Na Šumave je skvele, presvedčte sa o tom aj vy. Pokiaľ chcete prežiť pobyt trochu netradične, zvoľte si ubytovanie na Statku Novosedly, kde sa bude páčiť deťom i dospelým. Zatiaľ čo sa deti budú baviť na trampolíne, pieskovisku, kĺzačke či hojdačke, rodičia si môžu užiť grilovanie či údenie. Ako darček na vás čaká aj fľaša vína a neminie vás ani chutná polpenzia. K Lipnu aj do Českého Krumlova to budete mať zhruba 10 minút autom.

O ubytovaní

Statok Novosedly sa nachádza v pokojnej šumavskej prírode neďaleko Českého Krumlova. Užijete si tu ničím nerušený oddych a výlety na mnohé atraktívne miesta.

V neďalekej obci Kájov sa nachádza krásny pútnický kostol (1,4 km) a vedie sem niekoľko turistických a cyklistických trás. Značené trasy vás zavedú do Českého Krumlova (6 km), ktorého starobylé centrum je zapísané na Zozname svetového dedičstva UNESCO a ktorému dominuje nádherný Hrad a zámok Český Krumlov s rozhľadňou (7 km).

Môžete sa tiež poprechádzať po krásnej záhrade letného sídla Bellarie (8 km), navštíviť zaujímavé múzeá (regionálne, voskových figurín, divadlo bábok a iné) alebo sa vybrať na exkurziu do grafitovej bane (5 km). Nádherný výhľad na Český Krumlov sa vám naskytne z rozhľadne Křížový vrch (9 km). Ďalšími obľúbenými turistickými cieľmi sú zrúcanina hradu Dívčí Kámen (22 km) a Chodník korunami stromov Lipno (25 km).

Vodná nádrž Lipno (15 km) ponúka množstvo aktivít počas celého roka. V lete si tu môžete užiť kúpanie a vodné športy. V zime si môžete zalyžovať v Skiparku Frymburk (22 km) a Skiareáli Lipno (27 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlne zariadenej dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou, vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a Wi-Fi pripojením. Môžete si vybrať aj možnosť terasy. Do izby je možné pridať prístelku a ubytovať tak až 3 osoby.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii s letnou záhradou na vás každé ráno čakajú bohaté bufetové raňajky. Na večeru sa podáva trojchodové menu. Za priaznivého počasia si hostia môžu vychutnať gril s udiarňou na krásnom nádvorí s posedením.

Cestujete s deťmi?

Na deti čaká veľa zábavy! V záhrade sa nachádza trampolína, pieskovisko, šmýkačka, hojdačky a letný bazén. Malí aj veľkí si môžu zahrať stolný tenis a v prípade nepriaznivého počasia si môžete požičať stolové hry.

Statek Novosedly

Statek Novosedly

Novosedly 3 , Novosedly (Kájov)
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Mgr. Danuše Boušková Hajná IČ: 19155051


+420 607 625 177

stateknovosedly@email.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
9,7 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
15,6 km
Bežkovanie
15 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO)Tip na výlet

Český Krumlov je perla Južných Čiech a právom tiež jedno z najnavštevovanejších miest u nás.Romantické mestečko s bohatou históriou a impozantným zámkom sa nachádza na rieke Vltave, ktorá dodáva celému miestu skutočne rozprávkovú atmosféru. V centre aj na nábreží na vás čakajú historické budovy, výborné reštaurácie, dobové obchodíky a predovšetkým veľa kultúrneho vyžitia. Celá oblasť, ktorá je nazývaná "Bránou Šumavy" je od roku 1992 zapísaná na zoznam UNESCO.

Čo nevynechať pri návšteve Českého Krumlova?

  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov
  • Zámockú záhradu s otáčavým hľadiskom
  • Zámockú veža
  • Navštívte tiež Múzeum voskových figurín, 3D múzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostol sv. Víta alebo miestny pivovar.

Medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia patrí Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Viac informácií
Vodná nádrž Lipno
Vodná nádrž Lipno
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Zámok Český Krumlov
Zámok Český Krumlov