Užite si dokonalý odpočinok v horskej prírode Jeseníkov. Priessnitzove kúpele sú slávne klimatické a liečebné kúpele, v ktorých si užijete rôzne procedúry, prechádzky po krásnej prírode aj chutnú polpenziu. Ubytovaní budete v 4* Hoteli Priessnitz v izbe Standard.

O ubytovaní

Hotel Priessnitz **** je so svojou budovou postavenou v štýle viedenského neoklasicizmu dominantou Priessnitzových liečebných kúpeľov, prípadne celého mesta Jeseník. Hotel sa nachádza v pokojnej časti mesta v obklopení vrcholov Hrubého Jeseníka a Rychlebských hôr. Okolie ponúka množstvo možností voľnočasových aktivít. Iba pár minút chôdze je to na minigolf (300 m), do balneoparku (400 m) či do Múzea V. Priessnitza (200 m). V zime môžete otestovať aj neďaleké ski areály a jeden malý svah nájdete priamo pri kúpeľoch (550 m).

Ochudobnení nezostanete ani o mnoho zaujímavých výletných cieľov. Zdolať môžete napríklad protiľahlý Studničný vrch (3,5 km), na ktorého svahoch sa nachádza 80 kúpeľných prameňov. Vystúpte na rozhľadňu Zlatý Chlum (6,3 km) a užite si výhľad na okolie, prejdite si náučný chodník Rejvíz (10,4 km) k rašelinisku Veľké machové jazierko alebo sa vydajte do Jaskyne Na Pomezí (4,6 km), najväčšieho jaskynného systému vzniknutého rozpustením mramoru v ČR.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortných jedno či dvojposteľových izbách Standard. Vybavené sú pohodlným lôžkom, satelitnou televíziou, telefónom, posedením a vlastnou kúpeľňou. Väčšina izieb má aj chladničku a balkón.

Na čom si pochutnáte?

V Jedálni Priessnitz sa podávajú vynikajúce pokrmy pripravované v súlade s princípmi zdravej, pestrej a racionálnej stravy. Svoj obľúbený nápoj či kávu si hostia môžu dopriať v dennom bare.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je zázemie pre procedúry a wellness s vírivkou, bazénom a saunovým svetom. Dopriať si môžete mnoho druhov masáží a liečebných či kozmetických procedúr ako sú kúpele, zábaly, vodoliečba a ďalšie. Tiež je možné dochádzať na inhalácie do Kúpeľného domu Bezruč *** a v areáli kúpeľov nájdete aj akupunktúru, špeciálne indonézske masáže alebo soľnú jaskyňu.

Vo voľnom čase si prejdite aj lesopark s krásnym balneoparkom, v ktorom sú prírodné kúpele horných a dolných končatín, kúpeľ nôh s akupresúrou, Priessnitzova lavička s ochladzovacím bazénom a Priessnitzove streky a Slnečné kúpele.

Cestujete s deťmi?

Pre malých hostí je tu pripravené vonkajšie detské ihrisko.

Niečo naviac

O zábavu počas pobytu bude postarané. Môžete si tu zahrať tenis, biliard, minigolf či discgolf.

Hotel Priessnitz ****

Hotel Priessnitz ****

Priessnitzova 299/12 , Jeseník
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Priessnitzovy léčebné lázně , a.s. IČ: 45193452


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Platené parkovanie - viac informácií o cene v sekcii Príplatky.

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od kúpeľov
10 m
Zastávka
45 m
Zjazdovka
7,7 km
Bežkovanie
0,4 km

Tipy na výlet

Priessnitzove kúpele Jeseník

Priessnitzove kúpele Jeseník Tip na výlet

Neďaleko mesta Jeseník leží malá dedinka Lázně Jeseník, kde sa už od roku 1822 nachádza prvý vodoliečebný ústav na svete - Priessnitzove liečebné kúpele. Okrem procedúr si tu môžete vychutnať pôžitok z architektúry a krásny výhľad na hrebene Jeseníkov. Ročne sem zavíta zhruba 18 000 hostí. A aké ťažkosti sa tu liečia? Choroby obehové ústrojenstvo, cukrovka, obezita, kožné ochorenie, deformácia pohybového aparátu a tiež duševné poruchy.

Liečebné pavilóny:

  • Priessnitz - hlavná kúpeľná budova
  • Jan Ripper - nesie názov po manželovi jednej z dcér zakladateľa kúpeľov
  • Bezruč
  • Karolina
  • Wolker
  • Maryčka

Neďaleko nájdete aj rodný dom a múzeum Vincenza Priessnitza. Deti si môžu užiť prechádzku po promenáde vo vláčiku.

Viac informácií
Priessnitzova hrobka
Priessnitzova hrobka
Jeseníky
Jeseníky
Karlova Studánka
Karlova Studánka