Objavte to najkrajšie zo slovenskej prírody počas pobytu v Penzióne U Martina. Vďaka polohe medzi národnými parkami Malá Fatra a Veľká Fatra to budete mať kúsok za turistikou. O dostatok energie sa postará chutná polpenzia a po aktívnom dni v horách príde vhod odpočinok v privátnom wellness, kde si užijete relax v úplnom súkromí.

O ubytovaní

Penzión U Martina sa nachádza na okraji obce Dražkovce neďaleko historického mesta Martin. Vďaka príhodnej polohe v Turčianskej kotline medzi Veľkou a Malou Fatrou budete mať na dosah to najkrajšie z prírodných krás Slovenska.

Priamo pred penziónom vedie cyklotrasa, po ktorej si môžete urobiť výlet za nádhernými výhľadmi z rozhľadne Na Tŕní (3,5 km), rozhľadne Na Kalníku (6,5 km), rozhľadne Pod Bokšínom (14 km) alebo rozhľadne Nad Bystričkou (12 km). Ľahko dôjdete aj do mesta Martin, ktoré návštevníkom ponúka výborné podmienky na kultúrne vyžitie v podobe niekoľkých múzeí, ako je napríklad Múzeum slovenskej dediny (5,8 km), etnografické múzeum (2,6 km) alebo literárne múzeum (2,7 km). Medzi významné pamätihodnosti patrí budova Matice slovenskej a ranogotický kostol sv. Martina z 13. storočia.

Národný park Malá Fatra (5 km) je doslova turistickým rajom s rozľahlými lúkami, úzkymi kaňonmi, pralesom aj impozantnými vrcholmi. Najväčším lákadlom Malej Fatry sú Jánošíkove diery (32 km), kde sa vďaka rebríkom a lávkam môžete prejsť priamo nad potokom a pozdĺž mnohých vodopádov v inak nepriechodných tiesňavách a úzkych skalných priechodoch. Vyznávači náročnejšej turistiky môžu zdolať najvyšší vrch Malej Fatry - Veľký Kriváň (23 km), prípadne susedný Chleb (24 km) a Poludňový grúň (27 km). Jedinečným zážitkom je lezecká prechádzka pozdĺž Pivovarského potoka cez Via Ferrata HZS na Martinskej Hole (11 km).

Ďalším klenotom slovenskej prírody je Národný park Veľká Fatra, vzdialený len 8 km od penziónu. Ide o územie, ktoré si stále uchováva značnú nepriepustnosť, a tak si tu počas výletov vychutnáte ticho a pokoj bez davov turistov. Medzi obľúbené vrcholy patrí najvyšší vrch Veľkej Fatry Ostredok (25 km) a neďaleká Krížna (34 km). Nezameniteľný je mohutný vrch Ploská (23 km), ktorý je vďaka svojej mohutnosti dobre rozoznateľný aj z veľkej diaľky. Za videnie stojí v rámci Veľkej Fatry tiež Sklabinský hrad (7 km), hrad Blatnica (15 km), verejnosti prístupná Hermanecká jaskyňa (47 km) a Vrátňanský vodopád ( 30 km).

Počas zimy by bola, samozrejme, škoda nevyužiť skvelé možnosti lyžovania, ktoré okolie penziónu ponúka. Parádny deň na svahu si užijete v ski areáloch Jesenská dolina (7 km), Martinskej Hole (21 km) alebo Valčianska dolina (17 km). Zasneženú krajinu môžete objavovať aj na bežkách. V Malej Fatre je k dispozícii cca 30 km udržiavaných bežeckých trás.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou, alebo dvomi jednolôžkami. Súčasťou izby je vlastná kúpeľňa a vybavenie v podobe LCD televízie, WiFi pripojenia, skrine a konferenčného stolíka s posedením. Na trojlôžková izba je možné umiestniť prístelku pre 3. osobu.

Na čom si pochutnáte?

V príjemnej reštaurácii si pochutnáte na tradičnej slovenskej i medzinárodnej kuchyni pripravenej z kvalitných a čerstvých surovín. Každé ráno pobytu sa posilníte pri bufetových raňajkách a deň potom zakončíte servírovanou večeru s možnosťou výberu z menu. Cez deň je možné objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka alebo si dopriať pohár vína či vynikajúcej kávy s domácim dezertom.

Kde budete relaxovať?

Nerušený oddych na vás čaká v privátnom wellness vybavenom vírivkou a fínskou, parnou a infra saunou. Vďaka tomu, že budete mať wellness len pre seba, rýchlo zabudnete na všetky starosti všedných dní.

Cestujete s deťmi?

Nuda v penzióne rozhodne nehrozí! Pre malých hostí je tu vonkajšie ihrisko s hojdačkou, preliezkami, šmykľavkou, pieskoviskom a trampolínou.

Penzion U Martina

Penzion U Martina

Dražkovce 6 , Dražkovce
Slovenská republika

+421 918 368 670

rezervacie@umartina.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
7,6 km

Tipy na výlet

Národný park Malá Fatra

Národný park Malá FatraTip na výlet

Malá Fatra je priam turistický raj, v ktorom je možné podnikať prekrásne, viac alebo menej náročné túry. Bezpochyby najnamáhavejšia z nich je veľmi atraktívna hrebeňovka. O Malej Fatre sa tvrdí, že má v sebe trochu z každého kúta Slovenska. Mnoho ľudí je dokonca presvedčených, že sa tu nachádza najkrajší slovenský vrchol, ktorým je Veľký Rozsutec. Veľmi obľúbeným je tiež najvyšší vrchol Malej Fatry - Veľký Kriváň. Nielen tieto dva, ale aj mnohé iné vrcholy ponúkajú za dobrej viditeľnosti prekrásne výhľady na Veľkú Fatru, Západné Tatry, Chočské vrchy a ďalšie pohoria.

Viac informácií
Jánošíkove diery
Jánošíkove diery
Hrad Blatnica
Hrad Blatnica
Národný park Veľká Fatra
Národný park Veľká Fatra