Kúpele Dobrna sú najstaršie existujúce kúpele na Slovinsku a ich tradícia je dlhá viac ako 600 rokov. Vypravte sa sem za termálnou vodou aj vy! Hotel Vita **** je súčasťou kúpeľného areálu, takže to do bazénov budete mať kúsok. Navyše ponúka ubytovanie v komfortných izbách, animačný program pre deti i dospelých a predovšetkým neobmedzený vstup do termálneho wellness centra so 4 bazénmi a vírivkou. Nechýba ani saunový svet. Vo vybraných termínoch (napr. v lete) má dieťa do 12 rokov pobyt s vami zadarmo.

O ubytovaní

Terme Dobrna - Hotel Vita **** sa nachádza v malebnom slovinskom mestečku Dobrna. S 600 rokov dlhou kúpeľnou tradíciou ide o vôbec najstaršie kúpele v Slovinsku. Budova hotela je obklopená nádherným kúpeľným parkom, ktorého história siaha až do roku 1820. V parku je celkom 5 označených energetických bodov s blahodarnými účinkami na psychiku a zmysly, a tak je toto miesto dokonalou oázou pokoja a pohody.

Panenskú prírodu v okolí môžete objavovať po mnohých turistických trasách, ktoré vás dovedú napríklad na hrad Kačji (2,5 km), k zámku Novi Grad (4 km), k mlynu Vovk (3,5 km) či k jaskyni Ledenica (3 km). S miestnou faunou a flórou sa zoznámite na 2,8 km dlhom náučnom chodníku lesom. V okolí je aj niekoľko krásnych kostolov. Ak budete mať náladu na náročnejšiu turistiku, môžete zdolať vrchol Paški Kozjak (10 km) alebo sa vydať až k jazeru Šmartno (14 km).

Skvelým výletným cieľom je aj tretie najväčšie slovinské mesto Celje (16 km). Jedno z najstarších tunajších sa môže pochváliť bohatou históriou, množstvom dochovaných architektonických pamiatok i významným kultúrnym zázemím. Navštíviť tu môžete monumentálny gotický hrad, niekoľko múzeí a galérií či krásny mestský les.

Kde budete spať?

Pokojný spánok si doprajete v izbe Standard (21 m²) s manželskou posteľou. Vybavený je televíziou aj bezplatnou WiFi a osobné veci si môžete zamknúť v izbovom trezore. Príjemnú teplotu vzduchu si zvolíte na nastaviteľnej klimatizácii a pre občerstvenie nebudete musieť ďaleko - k dispozícii vám bude minibar. Vlastná kúpeľňa je opatrená fénom.

Ak zatúžite po peknom výhľade a odpočinku na čerstvom vzduchu, v hotelovej ponuke je aj izba Standard s balkónom.

Suite (25–48 m²) je priestorný variant izby pre dve osoby s manželskou posteľou a možnosťou prístelky pre jednu osobu. Zoznam vybavenia je rovnaký ako pri verzii Standard.

Na čom si pochutnáte?

V modernej hotelovej reštaurácii sa podávajú jedlá slovinskej a medzinárodnej kuchyne pripravované z prvotriednych lokálnych surovín. Raňajky aj večere majú formu bufetu, a tak si všetkého môžete dopriať, čo hrdlo ráči. V priebehu dňa je možné objednávať špeciality zo stáleho jedálneho lístka. Súčasťou areálu hotela je aj útulná kaviareň s ponukou nápojov, ľahkého občerstvenia a domácich zákuskov. Milovníci vína určite ocenia, že hotel má vlastnú vínnu pivnicu.

Kde budete relaxovať?

Za odpočinkom sa vydajte do hotelového wellness. Jeho vnútorné i vonkajšie bazény sú plné liečivej termálnej vody. Dopriať si môžete aj rôzne liečebné procedúry ako kúpele či masáže. Pokiaľ zatúžite po výnimočnom zážitku, je k dispozícii privátne wellness s fínskou a parnou saunou.

Čo všetko sa nachádza v hotelovom termálnom wellness?

  • Vnútorný relaxačný bazén s termálnou vodou (32 °C)
  • Vnútorný detský bazén (32 °C)
  • Vnútorná vírivka (35-36 °C)
  • vonkajší relaxačný bazén s termálnou vodou (28-29 °C)
  • vonkajší detský bazén (32 °C)
  • 3 fínske sauny
  • 2 pary - klasická a soľná
  • 2 Kneippove chodníky
  • Infrakabína
  • Ľadová jaskyňa a ochladzovací bazénik
  • Masážny bazén
  • Relaxačná zóna, vonkajšia terasa a vitamín bar
Terme Dobrna - Hotel Vita ****

Terme Dobrna - Hotel Vita ****

Dobrna 50 , Dobrna
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+386 3 78 08 110

info@terme-dobrna.si

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od kúpeľov
0,4 km
Zastávka
0,3 km