Zavítajte do útulného Penziónu Zemianska kúria a užite si krásnu dovolenku v oblasti Oravy, neďaleko národného parku Malá Fatra a ďalších atrakcií. Tešiť sa môžete na zaujímavé výlety, výborné raňajky či polpenziu, príjemné rustikálne ubytovanie aj zábavu a relax v blízkom aquaparku.

O ubytovaní

Penzión Zemianska kúria nájdete v obci Vyšný Kubín na okraji Národného parku Malá Fatra. Vydajte sa objaviť krásy tohto turistického raja, kde si každý nájde to svoje. Či už sa radi prechádzate po horských hrebeňoch, vyznávate cykloturistiku alebo si chcete užiť relax v termálnych prameňoch, táto oblasť je pre vás to pravé.

K najznámejším výletným cieľom Malej Fatry patria úzke kaňony Jánošíkovych dier (29,3 km) s rebríkmi a lávkami priamo nad potokom. Tu môžete absolvovať malý okruh s dĺžkou 5 km, alebo zvoliť ťažší 12 km dlhý okruh. Zdolať môžete aj najvyšší vrchol Malej Fatry - Veľký Kriváň (35,7 km) či susedné hory Chleb (35,4 km) a Poludňový grúň (38,8 km). Ďalšími lákadlami tejto oblasti sú napríklad hrad Likava (13 km), Oravský hrad (12,9 km) a skanzen Vlkolínec (19,9 km), ktorý je pamiatkou UNESCO.

Táto oblasť je zároveň rajom termálnych kúpalísk a aquaparkov, navštívte AquaRelax Dolný Kubín (4,4 km), AquaVital Lúčky (12,9 km) alebo vzdialenejšiu Ginoparadise Bešeňová (20,1 km). Skvelým zážitkom je aj plavba na pltiach (20 km). V zime sa zase môžete tešiť na lyžovanie, napríklad v areáloch Ski Park Kubínska Hoľa a SkiPark Racibor, vzdialených len cca 10 km od penziónu, alebo v lyžiarskych centrách Malinô Brdo (16,6 km) a Vrátna (35,5 km).

Kde budete spať?

V penzióne vás privíta útulná izba s dreveným nábytkom v rustikálnom štýle. K vybaveniu izby patrí dvojlôžková posteľ, stolík so stoličkami, úložná skriňa a televízia. Súčasťou izby je kúpeľňa so sprchovacím kútom a toaletou a k dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V miestnej reštaurácii si pochutnáte na poctivej domácej kuchyni so slovenskými i medzinárodnými špecialitami.

Penzión Zemianska kúria

Penzión Zemianska kúria

Vyšnokubínska 35/64 , Vyšný Kubín
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
FANNO s.r.o IČ: 47696737


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3,9 km
Vzdialenosť od jazera
20,6 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
4,4 km
Zjazdovka
10,4 km
Bežkovanie
10,4 km

Tipy na výlet

Valaská Dubová

Valaská Dubová Tip na výlet

Valaská Dubová je malá dedinka uprostred hôr, a predsa je jednou z najslávnejších na Slovensku. Legenda hovorí, že práve v nej chytili Juraja Jánošíka. Preto tu môžete navštíviť slávnu Jánošíkovu krčmu.

Literárna expozícia P. O. Hviezdoslava
Literárna expozícia P. O. Hviezdoslava
Oravská galéria
Oravská galéria
Dolný Kubín
Dolný Kubín