Užite si dovolenku na pomedzí Šumavy a CHKO Český les v Penzióne Račín len 1 km od hraničného priechodu s Nemeckom. Obklopení prírodou si dokonale oddýchnete v infrasaune alebo v krytom bazéne, zabavíte sa výlety a športy a cez deň sa môžete slniť na vonkajšej terase. K tomu si každý deň pochutnáte na vynikajúcej polpenzii. Na deti tu navyše čaká ihrisko a detský kútik s herňou.

O ubytovaní

Penzión Račín nájdete iba 1 km od Nemeckých hraníc, pri obciach Nýrsko a Svatá Kateřina, na polceste medzi národnými parkami Český les a Šumava, ktoré oba ponúkajú mnoho krásnych výletných cieľov.

Bola by škoda nevyužiť blízkosti niektorých nemeckých atrakcií, ako sú aquaparky Osserbad Lam (12,1 km) a Aquacur Badewelt Bad Kötzting (22,1 km). V krásnom prostredí Národného parku Bavorský les si tu užijete tobogany, bazény s termálnou vodou, saunový svet či najrôznejšie procedúry. Bavorský les ponúka ale aj iné aktivity, napríklad pozorovanie divokých šeliem v areáloch Falkstein pri obci Ludwigsthal (34,2 km) a Lusen pri Neuschönau (67 km) alebo vo zvieracom parku Lohberg (15,4 km).

Na českej strane hraníc sa môžete prejsť okolo priehrady Nýrsko (10,4 km), navštíviť zámok Bystřice nad Úhlavou (8,7 km) so zámockým parkom alebo Chodský hrad v Domažliciach (26 ,6 km), v priestoroch ktorého sídli Múzeum Chodska. Pre milovníkov adrenalínovej zábavy je tu potom Bikepark Špičák (24,6 km) s trasami rôznych obťažností a Jump parkom, ktorý sa navyše v zime mení na lyžiarsky areál s 25 km zjazdových tratí. Na lyže môžete vyraziť aj do neďalekého Ski areálu Belveder (29,1 km) alebo do stredísk Hohenbogen (10,7 km) a Fürstlich Hohenzollernsche Arber-Bergbahn (23,8 km) na nemeckej strane.

Ak vás láka aj chodenie po pamiatkach, zájdite si do mesta Klatovy (23,7 km). Krásy Šumavy odtiaľto budete mať ako na dlani, stačí vystúpiť na 81 metrov vysokú Čiernu vežu. Vydať sa naopak môžete aj do podzemia, konkrétne do katakomb pod kostolom Nepoškvrneného počatia Panny Márie a sv. Ignáca, kde uvidíte jezuitské pohrebisko s mumifikovanými telami. Kúsok za mestom potom nájdete hrad Švihov (33,4 km) obohnaný vodnou priekopou.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v pohodlne zariadenej izbe typu Standard s vlastnou kúpeľňou. V kúpeľni nájdete WC a sprchovací kút, v izbe je manželská posteľ, posedenie a televízia. Niektoré izby majú navyše aj balkón s výhľadom na okolitú prírodu (nie je možné garantovať).

Na čom si pochutnáte?

Raňajky sa podávajú tradične formou bufetu, z čerstvého pečiva, syrov, údenín a ďalších pochutín si môžete vybrať, čo hrdlo ráči. Popoludní otvára lobby bar, kde si môžete dať napríklad čapované pivo, a deň zakončíte chutnou večerou s tromi chodmi, na výber pritom budete mať rovno zo štyroch hlavných jedál.

Kde budete relaxovať?

Penziónu nechýba ani menšia wellness zóna. Na rozpohybovanie sa a osvieženie vám tu poslúži vnútorný bazén, skvele sa naopak prehrejete v infrasaune a hydromasážna vírivka uľaví vašim unaveným svalom.

Cestujete s deťmi?

Deti sa v penzióne spoľahlivo zabavia za každého počasia. Hrať sa totiž môžu nielen na záhrade a ihrisku, ale aj vo vnútornom detskom kútiku s herňou. Pre pohodlie všetkých je navyše na zapožičanie aj detská postieľka.

Niečo naviac

Cez deň môžete relaxovať na slnečnej terase alebo si zahrať tenis, stolný futbal, biliard či ping-pong.

Pension Račín

Pension Račín

Svatá Kateřina 14 , Nýrsko
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
RAČÍN ZVONÁR s.r.o. IČ: 26382156


+420 728 356 709

pensionracin@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Baby friendly
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,2 km
Aquapark
10 m
Zjazdovka
7 km