Vráťte sa v čase a užite si dokonalý pobyt v prvorepublikovom Letohrádku svatý Vojtěch. Bývať budete v štýlovo vybavených izbách a užiť si môžete skvelé raňajky, relaxáciu v privátnej vírivke aj večerné premietanie dobového filmu. Využite aj 10 % zľavu na masáže.

Overené Travelkingom

“Pobyt v letohrádku bol krásnym zážitkom. Atmosféra prvorepublikovej doby pohltí každého návštevníka, akonáhle prekročí prah hotela. Že budú izby zariadené dobovým nábytkom som vedela z fotiek, ale že budeme jesť starými príbormi a všade bude vyhrávať tematická hudba, to som nečakala. Letohrádok je umiestnený kilometer za mestom Počátky a patrí k nemu aj park. Vďaka tomu je tu naozaj pokoj a človek si krásne oddýchne. Nadchlo nás tiež premietanie dobových filmov v salóniku na prízemí, kde bolo možné objednať si počas sledovania večeru z jedálneho lístka a vychutnať si výborné jedlá uvarené podľa dobových receptov.”

Nikola Průdková - Finančný tím
Osobne overené v: Apríli 2022

O ubytovaní

Vráťte sa v čase a nechajte sa ubytovať ako za čias prvej republiky, kedy slušné vychovanie a vybraná etiketa boli samozrejmosťou. Letohrádok svatý Vojtěch v obci Počátky na Vysočine je úplným unikátom, začiatky 20. storočia na vás dýchajú z každého kúta hotela a pobyt tu je fantastický zážitok. V okolí budete mať na prechádzky či jazdy na bicykli prírodu s rybníkmi (Smrčkův, Lihovarský, Nůzov), k prameňu sv. Vojtěcha to budete mať 1,8 km a ku Kamennému kruhu Druidov 2,8 km. Ak zatúžite po poznávaní histórie trochu viac, 17 km od Letohrádku sa nachádza mesto Telč so všetkými svojimi krásami. V zime potom nevynechajte ski areál Antonka (16 km) alebo ski areál Vysoká (51 km).

Kde budete spať?

Letohrádok ponúka ubytovanie v luxusných dobových izbách. Každá z izieb je odlišná a je pomenovaná po historicky významnej osobnosti. Ubytovať sa tak môžete v izbe Lídy Baarovej, Vlasty Buriana, Jana Wericha alebo napríklad Huga Haasa.

Izba Vlasty Buriana zaujme pôvodnú drevenú podlahu a dobovým dreveným nábytkom s kovovými prvkami. Je vybavená komfortným dvojlôžkom, posedením a samostatnou kúpeľňou so sprchovacím kútom.

Pôvabný interiér s maľovaným nábytkom v izbe Hany Vítovej poteší všetky romantické duše. Nechýba manželská posteľ a kúpeľňa so sprchovacím kútom.

Útulnej izbe Věry Ferbasovej ladenej do červených farieb dominuje veľká manželská posteľ a posedenie s koženou pohovkou. Kúpeľňa je vybavená sprchovacím kútom.

Izba Ladislava Peška je ideálna na romantický pobyt pre dvoch. Zaujme nádhernou drevenou kúpeľňou s dobovou vaňou. Manželská posteľ aj doplnky sú ladené do upokojujúcej zelenej farby.

Z priestrannej izby Huga Haasa dýcha elegancia vďaka nábytku a doplnkom z tmavého dreva. Okrem manželskej postele si môžete pohovieť aj na čalúnenej pohovke, izba ponúka aj možnosť prístelky. V kúpeľni nájdete štýlovú vaňu na nožičkách.

Apartmán Svatopluka Beneša ponúka útulnú spálňu s manželskou posteľou a oddelený obývací priestor s pohovkou. V izbe je možnosť prístelky a kúpeľňa má unikátnu dobovú sedaciu vaňu.

Vzdušná izba Lídy Baarovej je ladená do svetlých farieb a vybavená dobovým nábytkom. Okrem manželskej postele tu nájdete aj čalúnenú pohovku a toaletný stolík s veľkým zrkadlom. Kúpeľňa je v zelenej farbe a vybavená sprchou.

Na čom si pochutnáte?

Zážitok z letohrádku vkusne doplní štýlová reštaurácia. Obsluhovať vás bude dobovo oblečený personál. Či už si budete pochutnávať na špecialitách podľa tradičných receptov M. D. Rettigovej, alebo si vyberiete z ponuky európskych kuchýň, všetko bude pripravené s láskou, starostlivosťou a z čerstvých surovín z miestnych zdrojov. V letných mesiacoch si môžete tieto pochúťky vychutnať na letnej terase.

Kde budete relaxovať?

V malom wellness si budete môcť oddýchnuť v infra saune, vírivke či pod rukami skúsených masérov pri niektorej z procedúr.

Letohrádek sv. Vojtěch

Letohrádek sv. Vojtěch

U Smrčku 334 , Počátky
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BEN SOL s.r.o. IČ: 27614760


+420 561 034 834,

info@svatyvojtech.cz

Check In
14:00 - 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 400 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,5 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
16 km