Štátne sviatky v roku 2024 - kedy a kam môžeme vyraziť na predĺžený víkend?

Rok 2024 prináša Slovákom až 11 sviatkov a voľných dní, ktoré nepripadnú na víkend. Využite ich naplno a naplánujte si skvelý pobyt už teraz. V prehľade sa dočítate, kedy sa vydať na výlet, aby ste ušetrili dovolenku a užili si toľko voľna, koľko sa dá.
Štátne sviatky v roku 2024 - kedy a kam môžeme vyraziť na predĺžený víkend?

11 sviatkov + 7 dní dovolenky a priľahlé víkendy = 32 dní voľna

Ak patríte k ľuďom, ktorí už prvé januárové dni netrpezlivo obracajú stránky kalendára a výraznou fixkou krúžkujú všetky voľné dni a sviatky, tento článok vás neprekvapí. Pokiaľ však na voľno len túžobne čakáte, máme pre vás skvelú správu - v roku 2024 si ho na Slovensku užijeme celkom dosť! Čaká nás dokopy 11 sviatkov, ktoré pripadnú na všedné dni. Ak ich šikovne nakombinujete so 7 dňami dovolenky, môžete si užiť až 32 voľných dní, ktoré sa dajú využiť na cestovanie alebo zážitkový pobyt.

Veľká noc - piatok až pondelok (29. 3. - 1. 4.)

Zástupy šibačov, kúpačov aj rodinných návštev budeme v roku 2024 očakávať od 29. 3. a obzvlášť na Veľkonočný pondelok 1. 4. Ak sa im ale chcete vyhnúť alebo chcete prežiť sviatky mimo domova, plánujte si dovolenku s dostatočným predstihom. Štyri voľné dni premenené na dovolenku plnú oddychu lákajú množstvo ľudí a voľné izby v hoteloch sa rýchlo míňajú.

  • Na Veľkú noc vás čakajú 4 dni voľna.
Veľká noc

Májové sviatky - stredy (1. 5. a 8. 5.)

Ďalšie vytúžené voľno po Veľkej noci prichádza už o necelý mesiac neskôr. V máji sa môžeme tešiť na dve pauzy - 2 sviatočné stredy - strávené s našimi najbližšími alebo oddychom. V roku 2024 oba májové sviatky - Sviatok práce aj Deň víťazstva nad fašizmom - pripadnú na stred týždňa, čo znamená jediné - vziať si aspoň raz 2, alebo dokonca 4 dni dovolenky, a užiť si poriadne predĺžený víkend, alebo dokonca celý voľný týždeň. Vychutnáte si ich počas turistiky v prírode, alebo dáte prednosť relaxu a zábave v aquaparku?

  • V máji si užijeme 2 sviatočné dni voľna.
Májové sviatky

Júlový sviatok - piatok (5. 7.)

Krásny predĺžený víkend na seba nenechá dlho čakať v júli, kedy sa môžeme tešiť na sviatočný piatok. A ten si priam žiada správne využitý čas, a tak vyrazte za novými zážitkami na 3 dni. Využijete ich na romantické prechádzky po krásnych slovenských či českých mestách alebo sa vydáte na vytúžený pobyt pri mori?

  • Vďaka piatkovému štátnemu sviatku si v júli užijeme až 3 dni voľna v rámci predĺženého víkendu.

Augustový sviatok - štvrtok (29. 8.)

Nie je nič krajšie, ako sa rozlúčiť s poslednými dňami leta výletom do prírody, alebo šantením vo vode. Ideálny je na to sviatočný deň Výročia SNP (29.8.), ktorý v roku 2024 vychádza na štvrtok. Len málokto bude nasledujúci piatok v práci a vy medzi nimi rozhodne nemôžete byť! Vezmite si deň dovolenky a vyrazte v ústrety dobrodružstvám napríklad v Tatrách či na Liptove, kde nájdete ako krásne hory, tak aj známe aquaparky. A doma nenechajte ani svoje deti - s blížiacim sa koncom letných prázdnin je to posledná šanca nazbierať spoločné zážitky, na ktoré budete (minimálne do konca roka) s láskou spomínať.

  • Štátny sviatok vo štvrtok nám v auguste prinesie možnosť predĺženého víkendu až na 4 dni.
Septembrové sviatky

Novembrové sviatky - piatok a nedeľa (1. 11. a 17. 11.)

Prvý novembrový sviatok je hneď 1. 11. a tento rok pripadá na piatok, vďaka čomu si užijeme predĺžený víkend. Deň boja za slobodu a demokraciu (17. 11.) vychádza, žiaľbohu, na nedeľu. To vás ale od cestovania nemusí odradiť. Načerpajte novú energiu v termáloch alebo na výlete v zahraničí. S vybojovanou slobodou to už nie je žiaden problém.

  • V novembri sa môžeme tešiť na jeden predĺžený víkend vďaka sviatku vychádzajúcemu na piatok.
Novembrové sviatky

Vianoce a Silvester - voľné dni v utorok až štvrtok a v stredu (24. 12. - 26. 12. 2024 a 1. 1. 2025)

Voľno plné sviatočnej pohody, koláčov a radosti z darčekov si budeme naplno užívať od soboty 21. 12. pokojne až do Nového roka. Stačí, ak si posledné 4 dni zostávajúcej dovolenky vyberiete medzi sviatkami, aby ste si v kruhu vašich milovaných mohli do januára užívať až 12 dní oddychu.

Ak ste pod stromčekom našli silvestrovský pobyt, môžete koniec roka oslavovať na zasneženom svahu alebo na námestí svetovej metropoly. Sviatočný 1. január 2025 pripadne na stredu, a tak si po bujarých oslavách konca roka môžete ešte jeden deň oddýchnuť. Alebo využijete prvý voľný deň v roku na lyžovačku na horách či návštevu sauny?

  • Na konci roka si stačí vziať 4 dni dovolenky, aby ste si užili až 12 voľných dní.
Silvester

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet