V Hoteli Rimski dvor ****superior vás čaká naozaj nevšedný zážitok. Užijete si tu prepychové izby, dokonalú relaxáciu vo wellness centre postavenom po vzore rímskych kúpeľov, luxusnú polpenziu s raňajkami aj večerami vo forme bohatých bufetov, pestrý animačný program aj krásne výlety po okolí.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Hoteli Rimski dvor ****superior bol skutočným balzamom na nervy. Túžite po dokonalom odpočinku od všedných starostí v pokoji prírody? Potom ide o ideálny dovolenkový rezort pre vás. Zlatým klincom hotela sú krásne kúpele inšpirované antickým štýlom, ktorý sa prelína celým interiérom budovy. Z termálnych bazénov a saunového sveta sa nám ani nechcelo odchádzať. Pochutnali sme si na raňajkách a večeriach vo forme bohatých bufetov a oceňujem, že hotel myslí aj na vegetariánov a hostí so stravovacími obmedzeniami. O každého návštevníka je tu skrátka dokonale postarané.” Prečítajte si celú recenziu

Eliška Srncová - Senior copywriter
Osobne overené v: Októbri 2023

O ubytovaní

Hotel Rimski dvor ****superior je súčasťou rezortu Rimske Terme, ktorý stojí v preslávenom slovinskom kúpeľnom meste Rimske Toplice. Okrem termálnych kúpeľov inšpirovaných antickou rímskou architektúrou vám okolie ponúkne aj množstvo prírodných a kultúrnych pamiatok.

V kúpeľnom parku (150 m) môžete obdivovať urastené stromy zo všetkých kútov sveta, napríklad japonský cyprus, kalifornský céder alebo kanadskú chugu. Z parku pokračujte po Ruskej ceste, bývalej Viktóriinej promenáde, pomenovanej podľa ruských vojnových zajatcov z 1. svetovej vojny (medzi 47 väzňami ale boli aj Česi, Slováci a Poliaci), ktorí 1,2 km dlhý chodník postavili vlastnými rukami.

Za návštevu stojí tiež kostol Panny Márie Lurdskej (2,4 km) postavený na konci 19. storočia alebo Aškercova usadlosť v Senožeti (550 m), kde prežil svoju mladosť jeden z najznámejších slovinských básnikov, Anton Aškerc. Statok stále ešte obstarávajú jeho potomkovia a pri prehliadke si užijete aj ochutnávku domácich ovčích syrov.

Zdatnejší turisti sa určite radi vydajú na vrchol Kopitnik (4,7 km, 910 m n. m.) s horskou chatou Rimska Toplice alebo vrcholy Lisca (13,7 km, 948 m n. m.). Veliko Kozje (11 km, 993 m n. m.), odkiaľ budete mať krásny výhľad na Zásavskú a Posavskú pahorkatinu, Kamnicko-Savinjské Alpy, Karavanky, Pohorje a Donačku Goru.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v elegantnej dvojlôžkovej izbe Standard s krásnym interiérom. Súčasťou izby je kúpeľňa s veľkým sprchovacím kútom, pohodlná dvojlôžková posteľ, písací stôl, stolík s kreslami na posedenie, televízia, telefón, minibar a trezor. Všetky izby sú klimatizované a k dispozícii budete mať aj bezdrôtové pripojenie k internetu.

Na čom si pochutnáte?

V Reštaurácii cisára Ferdinanda zahájite každý deň raňajkami vo forme bufetu a zakončíte ho opäť bufetovou večerou, kde si okrem výberu studených a teplých jedál užijete aj pestrú ponuku predjedál, šalátov, dezertov a ovocia.

Skvelý obed si môžete dať v À La Carte Reštaurácii Sofija, kde si vychutnáte skvelé domáce jedlá aj medzinárodné špeciality. Pri tvorbe menu je kladený dôraz na využitie sezónnych a lokálnych surovín.

Na posedenie zase láka Kaviareň princeznej Viktórie. Tu môžete vyskúšať čaje pripravené podľa tradičných rímskych receptúr, rímske víno Malzum, vynikajúcu kávu aj skvelé dezerty. V ponuke je tiež selekcia koňakov, whisky a cigary, ktoré sa perfektne hodia k piatkovým a sobotňajším večerom so živou hudbou.

Hladní nezostanete ani pri odpočinku pri bazéne, v bazénovom bare vám pripravia gurmánske burgre a iné špeciality, koktaily aj horúce nápoje. Čerešničkou na torte je ponuka osviežujúcej zmrzliny so širokým výberom príchutí.

Kde budete relaxovať?

Kúpeľná tradícia sa v tejto oblasti drží už viac ako 2 000 rokov, môžete sa tak tešiť na skutočne nevšedný zážitok. V bazénovej časti wellness centra Amalija na vás čaká nádherný vnútorný bazén (32 °C), 4 vnútorné vírivky (35 °C), vonkajší bazén s panoramatickým výhľadom (32 °C) a 3 vonkajšie vírivky (35 °C).

V saunovom svete sa môžete tešiť na vnútorné sauny - fínska (80-100 °C), 2 parné (40-55 °C) a 2 infračervené (45-65 °C) , vonkajšie sauny - fínska (80-100 °C), soľná (60-65 °C) a bylinková (50-60 °C), tepidárium (37 °C), odpočinkovú zónu, vnútornú vírivku a ochladzovací bazénik.

Využiť môžete aj ponuky masáží a procedúr, vrátane relaxačných masáží, detoxikačných rituálov a masáží pre deti. Oddýchnite si tiež pri termálnom kúpeli v historickom chráme, objednajte si napríklad romantický kúpeľ pre dvoch v tradičnej kamennej vani.

Niečo naviac

Na 5. poschodí hotela nájdete veľké fitness centrum (134 m²), kde si nielen zacvičíte na profesionálnych strojoch, ale môžete využiť aj služby osobného trénera alebo nutričného špecialistu. Pri pobyte na vás čaká aj pestrý animačný program.

Hotel Rimski dvor ****superior

Hotel Rimski dvor ****superior

Toplice 10 , Rimske Toplice
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Terme Resort d.o.o. IČ: 6408605000


+386 3 574 2000

info@rimske-terme.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 8 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od kúpeľov
10 m
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
16 km

Tipy na výlet

Kúpeľné mesto Laško

Kúpeľné mesto LaškoTip na výlet

Kúpeľné mesto Laško sa nachádza uprostred zelených kopcov v údolí rieky Savina na juh od Mariboru. Pri pobyte si tu užijete krásnu prírodu aj termálne kúpele. Voda má príjemných 32 - 34 ° C a vďaka vysokému obsahu vápniku, sodíka a horčíka prispieva k liečbe reumatických a kĺbových ochorení. Areál kúpeľov si však užijú aj deti, na ktoré tu čaká bazén so šmykľavkami, bazén s morskými vlnami a divoká rieka. Okrem vody tu tečie aj dobré pivo, od roku 1825 tu varí Laško Pivo a Zlatorog.

Viac informácií
Hrad Celje
Hrad Celje
Dom na strome
Dom na strome
Šmartinsko jazero
Šmartinsko jazero