Vydajte sa do mestečka Dobrna, ktoré sa môže pochváliť 600 rokov dlhou tradíciou, vďaka ktorej je najstarším kúpeľným mestom v Slovinsku. Čaká tu na vás luxusný Boutique Hotel Dobrna **** so Superior a Deluxe izbami, vynikajúce raňajky formou bufetu vrátane pohára šampanského aj 4-chodové večere. Čerešničkou na torte sú však wellness Arbora Spa (priamo v hoteli) a termálne bazény v susednom Hoteli Vita. Relaxujte v horúcej vode, jednej z niekoľkých sáun či relaxačnej zóne, kde na vás čaká aj občerstvenie.

O ubytovaní

Boutique Hotel Dobrna **** sa nachádza v slovinskom mestečku Dobrna, ktoré má už viac ako 600 rokov dlhú kúpeľnú tradíciu. Vyskúšajte na vlastnej koži blahodárne účinky tamojšej liečivej termálnej vody a spoznajte pri tom kultúrne aj prírodné krásy severovýchodu Slovinska.

V bezprostrednej blízkosti hotela láka na prechádzky i relaxáciu rozľahlý a viac ako 200 rokov starý kúpeľný park. V parku je celkom 6 energetických bodov, ktoré majú priaznivé účinky na fyzické aj psychické neduhy. V strede parku je umiestnený pavilón, kde je možné ochutnať dobrnskú termálnu vodu.

Kopcovité okolie kúpeľného mesta je ako stvorené na výlety pešo aj na bicykli. Zaujímavé informácie o tunajšej prírode sa dozviete na 2,8 km dlhom náučnom chodníku, ktorý vedie neďaleko hotela. Po značenom turistickom chodníku sa môžete vydať napríklad k vodopádu Drenovec (10 km), k hradu Celje (18 km), k mlynu Vovk (3,5 km) alebo za výhľady z rozhľadne Stolpnik (15 km). Pokiaľ preferujete náročnejšiu turistiku, zdolajte hory Paški Kozjak (7,5 km) alebo Špik** (8,8 km), pod vrcholom ktorého leží pekný farský kostol sv. Jošta.

Skvelým výletným cieľom je aj mesto Velenje (10 km), kde je možné navštíviť prekrásny stredoveký hrad Velenje či expozícia Slovinského múzea ťažby uhlia. Obľúbeným miestom pre oddych aj športové vyžitie je malebné jazero Velenje s čistou vodou a krásnou prírodnou plážou.

Kde budete spať?

Vyberať môžete z troch typov izieb, ktoré sa líšia veľkosťou: izba Superior – 23 m², izba Deluxe – 30 m² a izba Premium – 38 m². Niektoré z izieb typu Superior a Premium majú balkón. Ubytovanie v izbe s balkónom je možné zaistiť za príplatok.

Či už budete ubytovaní v ktoromkoľvek type dvojlôžkovej izby s vlastnou kúpeľňou, môžete sa tešiť na moderné a vkusné interiéry. Izby sú vybavené klimatizáciou, smart TV, WiFi pripojením, minibarom, telefónom, trezorom, stolíkom s posedením, fénom a setom na prípravu čaju a kávy. Komfort počas spánku zaistí pohodlné postele a anti alergénne obliečky.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno pobytu si v prízemnej raňajkovej miestnosti vychutnáte raňajky vo forme bufetu. Okrem pestrého a bohatého výberu teplých i studených pokrmov a nápojov si môžete hneď ráno dopriať dokonca aj pohár šumivého vína.

Každý večer pobytu na vás bude čakať gurmánsky zážitok v podobe lahodnej štvorchodovej večere s možnosťou výberu z menu. Večera sa podáva v špičkovej reštaurácii Kamin v hoteli vzdialenom cca 200 m od ubytovania.

Kde budete relaxovať?

Počas odpočinku v luxusnom wellness Arbora rýchlo zabudnete na všetky starosti a posilníte svoje fyzické i psychické zdravie.

Zohriať sa môžete vo dvoch fínskych saunách, dvoch parných saunách a infrasaune. Na ochladenie po saunovaní je tu ľadová jaskyňa, ochladzovací bazénik a vonkajšia terasa. Relaxovať môžete aj vo 3 vírivkách a vnútorných aj vonkajších odpočinkových zónach. Vo wellness je k dispozícii samoobslužný bar s nápojmi, ľahkým občerstvením a ovocím.

Skvelú relaxáciu zažijete aj v termálnych bazénoch v Hoteli Vita (200 m). K dispozícii je tu vnútorný bazén (32 °C), vonkajší bazén (28-29 °C), detský vnútorný a vonkajší bazén (32 °C), vírivka (35-36 °C) a slnečná terasa, kde sa môžete napríklad opaľovať.

Blahodarné účinky miestnych liečivých prameňov môžete vyskúšať v termálnych kúpeľoch Hotela Vita (200 m). Tu je možné sa vykúpať v prírodnej termálnej vode alebo si za príplatok dopriať masáže a liečebné procedúry, ako sú detoxikačné, soľné či bylinné kúpele.

Boutique Hotel Dobrna ****

Boutique Hotel Dobrna ****

Dobrna 50 , Dobrna
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+3803 78 08 190

info@terme-dobrna.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
23 km
Vzdialenosť od kúpeľov
10 m
Zjazdovka
41 km

Tipy na výlet

Hrad Celje

Hrad Celje Tip na výlet

Takzvaný Starý hrad alebo tiež Horný hrad stojí na kopci nad mestom Celje a vďaka svojej rozlohe si vyslúžil titul najväčšieho slovinského hradu. Počiatky stavby spadajú do 13. storočia, kedy bol hrad sídlom grófov z Celje. V 17. storočí začal hrad chátrať, ale od polovice 19. storočia je pamiatkovo chránený a stále prebiehajú snahy o jeho reštauráciu. Návštevníci hradu si chvália ako historickú atmosféru miesta, tak aj úchvatný výhľad do okolitej kopcovitej krajiny.

Mestečko Kamnik
Mestečko Kamnik
Šmartinsko jazero
Šmartinsko jazero
Kúpeľné mesto Laško
Kúpeľné mesto Laško