Oslávte radšej Vianoce s najbližšími, nie v kuchyni

Vianociam doma sa nič nevyrovná - len keby sa dalo vyhnúť tomu nekonečnému vareniu, nakupovaniu a upratovaniu. Doprajte si tohto roku perfektný Štedrý deň a úplne bez námahy! Pripravia vám ho v hoteli na niektorom z kúzelných vianočných pobytov.
Oslávte radšej Vianoce s najbližšími, nie v kuchyni

Vianočné sviatky v roku 2024 pripadajú na stred týždňa, a tak nás čakajú tri dni zaslúženého vianočného voľna. K sviatkom si stačí vziať len 4 dni dovolenky a užijete si do januára až 12 dní zaslúženého voľna. To sa dá využiť na oddych i výlet za novými zážitkami! Ak sa nechcete príprav na Štedrý deň vzdať, vyjdite za snehom alebo oddychom do wellness napríklad až na prvý alebo druhý sviatok vianočný.

Vianoce v hoteli

Za snehom z rozprávok do Álp i Tatier

Sneh je na vianočné sviatky na Slovensku v posledných rokoch skôr nedostatkovým tovarom. A v každej druhej rozprávke je ho pritom tak veľa! Oprášte lyže i snowboardy a vydajte za snehom do rakúskych Álp alebo do našich Tatier, ktoré určite nesklamú.

Tip:

Chcete sebe a svojim blízkym dopriať naozaj bohato zasnežené Vianoce? Vypravte sa do Zillertalu, na ktorý sú Rakúšania právom pyšní. Má výborné trate, moderné vybavenie a nepredstaviteľných 650 km zjazdoviek.

Vianoce v hoteli

Poľské Beskydy vás prekvapia

Že jazdíte lyžovať do rakúskych a slovenských hôr každý rok? A čo Poľsko? Znie to možno trochu ako vtip, ale z Poľských Tatier budete príjemne prekvapení.

Tip:

Kasprov vrch 1 987 m n. m. na hranici Slovenska a Poľska je ľahko dostupný vďaka kabínovej lanovke, nechajte sa vyviezť na výbornú kávu k meteorologickej stanici. Navštívte tiež krásne podhorské mestečko Zakopané a skiareály v jeho okolí.

Budapest

Nefalšovaný vianočný relax vo vode

Drkotanie zubov si nechajte až na novoročné akcie otužilcov a cez vianočné sviatky sa radšej zahrejte v termáloch. Návštevu prepychových maďarských kúpeľov môžete spojiť aj s prehliadkou vianočnej Budapešti. Alebo sa v čarovnej maďarskej metropole rovno ubytujte.

Tip 1:

Túžite po návšteve kúpeľov s dušou? Kúpele Király fürdő a kúpele Rudas patria k tým najstarším v Budapešti. Založil ich turecký paša v 2. polovici 16. storočia a vznikli teda ešte v čase, keď túto oblasť ovládala Osmanská ríša. Vy tak môžete obdivovať prvky pôvodnej osmanskej architektúry, ktoré sú v kúpeľoch stále viditeľné.

Tip 2:

Ochutnajte doslova horiaci alkoholický maďarský nápoj „krampampuli“. Obsahuje sušené a kandizované ovocie, maďarské červené víno a rum alebo pálenku. V Maďarsku existuje nepreberné množstvo jeho variantov. Vyskúšajte aj krampampuli s bielym vínom.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet