Kúpele Dobrna sú najstaršie existujúce kúpele na Slovinsku a ich tradícia je dlhá viac ako 600 rokov. Vypravte sa sem za termálnou vodou aj vy! Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea **** je súčasťou kúpeľného areálu, takže to do bazénov budete mať kúsok. Navyše ponúka ubytovanie v komfortných izbách a predovšetkým neobmedzený vstup do termálneho wellness centra so 4 bazénmi a vírivkou. Nechýba ani saunový svet.

O ubytovaní

Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea **** sa nachádza v malebnom slovinskom mestečku Dobrna. S 600 rokov dlhou kúpeľnou tradíciou ide o vôbec najstaršie kúpele v Slovinsku. Vila prešla v roku 2020 kompletnou rekonštrukciou a teraz svojim hosťom ponúka moderné a štýlové izby, romantickú raňajkovú reštauráciu a príjemnú vonkajšiu terasu s krásnym výhľadom.

Vila je obklopená nádherným kúpeľným parkom, ktorého história siaha až do roku 1820. V parku je celkovo 5 označených energetických bodov s blahodarnými účinkami na psychiku a zmysly, a tak je toto miesto dokonalou oázou pokoja a pohody.

Panenskú prírodu v okolí môžete objavovať po mnohých turistických trasách, ktoré vás dovedú napríklad na hrad Kačji (2,5 km), k zámku Novi Grad (4 km), k mlynu Vovk (3,5 km) či k jaskyni Ledenica (3 km). S miestnou faunou a flórou sa zoznámite na 2,8 km dlhom náučnom chodníku lesom. V okolí je aj niekoľko krásnych kostolov. Ak budete mať náladu na náročnejšiu turistiku, môžete zdolať vrchol Paški Kozjak (10 km) alebo sa vydať až k jazeru Šmartno (14 km).

Skvelým výletným cieľom je aj tretie najväčšie slovinské mesto Celje (16 km). Jedno z najstarších tunajších miest sa môže pochváliť bohatou históriou, množstvom dochovaných architektonických pamiatok a významným kultúrnym zázemím. Navštíviť tu môžete monumentálny gotický hrad, niekoľko múzeí a galérií či krásny mestský les.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v luxusnej dvojlôžkovej izbe. Každá izba je vybavená klimatizáciou, WiFi pripojením, LED televíziou, minibarom, trezorom a telefónom. Súčasťou je aj vlastná kúpeľňa s fénom.

Na čom si pochutnáte?

V modernej hotelovej reštaurácii sa podávajú jedlá slovinskej a medzinárodnej kuchyne pripravované z prvotriednych lokálnych surovín. Raňajky aj večere majú formu bufetu, a tak môžete dopriať, čo hrdlo ráči. V priebehu dňa je možné objednávať špeciality zo stáleho jedálneho lístka. Súčasťou areálu hotela je aj útulná kaviareň s ponukou nápojov, ľahkého občerstvenia a domácich zákuskov. Milovníci vína určite ocenia, že hotel má vlastnú vínnu pivnicu.

Kde budete relaxovať?

Za odpočinkom sa vydajte do blízkeho wellness centra do Hotela Vita ****. Jeho vnútorné aj vonkajšie bazény sú plné liečivej termálnej vody. Dopriať si môžete tiež rôzne liečebné procedúry ako kúpele či masáže.

Čo všetko sa nachádza v termálnom wellness?

  • Vnútorná bazénová časť: relaxačný bazén s termálnou vodou (32 °C), detský bazén (32 °C), vírivka (35-36 °C)
  • Vonkajšia bazénová časť: relaxačný bazén s termálnou vodou (28-29 °C), detský bazén (32 °C)
  • Relaxačné a liečebné termálne kúpele
  • Arbora SPA: 2 fínske sauny, 2 turecké parné sauny, infrasauna, ľadová jaskyňa, ochladzovací bazén, vnútorná vírivka, 2 vonkajšie vírivky, 2 oddychové miestnosti, vonkajšia terasa, samoobslužný bar s nápojmi, ovocím a občerstvením
Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****

Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****

Dobrna 50 , Dobrna
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+386 3 78 08 110

info@terme-dobrna.si

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Obec Dobrna

Obec Dobrna Tip na výlet

Malebná slovinská dedinka Dobrna sa rozprestiera na severovýchode krajiny, asi hodinku od Mariboru. Preslávili ju jedny z najstarších kúpeľov v Slovinsku, ktoré sa pýšia 600-ročnou tradíciou. Termálne kúpele v Dobrne majú blahodarné účinky predovšetkým na nervovú sústavu, pomôžu vám však aj s problémami so srdcom alebo dýchacími orgánmi. Kombinácia liečivej vody z miestneho termálneho prameňa a nádhernej sviežej prírody v okolí, robí z Dobrny to pravé miesto, kam vyraziť za odpočinkom.

V dedinke Dobrna, rovnako ako v jej okolí, sa prepojíte s prírodou a budete sa môcť venovať prechádzkam, cyklistike alebo turistike v horách. Čerstvý vzduch a prírodné bohatstvo vás prinúti zabudnúť na všetky vaše starosti. Zaujímavé miesta na prechádzku ponúka samotné centrum Dobrny. Centrálnym prvkom je parížsky kostol Nanebovzatia Panny Márie zo 16. storočia. V nádhernom lesnom prostredí opodiaľ zase natrafíte na viac než 450 rokov starý Vovkov mlyn. A ak vám náhodou nebude priať počasie, môžete navštíviť Dom kultúrneho dedičstva.

Viac informácií
Šmartinsko jazero
Šmartinsko jazero
Hrad Celje
Hrad Celje
Dom na strome
Dom na strome