Krásne kúpeľné mesto, úchvatná príroda a dokonalý relax, tak by sa dala popísať dovolenka v Penzióne Žírovice. Majitelia si vás budú naozaj rozmaznávať, tešte sa napríklad na fľašu dobrého vína či skvelý dezert a kávu. Na posilnenie poslúžia chutné raňajky formou bufetu či servírované večere. Pri variante Wellness sa tešte aj na privátnu relaxáciu vo vírivke a saune. Do centra Františkových Lázní sa navyše pohodlne dostanete pešo a navštíviť môžete aj neďalekú Národnú prírodnú rezerváciu SOOS.

O ubytovaní

Penzión Žírovice stojí v obci Žírovice neďaleko mesta Františkovy Lázně (2,3 km). V okolí na vás čakajú krásne historické pamiatky, malebné kúpeľné mestá, ale aj nádherná príroda ako stvorená na výlety.

Len kúsok od penziónu nájdete Motýlí dom (1,1 km), ktorého návšteva určite nadchne deti i dospelých. Pokiaľ si chcete urobiť dlhší výlet, vyrazte napríklad do Národnej prírodnej rezervácie SOOS (4,2 km), ktorá sa pre zvláštny charakter miestnej krajiny prezýva „český Yellowstone“. Môžete si tu prejsť napríklad 1,2 km dlhý náučný chodník na dne vyschnutého jazera. Alebo si zájdite do Chránenej krajinnej oblasti Slavkovský les (20 km) a preskúmajte miestne rašeliniská a mokrade.

Samozrejme nesmiete vynechať ani návštevu Františkových Lázní, do centra mesta to budete mať pešo necelú polhodinu. Obíďte si miestne sady a parky, napríklad lesopark Amerika, Mestské sady a Sady Bedřicha Smetany, a ochutnajte miestne liečivé pramene. K tým najznámejším patrí Solný, Lúčny či Slnečný a, samozrejme, najstarší prameň František. Zaujímavosti o histórii tejto lokality sa dozviete v Mestskom múzeu a skvele si oddýchnete v aquaparku Aquaforum s 3 vnútornými a 3 vonkajšími prameňmi, mnohými vodnými atrakciami a saunovým svetom.

Kde budete spať?

Izba Standard je umiestnená na prízemí penziónu a má vlastný prístup na terasu. V izbe nájdete dvojlôžkovú posteľ, televíziu, chladničku, mikrovlnnú rúru a rýchlovarnú kanvicu. Súčasťou je aj vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom.

Rodinnú izbu nájdete na prvom poschodí a ubytuje až 4 osoby. Súčasťou izby je vybavený kuchynský kút, kúpeľňa so sprchovacím kútom, televízia a chladnička.

Na čom si pochutnáte?

Ráno zahájite poctivo - bohatými raňajkami vo forme bufetu. Každý si tak môže z najrôznejších slaných, sladkých, studených či teplých pokrmov vybrať presne na čo bude mať chuť. Obed či večeru si môžete pripraviť v spoločenskej miestnosti s kuchynkou alebo na vonkajšom grile, v okolí sú ale aj dobré reštaurácie, ktoré stoja za vyskúšanie. Na konci dne si potom pochutnáte na výdatnej servírovanej večeri v reštaurácii vo vedľajšej budove penziónu.

Kde budete relaxovať?

Chcete si užiť aj relax vo wellness? Priamo v penzióne na vás čaká privátna relaxačná zóna s horúcou vírivkou a fínskou saunou. Otestovať môžete aj wellness centrum v Hoteli Zátiší (2,9 km), kde si užijete pobyt v infrasaune a zaujímavú ponuku masáží a procedúr. Vyskúšajte napríklad masáž lávovými kameňmi, bankovanie, relaxačné kúpele či ozdravné zábaly.

Penzion Žírovice

Penzion Žírovice

Žírovice 136 , Františkovy Lázně
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Milan Čulak IČ: 11544759


+420 777 123 340

penzionzirovice@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,5 km
Vzdialenosť od kúpeľov
2,5 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Františkovy Lázně

Františkovy LázněTip na výlet

Tunajšie pramene a ich liečivé účinky boli známe už v stredoveku. Najstarším využívaným je Františkov Prameň. Po roku 1865 potom Františkove Lázne získavajú status jedných z najvyhľadávanejších európskych kúpeľov. Dnes vás mesto vďaka tomu očarí šachovnicovým pôdorysom a krásnymi empírovými a klasicistickými budovami. Okrem kolonády a nádherných parkov, vyhliadkových veží alebo mestského múzea, si nenechajte ujsť ani známu sochu malého chlapčeka s rybou - tunajší symbol plodnosti.

Pramene sa používajú k pitnej kúre, na kúpele, irigáciam a inhaláciám. Sú účinné na choroby pohybového aparátu, srdca a ciev, gynekologické ochorenia vrátane neplodnosti a ďalšie.

Čo by ste pri návšteve Františkových Lázní nemali minúť:

  • Aquaforum Františkovy Lázně
  • Národná prírodná rezervácia SOOS
  • Mestské múzeum Františkovy Lázně
  • Lesopark Amerika
Viac informácií
Aquaforum Františkovy Lázně
Aquaforum Františkovy Lázně
Motýlí dom Žirovnice
Motýlí dom Žirovnice
Národná prírodná rezervácia Soos
Národná prírodná rezervácia Soos