Užite si dovolenku uprostred krásnej prírody - horská chata Smrekovica vás ubytuje priamo v podhorí Veľkej Fatry. Tešiť sa môžete na izbu obloženú drevom, polpenziu s poctivým domácim jedlom a relaxáciu v malej wellness zóne so saunami a vírivkou. Navyše budete mať na dosah krásne výletné ciele aj adrenalínové zážitky.

O ubytovaní

Vysoko v horách Veľkej Fatry (1 339 m), na okraji prírodnej rezervácie Skalná Alpa, sa nachádza štýlová Horská chata Smrekovica. Chata je ideálnym miestom pre športových nadšencov a milovníkov horskej prírody a relaxácie.

Okolie a celková lokalita horskej chaty Smrekovica priamo nabáda k rôznorodým aktivitám počas celého roka. V letných mesiacoch to sú predovšetkým obľúbené horské pešie túry po priľahlých rezerváciách a zaujímavostiach ako sú Jánošíkova kolkáreň (3,5 km), Matejkovský skalný prúd (3,2 km) a Hradené jazero Blatné (3, 6 km). Využiť môžete tiež mnoho cyklistických trás, na priaznivcov adrenalínovej jazdy z kopca zase čaká Bike park Malinô Brdo (20,7 km).

Medzi obľúbené výletné ciele v okolí patrí aj podhorská osada Vlkolínec (15,2 km), ktorá sa vďaka krásnym ukážkam pôvodnej architektúry horskej osady radí na Zoznam pamiatok UNESCO, Brankovský vodopád (10,1 km) ako tretí najväčší vodopád na Slovensku alebo Dve veže (16,3 km) – prvá ferrata v Liptovskom regióne. A ochudobnení nezostanete ani o vodné radovánky, za kúpaním vyrazte na termálne kúpalisko Bešeňová (28,5 km) alebo do Aquaparku Tatralandia (45,8 km).

V zimných mesiacoch si na svoje prídu predovšetkým lyžiari, bežkári, dobrodruhovia na ski-alpoch či snežniciach. Priamo v areáli chaty (200 m) nájdete širokú zjazdovku vhodnú aj pre rodiny s deťmi so 400 m vlekom. V okolí je potom hneď niekoľko kilometrov udržiavaných bežkárskych tratí, upravených ako pre vyznávačov klasickej techniky, tak aj pre ortodoxných korčuliarov. Náročnejší lyžiari môžu vyraziť do ski areálu Malinô Brdo (20,7 km), kde môžu otestovať hneď 9 zjazdoviek všetkých obtiažností.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe či v apartmáne obloženom drevom. K dispozícii budete mať vlastné sociálne zariadenie (kúpeľňa so sprchovacím kútom a WC) a WiFi pripojenie.

  • Dvojlôžková izba meria 17 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo 2 oddelenými jednolôžkami. Umožňuje tiež prístelku.

  • Trojlôžková izba má plochu 17 m² a nájdete v nej 3 jednolôžka alebo manželskú posteľ a samostatné jednolôžko.

  • Rodinná izba (17 m²) zahŕňa 2 samostatné postele a poschodovú posteľ s 2 lôžkami.

  • Apartmán Skalná Alpa (31 m²) sa skladá zo samostatnej spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s rozkladacou pohovkou. Navyše má aj terasu s krásnym výhľadom.

  • Apartmán Tanečnica (31 m²) ponúkne samostatnú spálňu s manželskou posteľou a obývaciu izbu s rozkladacím gaučom.

  • Apartmán Smrekovica (31 m²) sa skladá z dvoch samostatných izieb s manželskými posteľami, rozkladacou pohovkou a jednolôžka. Navyše má vlastný vchod a umožňuje bezbariérový prístup.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou chaty je útulná reštaurácia, kde si pochutnáte predovšetkým na poctivej domácej kuchyni, pripravovanej s dôrazom na využitie sezónnych surovín.

Kde budete relaxovať?

Doplniť energiu, zohriať kosti a uľaviť natiahnutým svalom môžete v malom Relax centre s fínskou saunou, tureckou parnou saunou a hydromasážnou vírivkou. Odpočinok môžete doplniť pitným režimom vo forme vychladeného Prosecca, oroseného piva či ovocného džúsu.

Horská chata Smrekovica

Horská chata Smrekovica

Ľubochnianska dolina 677/136 , Ľubochňa
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Horský hotel Smrekovica s.r.o. IČ: 54998239


+421 905 514 214

info@smrekovica.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domáci maznáčik
za 10 €/noc
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
14 km
Vzdialenosť od jazera
30 km
Aquapark
29 km
Zjazdovka
7 km
Bežkovanie
12,7 km

Tipy na výlet

Národný park Veľká Fatra

Národný park Veľká Fatra Tip na výlet

Národný park Veľká Fatra sa nachádza v severozápadnej časti stredného Slovenska a zaberá svojou rozlohou oblasť Turca, Liptova a Banskej Bystrice. Patrí medzi slovenské najrozsiahlejšie parky. Najvyšším vrchom je Ostredok s nadmorskou výškou 1596 m.n.m. V r. 2002 bol park vyhlásený za chránenú krajinnú oblasť s rozlohou 26 132 ha.

Na poznávanie Veľkej Fatry je pre turistov vytvorená hustá sieť značených turistických trás. Popri turistických trasách je v národnom parku vybudovaných niekoľko náučných chodníkov, medzi najznámejšie patria Náučný chodník hrebeňom Veľkej Fatry či chodník v Gaderskej doline vedúci k Blatnickému hradu. Krásnym skvostom vo Veľkej Fatre je jediná sprístupnená jaskyňa - Harmanecká jaskyňa, či najzachovalejšia ľudová kultúrna pamiatka na Slovensku, zaznamenaná v UNESCO - Vlkolínec. Medzi najnavštevovanejšie lyžiarske strediská patria Donovaly, Jasenská dolina, Malinô Brdô či Turecká.

Viac informácií
Skanzen Vlkolínec
Skanzen Vlkolínec
Naučný chodník Veľká Fatra
Naučný chodník Veľká Fatra
Bike park Malinô Brdo
Bike park Malinô Brdo