Užite si nezabudnuteľnú dovolenku v Resorte Orsino ****, ktorý nájdete v Hornej Planej pri Lipenskej nádrži. Tešiť sa môžete na gurmánsku polpenziu formou bufetu, neobmedzenú relaxáciu vo wellness centre s bazénom, fínskou saunou a relaxačnou zónou aj na vstup na hotelovú pláž s ležadlami hneď na brehu Lipna. Za príplatok si užite privátnu vírivku či masáž.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Orsine bol skvelým gurmánskym zážitkom priamo pri brehu Lipna. Všetky priestory boli veľmi moderné a personál pozorný a milý. V našej izbe nás najviac nadchla terasa s posedením a skvelým výhľadom. Parádne bolo aj wellness s bazénom a saunou, kam si človek po celom dni plnom výletov mohol ísť oddýchnuť. Hotel má dokonca aj svoju piesočnú pláž s lehátkami priamo pri vode. Bezpochyby najlepšia však bola polpenzia. Všetky jedlá, ktoré sme ochutnali, boli úplne vynikajúce.”

Nikol Chrástová - Marketingový tím
Osobne overené v: Auguste 2022

O ubytovaní

Novo vybudovaný a moderne zariadený Resort Orsino **** je komplex štyroch samostatných budov, ktorý sa nachádza priamo na brehu vodnej nádrže Lipno neďaleko obce Horní Planá. Nádherná okolitá príroda a blízkosť Národného parku Šumava zaručujú skvelé možnosti výletov a športovania počas celého roka.

Rozsiahla sieť značených turistických chodníkov vás dovedie napríklad na neďalekú rozhľadňu Dobrá voda (2 km), k Plešnému jazeru (15 km), na Vítkov hrádok (38 km) alebo k Stožeckej kaplnke ( 28 km). Prekrásny výhľad na Lipno a okolité vrcholy budete mať zo Chodníka v korunách stromov (35 km). Autom sa za pol hodinku dostanete do Českého Krumlova (30 km), ktorý vás očarí svojim nádherným historickým centrom a pamiatkami UNESCO.

Počas leta sa môžete osviežiť na neďalekej pláži Horní Planá (1 km), ktorá je považovaná za vôbec najkrajšiu pláž v Lipensku. Nájdete tu aj skvelé podmienky pre rybárčenie a hubárčenie. Za zimnými radovánkami sa vydajte do ski areálu Lipno nad Vltavou (35 km), prípadne do ski parku Frymburk (30 km).

Z cieľov v Rakúsku odporúčame lyžiarsky areál Hochficht (20 km), bežecké trasy okolo Schönebenu (20 km) a rozhľadňu Moldaublick (21 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej zo 41 svetlých štýlových dvoch až trojlôžkových izieb s možnosťou prístelky. Každá izba je okrem nového nábytku a pohodlných lôžok vybavená aj televíziou, WiFi pripojením a minichladničkou.

Dvojlôžková izba Klasik je ideálna pre pobyt 2 osôb, je do nej možné pridať detskú postieľku. Pokiaľ cestujete s dieťaťom, bude skvelou voľbou Trojlôžková izba Klasik, kde je okrem manželského lôžka aj jedna oddelená posteľ.

Dve a trojlôžkové izby Deluxe sú priestrannejšie, komfortnejšie a predovšetkým sa môžu chváliť výhľadom na hladinu Lipna. Navyše je ich súčasťou terasa s posedením. Do týchto izieb je možné pridať prístelku, takže sú ideálne až pre 4 osoby.

Na čom si pochutnáte?

Na výborných bufetových raňajkách aj večerách si pochutnáte v reštaurácii s nádherným výhľadom na Lipno. Pokrmy sú pripravované z čerstvých regionálnych surovín. Na raňajkách si vyberiete z bohatej ponuky sladkých a slaných jedál, a to ako v studenej, tak teplej forme. Večerný bufet obsahuje 1 druh polievky, 2 mäsové pokrmy, 1 vegetariánsky pokrm, prílohy, bohatý výber predjedál a šalátov.

Samozrejmosťou je aj široká ponuka nápojov vrátane kvalitných českých a zahraničných vín a domáce dezerty.

Kde budete relaxovať?

Wellness centrum je prístupné na izbovú kartu a nájdete ho v budove A. Súčasťou je vyhrievaný bazén s výhľadom na Lipno (teplota vody 28 ° C, otvorený od 9:00 do 21:00 hodín) a fínska sauna s vnútornou a vonkajšou relaxačnou zónou (otvorená od 16:00 do 21:00 hodín). K dispozícii je tiež privátna vírivka (za príplatok) a miestnosť na masáže, ktoré si môžete so zľavou doobjednať.

K rezortu patrí aj súkromná piesočná pláž s ležadlami, kde môžete relaxovať, opaľovať sa, alebo sa osviežiť v Lipne.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je pri hoteli detské ihrisko s pieskoviskom, 2 šmykľavkami a 2 druhy hojdačiek.

Niečo naviac

Súčasťou areálu je ihrisko na loptové hry a kroket, zahrať si tu môžete aj biliard.

Tiež si tu môžete zapožičať kolobežky, nafukovacie kajaky a paddleboardy, k dispozícii je tiež úschovňa bicyklov a lyží.

Resort Orsino ****

Resort Orsino ****

Volarská 167 , Horní Planá
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Chenen a.s. IČ: 27221539


+420 381 001 700

rezervace@orsino.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
26 km
Zjazdovka
19 km
Bežkovanie
20 km