Vyrazte na skvelú dovolenku do lona prírody Malej Fatry. V Hoteli Boboty *** si skvele oddýchnete v bazéne a saune, pochutnáte si na tradičných terchovských jedlách a užijete si skvelé výlety. Prejdite si Národný park Malá Fatra, vydajte sa za pamiatkami do Žiliny a v zime si zalyžujte v obľúbených ski areáloch. Do tých najbližších vás dokonca zavezie ski bus priamo od hotela.

O ubytovaní

Hotel Boboty *** sa nachádza vo Vrátnej Doline, ktorá je turistickým centrom Malej Fatry. Je teda jasné, že o príležitosti na výlety a iné aktívne vyžitie nebudete mať núdzu.

Za kultúrou a pamiatkami sa vydajte do Žiliny (28,9 km). Uvidíte tu Mariánske námestie s dvoma studňami a radnicou, ktorá sa každú celú hodinu rozoznie melodickou zvonkohrou. Kúsok od námestia stojí gotický kostol Najsvätejšej Trojice zo 14. storočia a Burianova veža zo 16. storočia, ktorá je považovaná za symbol mesta. Nenechajte si ujsť ani návštevu Budatínskeho hradu obklopeného anglickým parkom, ktorý je sídlom Považského múzea s viac ako 1 200 exponátmi.

V teplejších mesiacoch nastáva ten pravý čas na pešie a cyklistické výlety. Prejdite si náučný chodník Jánošíkove diery (6,6 km), zdolajte najvyšší vrchol Malej Fatry, Veľký Kriváň (8 km), alebo vystúpajte na 30 m vysokú rozhľadňu Terchovské srdce (4,9 km). Pre cyklistov je tu pripravených mnoho cyklotrás, od tých ľahkých, ako je trasa Terchová-Vrátna alebo okruh okolo Vodného diela Žilina, cez stredne ťažké (Žilina-Terchová, okruh okolo vodnej nádrže Nová Bystrica) až po náročnú cyklotrasu Drsná 100-vka.

V zime si užijete predovšetkým lyžovanie, a to rovno v troch lokalitách - Paseky, Chleb a Poludňový grúň, ktoré spoločne tvoria lyžiarske stredisko Vrátna - Malá Fatra. Lokalita Paseky (2,7 km) je vhodná pre lyžiarov všetkých úrovní, ktorí sa tu vyšantia na 12 zjazdovkách. Chleb (7 km) je tým pravým miestom pre milovníkov adrenalínu, na tých tu čaká najstrmšia zjazdovka a najdlhšia čierna zjazdovka na Slovensku. Poludňový grúň (5,3 km) je zase rajom pre náročných lyžiarov, snowboardistov a ski alpinistov.

Kde budete spať?

Izba Comfort (25 m²) je vybavená manželskou posteľou a pohovkou, ktorá poslúži ako prístelka. Súčasťou izby je kúpeľňa s vaňou a balkón s výhľadom na vrcholy Malej Fatry, izba je orientovaná na juh. Nechýba ani televízia, šatníková skriňa, telefón, pracovný stôl a WiFi pripojenie, navyše má izbu aj chladničku.

Rodinná izba Standard je vhodná až pre 4 osoby a skladá sa z dvoch samostatných spální spojených chodbou. V jednej je manželská posteľ, v druhej dve jednolôžka, spálňa s oddelenými posteľami má navyše aj balkón. K dispozícii budete mať kúpeľňu so sprchovacím kútom, televíziu a malý stôl v každej spálni, šatníkovú skriňu, telefón a WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii si pochutnáte na špecialitách terchovskej kuchyne pripravovaných z čerstvých, lokálnych surovín. Ráno na vás budú čakať bohaté raňajky formou bufetu s výberom teplých a studených jedál, rôznymi druhmi čerstvého pečiva, voňavou kávou a čajom. Obed si môžete vybrať z klasického menu, obzvlášť populárne sú tu pokrmy z diviny alebo tradičné jedlá, napríklad bryndzové halušky. Večer zakončíte opäť bufetom, tentoraz s ponukou mäsitých a bezmäsých jedál, rýb, rôznorodých príloh, šalátov a dezertov.

Kde budete relaxovať?

Malé hotelové wellness centrum zahŕňa 13 m dlhý plavecký bazén s vodou s teplotou 28 °C a výhľadom na Národný park Malá Fatra, v ktorom si oddýchnete aj zašportujete, a fínsku saunu s blahodarnými účinkami na telo a imunitný systém.

Cestujete s deťmi?

Na deti sú v Hoteli Boboty *** skvele pripravení. Pre malých nezbedníkov sú tu nachystané vonkajšie ihrisko s preliezkami, detský kútik s hračkami a hrami alebo detské kino. K zábave v bazéne si môžete požičať plávací kruh či rukávy, k dispozícii sú aj rôzne spoločenské hry a detské športové vybavenie. Do niektorých izieb je možné umiestniť detskú postieľku.

Niečo naviac

V hoteli si môžete zahrať biliard, stolný futbal či stolný tenis alebo si požičať horský bicykel na výlet.

Hotel Boboty ***

Hotel Boboty ***

Vrátna 515 , Terchová
Slovenská republika

+421 902 969 205

hotelboboty@vratna.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 9 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fitness
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,9 km
Zjazdovka
2,5 km