Dychberúca slovinská príroda, turistika, relaxácia a luxusné gurmánske zážitky, čo viac si na dovolenke priať? Vo Forest Hoteli Videc *** sa ubytujete blízko Mariboru a obľúbených turistických cieľov. Po dni strávenom výletovaním si perfektne oddýchnete vo wellness centre a posilníte sa luxusnou polpenziou. Naozajstní gurmáni môžu vyraziť aj na výlet s ochutnávkami lokálnych domácich produktov.

O ubytovaní

Forest Hotel Videc *** je súčasťou Pohorje Village Wellbeing Resortu, ktorý sa rozkladá slovinskej horskej dedinke v oblasti Pohorje, neďaleko Mariboru. Celý rezort pozostáva zo 4 hotelov, postavených uprostred lesov, 1 050 m n. m.

Najbližší lyžiarsky vlek budete mať len 300 m od hotela, patrí k Skiareálu Mariborsko Pohorje, ktorý je najväčší v Slovinsku. Môžete si tu zalyžovať na najdlhšej osvetlenej zjazdovke v Európe (7 km) alebo zdolať ďalších cca 35 km lyžiarskych tratí rôznych obťažností. Samozrejme nechýbajú trasy pre bežkárov a lyžiarska škola. V teplejších mesiacoch môžete adrenalínovú jazdu na lyžiach nahradiť splavovaním cyklistických trailov v Bike Parku (3,6 km) alebo pokorením bobovej dráhy PohorJet (3,9 km).

Ak radi vyrážate na túry do prírody, vydajte sa napríklad k Čiernemu jazeru (16,4 km), pokračujte do Osankarice (21 km) a navštívte Bojisko Pohorského batalionu (17,3 km). Ďalšia zaujímavá trasa vedie k vodopádu Skalca (3,6 km), ktorý je s výškou 16 m jeden z najväčších v okolí, navštíviť môžete aj vodopády Malý a Veľký Šumik (15 km), ukryté uprostred pralesa. Zájdite si určite aj ku krásnym Lovrenským jazerám (29 km), čo je sieť cca 20 malých jazierok a bažín, ktoré tvoria najväčšie rašeliniská v Slovinsku.

Z prírody do civilizácie sa dostanete pri výlete do Mariboru (18,3 km), druhého najväčšieho slovinského mesta. Z Pohorja vás sem zavezie aj lanovka, po ceste si tak môžete užívať krásne výhľady. V meste si nenechajte ujsť návštevu Mariborského hradu, ktorý nájdete rovno v centre mesta a v súčasnosti v ňom sídli Mariborské regionálne múzeum. Maribor je preslávený hlavne svojím vínom, uvidíte tu napríklad Dom starej révy s údajne najstarším vinným kríkom na svete a obrovské Vinagove pivnice o ploche cca 15 km².

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z 28 komfortných dvojposteľových izieb. Každá izba (cca 25 m²) má vlastnú kúpeľňu a balkón s výhľadom na nádhernú prírodu slovinských hôr. V izbe nájdete 2 postele, samostatne alebo spojené do dvojlôžka, ku ktorým je možné pridať 1-2 prístelky, celkovo tak izbu ubytuje až 4 osoby. K vybaveniu izby ďalej patrí stôl so stoličkami a dostatok úložných priestorov, k dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Luxusná dovolenka sa samozrejme nezaobíde bez gurmánskych zážitkov. Kuchyňa reštaurácie sa zameriava na špeciality a tradičné receptúry štajerskej kuchyne a využíva hlavne čerstvé, lokálne suroviny. Medzi preslávené jedlá patria hubová, tekvicová či hovädzia polievka, hríbové ragú či domáce tvarohové knedle.

V hoteli na vás bude čakať aj útulný lobby bar, kde vám kedykoľvek počas dňa radi pripravia šálku čaju, kávu či koktail, ale aj domáce palacinky a iné dobroty. S jedlom môžete vyraziť aj do prírody, stačí si objednať piknikový kôš, v ktorom nájdete domáce limonády, výber syrov a údenín, čerstvé pečivo, ovocie, dezerty a iné pochutiny.

Naozajstní gurmáni radi vyrazia aj na gastronomickú túru v oblasti Pohorje, na ktorej môžete pešo či na bicykli navštíviť najlepších lokálnych výrobcov potravín a ochutnať ich domáce produkty. Putovanie zahájite na recepcii hotela, kde získate zoznam miest a mapu.

Kde budete relaxovať?

Pri pobyte budete mať prístup do hotelového wellness centra WellNest, kde si užijete perfektné chvíle relaxácie. V bazénovej časti si zaplávate v miestnej pramenitej vode a oddýchnete si vo vyhrievanom vírivom bazéne (34 °C). V saunovom svete navštívite fínsku saunu (90 °C), saunu s chromoterapiou (75 °C), turecký parný kúpeľ (45 °C), aroma parný kúpeľ (50 °C), hammam saunu, ľadovú jaskyňu, Kneippov bazén a tepidárium na odpočinok po saunovaní. Oddýchnuť si môžete aj na slnečnej terase s výhľadom na hory. Relaxáciu v bazéne a v saunách perfektne doplní aj niektorá zo zaujímavej ponuky masáží a procedúr, ako je celotelový peeling alebo masáž na úľavu od bolesti.

Forest Hotel Videc ***

Forest Hotel Videc ***

Hočko Pohorje 127 , Pohorje
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
5 START d.o.o. IČ: 6324886000


+386 2 603 55 00

info@resort.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
8,9 km
Zastávka
3,6 km
Aquapark
16,4 km
Zjazdovka
0,6 km
Bežkovanie
3,6 km

Tipy na výlet

Maribor

Maribor Tip na výlet

Druhé najväčšie mesto Slovinska sa môže pochváliť najvyšším počtom slnečných dní v roku, najstaršou vínnou révou na svete a rozmanitými možnosťami trávenia voľného času. Maribor sa nachádza na severovýchode krajiny a ukrýva mnoho historických, kultúrnych a vo svojom okolí aj prírodných klenotov. Objavíte tu napríklad Mariborský hrad, Dom Starej révy, v ktorom sídli múzeum vína, alebo starú renesančnú radnicu na Hlavnom námestí.

Maribor však nie je preslávený len množstvom pamiatok, ale aj kvôli slávnemu vínu, ktoré zreje v okolí na preslnených viniciach. Ak patríte medzi milovníkov kvalitného vína, dovolenku v týchto končinách si rozhodne užijete. Očarí vás tiež malebné okolie Mariboru, ktorý sa rozprestiera na úpätí pohoria Pohorje. Až si prezriete historické centrum mesta, môžete sa vydať do prechádzku do prírody alebo sa vypraviť na lyže do najväčšieho ski areálu v Slovinsku.

Čo v Maribore rozhodne neminúť?

  • Dom starého viniča - najstarší vínny ker na svete, múzeum a degustácia
  • Mariborský hrad - bývalé sídlo šľachty
  • Hlavné námestie so starou radnicou a stará štvrť Lent
  • Vinagove pivnice - najväčšia vínna pivnica v Slovinsku
  • vyhliadkové miesto Pyramída medzi vinicami
  • katedrála sv. Jána Krstiteľa
Viac informácií
Mariborský hrad
Mariborský hrad
Dom starej révy v Maribore
Dom starej révy v Maribore
Hrad Celje
Hrad Celje