K Štrbskému plesu nebudete mať už nikdy bližšie. Ubytujte sa priamo na jeho brehu v 4* Hoteli Solisko a užite si nielen dych vyrážajúce výhľady na krásne pleso a Vysoké Tatry, ale aj blízke a obľúbené ciele či romantickú jazdu na konskom záprahu. Budete ubytovaní v dvojlôžkových izbách a každý deň sa môžete tešiť na výbornú polpenziu od miestneho oceňovaného šéfkuchára. Pobyt vám ešte viac spríjemní neobmedzené wellness s vírivkou, 3 druhy sáun a ďalšími lákadlami.

O ubytovaní

Obľúbený Hotel Solisko **** stojí priamo na brehu Štrbského plesa, a je tak ideálnym miestom pre luxusnú dovolenku plnú aktívneho vyžitia. Atraktívna lokalita, ktorá patrí k najnavštevovanejším miestam na Slovensku, vám prinesie množstvo rozmanitých zážitkov. Vysoké Tatry, ktoré jazero obklopujú, sú zdrojom zábavy po celý rok a potešia najmä tých výletníkov, ktorí nedajú dopustiť na aktívnu dovolenku.

Svoj pobyt začnite prechádzkou okolo samotného Štrbského plesa, impozantného ľadovcového jazera, na ktorého hladine sa zrkadlia ostré vrcholky Tatier. Miestnou krajinou vás prevedie pútavý náučný chodník. Potom vyrazte Lanovkou na vrchol Solisko, z ktorého sa pokocháte výhľadom na pleso z výšky. Je na vás, akú dovolenku si tu urobíte. Hory lákajú k adrenalínovým športom, vysokohorskej turistike a v zime na lyžovačku na skvele upravovaných svahoch. Na svoje si prídu aj cyklisti, ktorí sa môžu na bicykli preháňať po okolitých cyklotrasách.

Prechádzky po okolí vás rozhodne neomrzia. Vypravte sa napríklad k Novému Štrbskému Plesu (1,3 km), Štrbským rybníkom (900 m) alebo Pamätníku hrdinov Slovenského národného povstania. Kúsok od plesa stojí vyhliadková Veža snov (1,7 km), ak si trúfnete vystúpať oveľa vyššie, možno vás zaujme horská túra na Kriváň (9 km).

V zime to potom budete mať k lyžiarskemu stredisku Štrbské Pleso len 1,7 km. Tešiť sa môžete na 9 skvele upravovaných lyžiarskych zjazdoviek, ktoré sú vhodné ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých. Ochudobnení nebudú ani bežkári, pre ktorých je v okolí areálu pripravených viac ako 25 kilometrov stôp. Pokiaľ milujete adrenalín, oceníte miestny snowpark s množstvom prekážok.

Za ďalšími krásami Slovenska sa vydajte napríklad do Starého Smokovca (16 km), kde vás okrem iného očaruje miesto plné kúziel Tricklandie. Naopak za odpočinkom a históriou vyrazte do neďalekého Popradu (28 km), kde nájdete báječný aquapark AquaCity Poprad.

Kde budete spať?

Vaším dočasným domovom sa stane dvojlôžková izba Standard (23 m²) s manželskou posteľou. K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu so sprchou, toaletou, fénom a kozmetickým setom. Súčasťou vybavenia izby je šatníková skriňa, posedenie, trezor, minibar, rýchlovarná kanvica s čajovým setom a TV s plochou obrazovkou. Nájdete tu aj žehličku so žehliacou doskou, župan a papuče. Útulná izba má svoj vlastný balkón s posedením. Spoľahnúť sa môžete na bezplatné pripojenie k WiFi.

Na čom si pochutnáte?

Hotel Solisko **** je známy svojou výbornou reštauráciou Al Lago, v ktorej si vychutnáte tradičné slovenské a talianske špeciality. Z čerstvých surovín tu pod taktovkou šéfkuchára Martina Kurhajca vznikajú tradičné dobroty, ktoré si vyslúžili nejedno prestížne ocenenie. Pochutnáte si na haluškách, pizze alebo poriadnom steaku.

V reštaurácii nezabúdajú ani na vegetariánov alebo celiakov, pre ktorých je tiež pripravená bohatá ponuka pokrmov. Gastronomický zážitok bol nebol kompletný bez dobrého nápoja, doprajte si napríklad pohárik vybraného vína. Obsluha vám rada poradí s výberom toho najlepšieho.

Pokiaľ máte balíček s polpenziou, zavítate do reštaurácie každé ráno na bohaté raňajky servírovanou formou teplého a studeného bufetu a po zotmení na trojchodovú večeru.

Kde budete relaxovať?

Hotelové wellness vám prinesie príjemný odpočinok po náročnom dni v horách. Unavené telo ocenia odpočinok v jednej z ponúkaných sáun - fínskej, infra alebo parnej saune. Po odpočinku v saune sa otužíte v ochladzovacom bazéniku alebo strekovej sprche.

Myseľ si zase dokonale oddýchne vo vírivke a svojmu zdraviu prospejete Kneippovým kúpeľom nôh. Na záver rozmaznávania zrelaxujte v odpočinkovej zóne s lezadlami. Pokiaľ sa chcete rozmaznávať ešte o trochu viac, vyberte si z ponuky masáží a zverte sa do rúk profesionálov.

Niečo naviac

Ak vám predsa len chýba viac námahy pre svaly, zacvičte si v hotelovom fitness centre. Svoje služby tu ponúka aj kozmetický a kadernícky salón.

Hotel Solisko ****

Hotel Solisko ****

Pri Jazere 4046/1 , Štrba - Štrbské pleso
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Solisko s.r.o. IČ: 46146628


+421 524 262 800

rezervacie@hotelsolisko.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
10 m
Zastávka
0,8 km
Aquapark
28 km
Zjazdovka
1,5 km
Bežkovanie
1,5 km