlet

Mesto Orebič

Mesto Orebič Tip na výlet

Chorvátske mestečko Orebič sa schováva pod horským masívom na polostrove Pelješac v južnej Dalmácii. Tento malebný prístav uprostred krásnej prírody láka aktívnych športovcov, ale aj milovníkov nerušenej relaxácie na pláži. Vykúpete sa tu v priezračnom mori, pozdĺž ktorého sa tiahne množstvo pieskových alebo kamenistých pláží. Samotári ocenia tiché zátoky, baviči zase blízkosť turistického zázemia v podobe reštaurácií a barov, kde ochutnáte vynikajúce regionálne víno a výbornú stredomorskú kuchyňu.

Orebič vám však ponúka viac než len oddych pri vode. V centre mestečka budete obdivovať starobylé vily dávnych kapitánov, nadýchate sa miestnej romantickej atmosféry a prezriete si pôsobivý kláštor Panny Márie Anjelskej zo 14. storočia. Núdza nebude ani o rôzne výletné ciele. Z prístavu vychádzajú lode na plavbu napríklad na neďalekú Korčulu, skvelé príležitosti vás čakajú aj v horách nad mestom.

Kam sa v Orebiči a jeho okolí pozrieť?

  • kláštor Panny Marie Anjelskej
  • ostrov Korčula
  • pláž Divna
  • vrch Sveti Ilija
  • Múzeum námorníctva
  • letovisko Trpanj
  • rybárska dedina Kučiště
Viac informácií
Ostrov Korčula
Ostrov Korčula
Pláž Divna
Pláž Divna
Hradby Stonske zidine
Hradby Stonske zidine