Šport Hotel *** Donovaly má naozaj čo ponúknuť - polohu na pomedzí dvoch národných parkov, moderné izby aj skvelú gastronómiu. Nájdete tu aj wellness s vnútornými bazénmi, vírivkou a štyrmi druhmi sáun. Po celý rok si tu teda užijete parádnu aktívnu dovolenku s poriadnou porciou odpočinku.

O ubytovaní

Šport Hotel *** Donovaly sa nachádza v horskej obci Donovaly, ktorá leží v nádhernom prostredí Veľkej Fatry a Nízkych Tatier. Okrem krásnej prírody vás obklopí príjemná rodinná atmosféra, vďaka ktorej si budete pripadať ako doma. Od jari do zimy si tu užijete dokonalú dovolenku plnú pohybu aj odpočinku vo wellness.

Krásy národných parkov Veľká Fatra a Nízke Tatry môžete objavovať po množstve turistických trás. K obľúbeným túram patrí napríklad Donovaly–Špania Dolina (13 km) alebo Donovaly–Staré Hory (16 km). Parádnymi výletnými cieľmi sú tiež Harmanecká jaskyňa (24 km), vrch Kráľová studňa (18 km), historické mesto Banská Bystrica (25 km) či Zvolenský zámok (40 km) ). Ďaleko to nie je ani k pamiatke UNESCO – skanzenu Vlkolínec (25 km) či do bývalých kúpeľov Korytnica (6 km), kde je možné si načapovať minerálnu vodu. Za krásnymi výhľadmi vyjdete na horu Nová hoľa (3 km), prípadne sa na jej vrchol nechajte pohodlne vyviezť lanovkou s celoročnou prevádzkou. Okolím hotela vedie tiež 42 cyklotrás s celkovou dĺžkou 375 km.

Ak sa vydávate na rodinný pobyt s deťmi, určite oceníte, že priamo na Donovaloch leží rozprávková dedinka Habakuky (800 m) a detské zábavné parky Donovalkovo (1 km) a Myšiačikov (1, 2 km). Veľa zábavy pre celú rodinu ponúka aj Fun Park Donovaly (1,3 km) s bobovou dráhou, lanovým parkom, bungee trampolínami a ďalšími atrakciami.

Milovníkov zimných športov poteší, že svahy lyžiarskeho areálu Park Snow Donovaly ležia priamo pred hotelom. Nerušenú relaxáciu aj vodné radovánky si môžete celoročne dopriať v termálnom kúpalisku Bešeňová (38 km) alebo v aquaparku Tatralandia (50 km).

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba Standard ponúka komfortné ubytovanie a je vybavená v harmónii s horským prostredím hotela. Súčasťou izby je WiFi pripojenie, satelitná televízia, minibar a telefón. Nechýba ani vlastná kúpeľňa so sprchou a WC.

Dvojlôžková izba Superior je tiež ladená do prírodných materiálov a ponúka viac priestoru, takže je možné do nej umiestniť jednu prístelku. Vybavená je WiFi pripojením, satelitnou televíziou, minibarom a telefónom. Súčasťou je aj vlastná kúpeľňa so sprchou a toaletou.

Štvorlôžková izba Family sa skladá z dvoch spální a vlastnej kúpeľne so sprchou a toaletou. Súčasťou vybavenia je WiFi pripojenie, satelitná televízia, minibar a telefón.

Na čom si pochutnáte?

V príjemnom prostredí hotelovej reštaurácie s letnou terasou na vás čakajú skvelé gastronomické zážitky. Každý deň pobytu začnete raňajkami vo forme bufetu s pestrou ponukou teplých aj studených raňajkových jedál. Večere majú tiež podobu bufetu, kde si budete môcť dopriať, čo vám hrdlo ráči.

Počas dňa je možné objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka, prípadne si dopriať nejakú dobrotu v lobby bare či hotelovej kaviarni.

V hoteli myslia aj na vegetariánov a radi vyjdú v ústrety aj hosťom s diétnymi požiadavkami či potravinovými intoleranciami. Samozrejmosťou je aj detské menu s obľúbenými pokrmami najmenších hostí.

Kde budete relaxovať?

Nové sily načerpáte v modernom hotelovom wellness, ktorého súčasťou je veľký a detský bazén, odpočinková zóna a saunový svet so 4 druhmi sáun (fínska, infra, parná, soľná) a ochladzovacím bazénikom.

Za príplatok si môžete dopriať rôzne druhy masáží a ak zatúžite po nerušenej relaxácii vo dvojici, je k dispozícii privátna vírivka.

Cestujete s deťmi?

Hotel je ideálnym miestom pre rodinnú dovolenku s deťmi. Pre malých hostí je tu vonkajšie ihrisko s preliezkami, šmýkačkami, kolotočom a hojdačkami či vnútorný detský kútik plný hier a zábavy. Samozrejmosťou je tiež možnosť zapožičania vybavenia pre deti, ako sú postieľky, stoličky, vaničky či nočníky. V reštaurácii je k dispozícii špeciálne detské menu pre všetky maškrtné jazýčky.

Niečo naviac

Špičkové športové zázemie poteší všetkých milovníkov pohybu. Nájdete tu nové multifunkčné ihrisko, na ktorom je možné si zahrať basketbal, volejbal, futbal, nohejbal, bedminton aj tenis.

Šport Hotel *** Donovaly

Šport Hotel *** Donovaly

Donovaly 81 , Donovaly
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MOUNTAIN GATE Suites & Spa, s.r.o. IČ: 44733364


+421 902 898 900

recepcia@hotelsport.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 25 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
0,5 km
Bežkovanie
0,8 km

Tipy na výlet

Skanzen Vlkolínec

Skanzen Vlkolínec Tip na výlet

Dedinka zasadená do krásneho prostredia, ktorá bola zapísaná na Zoznam UNESCO a stále prekypuje životom. Táto "živá obec", skanzen s historickými stavbami, leží v juhovýchodnom výbežku Národného parku Veľká Fatra. Vzácnymi stavbami obce Vlkolínec sú dvojposchodová zrubová zvonica z roku 1770, studňa z roku 1860 s hĺbkou 13 m a barokovo-klasicistický kamenný rímskokatolícky kostol Navštívenia Panny Márie z roku 1875. V obci je tiež Roľnícky dom s expozíciou pôvodného bývania a predmetmi z domácnosti.

Otváracia doba:

  • Pondelok zatvorené
  • UT - PIA: 10:00 - 15:00 hodín
  • SO - NE a sviatky: 10:00 - 16:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 3 €/osoba
  • Študenti a seniori: 1,50 €/osoba
Viac informácií
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Harmanecká jaskyňa
Harmanecká jaskyňa
Habakuky - rozprávková dedinka
Habakuky - rozprávková dedinka