Dychberúca slovinská príroda, turistika či lyžovanie, relaxácia a luxusné gurmánske zážitky, čo viac si na dovolenke priať? Vo Forest Hoteli Videc*** sa ubytujete len 300 m od zjazdovky, po dni strávenom lyžovaním alebo výletmi si perfektne oddýchnete vo wellness centre a posilníte sa luxusnou polpenziou. Naozajstní gurmáni môžu vyraziť aj na výlet s ochutnávkami lokálnych domácich produktov.

O ubytovaní

Forest Hotel Videc *** je súčasťou Pohorje Village Wellbeing Resortu, ktorý sa rozkladá slovinskej horskej dedinke v oblasti Pohorje, neďaleko Mariboru. Celý rezort pozostáva zo 4 hotelov, postavených uprostred lesov, 1 050 m n. m.

Najbližší lyžiarsky vlek budete mať len 300 m od hotela, patrí k Skiareálu Mariborsko Pohorje, ktorý je najväčší v Slovinsku. Môžete si tu zalyžovať na najdlhšej osvetlenej zjazdovke v Európe (7 km) alebo zdolať ďalších cca 35 km lyžiarskych tratí rôznych obťažností. Samozrejme nechýbajú trasy pre bežkárov a lyžiarska škola. V teplejších mesiacoch môžete adrenalínovú jazdu na lyžiach nahradiť splavovaním cyklistických trailov v Bike Parku (3,6 km) alebo pokorením bobovej dráhy PohorJet (3,9 km).

Ak radi vyrážate na túry do prírody, vydajte sa napríklad k Čiernemu jazeru (16,4 km), pokračujte do Osankarice (21 km) a navštívte Bojisko Pohorského batalionu (17,3 km). Ďalšia zaujímavá trasa vedie k vodopádu Skalca (3,6 km), ktorý je s výškou 16 m jeden z najväčších v okolí, navštíviť môžete aj vodopády Malý a Veľký Šumik (15 km), ukryté uprostred pralesa. Zájdite si určite aj ku krásnym Lovrenským jazerám (29 km), čo je sieť cca 20 malých jazierok a bažín, ktoré tvoria najväčšie rašeliniská v Slovinsku.

Z prírody do civilizácie sa dostanete pri výlete do Mariboru (18,3 km), druhého najväčšieho slovinského mesta. Z Pohorja vás sem zavezie aj lanovka, po ceste si tak môžete užívať krásne výhľady. V meste si nenechajte ujsť návštevu Mariborského hradu, ktorý nájdete rovno v centre mesta a v súčasnosti v ňom sídli Mariborské regionálne múzeum. Maribor je preslávený hlavne svojím vínom, uvidíte tu napríklad Dom starej révy s údajne najstarším vinným kríkom na svete a obrovské Vinagove pivnice o ploche cca 15 km².

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z 28 komfortných dvojposteľových izieb. Každá izba (cca 25 m²) má vlastnú kúpeľňu a balkón s výhľadom na nádhernú prírodu slovinských hôr. V izbe nájdete 2 postele, samostatne alebo spojené do dvojlôžka, ku ktorým je možné pridať 1-2 prístelky, celkovo tak izbu ubytuje až 4 osoby. K vybaveniu izby ďalej patrí stôl so stoličkami a dostatok úložných priestorov, k dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Luxusná dovolenka sa, samozrejme, nezaobíde bez gurmánskych zážitkov. Deň naštartujete bohatými raňajkami vo forme bufetu v hotelovej reštaurácii. Obed si tu môžete vybrať z jedálneho lístka a večera je servírovaná opäť formou švédskych stolov. Kuchyňa reštaurácie sa zameriava na špeciality a tradičnej receptúry štajerskej kuchyne a využíva hlavne čerstvé, lokálne suroviny. Medzi obľúbené jedlá patria hubové, tekvicová či hovädzia polievka, hríbikové ragú či domáce tvarohové knedle.

V hoteli na vás bude čakať aj útulný lobby bar, kde vám kedykoľvek počas dňa radi pripravia šálku čaju, kávu či koktail, ale aj domáce palacinky a iné dobroty. S jedlom môžete vyraziť aj do prírody, stačí si objednať piknikový kôš, v ktorom nájdete domáce limonády, výber syrov a údenín, čerstvé pečivo, ovocie, dezerty a iné pochutiny. Naozajstní gurmáni radi vyrazia aj na gastronomickú túru v oblasti Pohorje, na ktorej môžete pešo či na bicykli navštíviť najlepších lokálnych výrobcov potravín a ochutnať ich domáce produkty. Putovanie zahájite na recepcii hotela, kde získate zoznam miest a mapu.

Kde budete relaxovať?

Pri pobyte budete mať prístup do hotelového wellness centra WellNest, kde si užijete perfektné chvíle relaxácie. V bazénovej časti si zaplávate v miestnej pramenitej vode a oddýchnete si vo vyhrievanom vírivom bazéne (34 °C). V saunovom svete navštívite fínsku saunu (90 °C), saunu s chromoterapiou (75 °C), turecký parný kúpeľ (45 °C), aroma parný kúpeľ (50 °C), hammam saunu, ľadovú jaskyňu, Kneippov bazén a tepidárium na odpočinok po saunovaní. Oddýchnuť si môžete aj na slnečnej terase s výhľadom na hory. Relaxáciu v bazéne a v saunách perfektne doplní aj niektorá zo zaujímavej ponuky masáží a procedúr, ako je celotelový peeling alebo masáž na úľavu od bolesti.

Forest Hotel Videc ***

Forest Hotel Videc ***

Hočko Pohorje 127 , Pohorje
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
5 START d.o.o. IČ: 6324886000


+386 2 603 55 00

info@resort.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
19,5 km
Vzdialenosť od jazera
16,4 km
Zastávka
8 km
Zjazdovka
0,3 km