Vyrazte na pobyt do mesta Loket a preskúmajte všetky krásy kráľovského mesta! Ubytujte sa v Penzióne Atmosféra *** priamo v historickom centre a užite si skvelú polpenziu, welcome drink a voňavú kávu. Od hradu a ďalších dominánt mesta vás bude deliť len pár minút chôdze, na dlhší výlet potom môžete vyraziť napríklad do Karlových Varov.

O ubytovaní

Penzión Atmosféra *** sa nachádza priamo v historickom centre kráľovského mesta Loket. Hneď pri penzióne tak budete mať krásne námestie T. G. Masaryka s morovým stĺpom a fontánou, len o pár metrov ďalej už stojí dominanta mesta - hrad Loket (250 m) z 13. storočia. Navštíviť môžete tiež Múzeum kúpeľných pohárikov a pivovarské múzeum (120 m), alebo si užite krásny výhľad na mesto z Goetheho vyhliadky (160 m). A to sme stále iba v strede mesta. Hneď za riekou nájdete Amfiteáter (2 km) a lesopark s vyhliadkami a Loketskými kaskádami (1,3 km).

Na výlet potom môžete vyraziť do Karlových Varov (14 km), kde na vás čakajú prekrásne kolonády, minerálne pramene a pôvabná kúpeľná architektúra, ale aj Motýlí dom, zvernica Svatý Linhart s lesnými zvieratami, Vianočný dom a ďalšia zábava pre celú rodinu. Na dosah budete mať aj krásne Svatošské skály (6,7 km), Sokolov (7,8 km) s múzeom a rozhľadňou, Bečov nad Teplou (19,6 km) s kúzelnou botanickou záhradou a Múzeom motocyklov, zatopené lomy Dasnice (22,6 km) a Kernberg (30,3 km), jazero Medard (15,7 km), Banícke múzeum v Krásne (12 km) a ďalšie skvelé výletné ciele.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z komfortných izieb, niektoré majú moderný interiér, iné sú ladené viac do historického štýlu. Každá izba je vybavená vlastnou kúpeľňou, WC, WiFi pripojením a televíziou.

  • Dvojlôžková izba Standard s plochou 27 m² sa nachádza v historickej časti budovy a je vybavená manželskou posteľou, posedením s kreslami a úložným nábytkom. Izbe navyše dominujú krásne kachľové pece.

  • Trojlôžková izba Standard meria 33 m² a nájdete v nej manželskú posteľ, samostatné jednolôžko, posedenie s kreslami a šatníkovú skriňu.

  • Štvorlôžková izba Standard ponúkne priestor 38 m² a o niečo modernejší interiér. Nájdete tu 2 manželské postele, posedenie aj úložný nábytok.

Na čom si pochutnáte?

V rodinnej reštaurácii Atmosféra si pochutnáte na poctivých jedlách z kvalitných surovín, vrátane mäsa z domáceho chovu. Menu zahŕňa tradičné české jedlá, ale aj burgre a iné medzinárodné špeciality. Zažiť tu môžete aj rôzne kulinárske akcie, najmä v jesennom a zimnom období.

Len kúsok od penziónu nájdete aj partnerskú kaviareň Chesterfield, kde vám naservírujú voňavú kávu, výborný dezert či osviežujúci drink.

Pension Atmosféra ***

Pension Atmosféra ***

T. G. Masaryka 112/59 , Loket
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
GRILL CONCEPT s.r.o. IČ: 07638795


+420 352 684 334

info@restaurantatmosfera.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:30
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 200 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
30 m
Vzdialenosť od kúpeľov
14 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
30 km

Tipy na výlet

Hrad Loket

Hrad Loket Tip na výlet

Hrad Loket vypínajúci sa na ostrohu nad riekou Ohří je srdcom rovnomenného mestečka v severných Čechách. Od svojho založenia v 13. storočí prešiel tento kráľovský hrad množstvom stavebných úprav. Na prelome 15. a 16. storočia došlo k prestavbe v duchu neskorej gotiky a nastupujúcej renesancie. V 19. storočí slúžil hrad ako štátne väzenie a práve v tejto dobe bola výrazne narušená jeho pôvodná podoba. Celková dispozícia areálu s dominantou v podobe 26 m vysokej veže však zostala zachovaná. Z hradnej veže je aj dnes nádherný výhľad na mestečko aj okolitú krajinu.

Počas návštevy hradu si môžete v jeho rozľahlých priestoroch prezrieť stovky zaujímavých exponátov z jeho dlhej histórie. Pokochať sa môžete historickým nábytkom, zbraňami, porcelánom, riadom, starou loketskou lekárňou aj drevenými sochami. Okrem vzácnych minerálov je tu možné vidieť aj legendárny loketský meteorit.

Pre statočných je tu naozaj pôsobivá expozícia útrpného práva, ktorá sa nachádza v autentických priestoroch pivničného väzenia hradu.

Otváracia doba:

  • november - marec: 9:00 - 16:00 hodín
  • apríl - jún a september - október: 9:00 - 17:00 hodín
  • júl - august: 9:00 - 18:30 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 125 Kč - 150 Kč
  • Deti, študenti a seniori: 105 Kč - 120 Kč
  • Deti do 6 rokov: zdarma
  • Rodinné vstupné (2 dospelí + 2 deti alebo študenti): 380 Kč - 440 Kč
Viac informácií
Svatošské skaly
Svatošské skaly
Vianočný dom
Vianočný dom
Múzeum sklárne Moser
Múzeum sklárne Moser