Spoznajte krásy juhočeského kúpeľného mesta a oddýchnite si od starosti všedných dní. Hotel Galerie **** v Třeboni vám ponúka atraktívnu polohu priamo v centre mesta v blízkosti historických pamiatok. Môžete sa tešiť na vstup do Vodného sveta v kúpeľoch Aurora, kde si užijete jedinečný relax v bazéne alebo vírivke. Čerešničkou na torte je fľaša vína, ktorá vás bude čakať v izbe.

O ubytovaní

Hotel Galerie **** nájdete priamo v srdci malebnej Třebone. Historické centrum s pamiatkami a reštauráciami sa rozprestiera v tesnej blízkosti ubytovania. Naskytuje sa vám tak jedinečná príležitosť preskúmať krásy juhočeských kúpeľov, dopriať si trochu oddychu alebo sa vydať na objavnú cestu do prírody v okolí.

Třeboň je čarovným kúpeľným mestečkom na juhu Čiech, ktoré vám rozhodne má čo ponúknuť. Rozmanitosť tohto kraja poteší nadšených športovcov, kúpeľných elegánov, labužníkov, ale aj dobrodruhov. Nech už sa sem vydáte za akýmkoľvek druhom zábavy, určite by ste nemali vynechať prechádzku nádherným historickým centrom mesta.

S prehliadkou Třebone začnite na Masarykovom námestí (110 m), lemovanom farebnými domčekmi s podlubím. Ak zdoláte 100 schodov vedúcich na vežu starej radnice (190 m), naskytne sa vám nádherný výhľad na centrum aj okolitú prírodu.

Keď už sa pokocháte výhľadom na tento výnimočný kraj, vydajte sa smerom k najväčšiemu lákadlu z třeboňských pamiatok - renesančnému zámku (250 m). Absolvujte tu komentovanú prehliadku vnútorných priestorov, navštívte unikátny Dům přírody Třeboňska a nezabudnite sa ani prejsť zámockým parkom (300 m).

Príjemný zážitok sľubujú aj třeboňské slatinné kúpele. Nájdete tu dva kúpeľné domy - Aurora (1,7 km) a Berta (400 m), kde vám pomôžu predovšetkým s poruchami pohybového aparátu. Zverte sa do rúk odborníkom, relaxujte v miestnom wellness centre, alebo si doprajte pokojnú prechádzku Lázeňským parkom (1,6 km).

Třeboň je obklopená panenskou prírodou. Pre tunajšiu rovinatú krajinu, ktorá je zaradená do biosférických rezervácii UNESCO, sú typické borovicové lesy, mokré lúky, vzácne rašeliniská a samozrejme aj rybníky. Tým najznámejším je rybník Svět (2,8 km), pozdĺž ktorého sa vinie Náučný chodník okolo Sveta. V lete sa tu môžete aj okúpať alebo si vyskúšať niektorý z vodných športov.

Kde budete spať?

Ubytujete sa priamo v historickom centre Třebone v dvojlôžkovej izbe v boutique štýle, ktorá je zariadená prakticky a s ohľadom na prírodu. Jednotlivé izby sú vybavené súkromnou kúpeľňou so sprchovým kútom, chladničkou a televízorom. K dispozícii je tiež bezplatné pripojenie na WiFi.

Na čom si pochutnáte?

Stravovať sa budete v hotelovej reštaurácii, ktorá pripravuje tradičnú českú kuchyňu z lokálnych a sezónnych surovín. Bohaté raňajky sa servírujú formou teplého a studeného bufetu. Počas dňa si môžete vyberať zo stáleho aj denného menu s kvalitnými pokrmami, ako sú rybie špeciality, grilované mäso alebo vegetariánske pochúťky. Súčasťou polpenzie je aj polievka.

Hotel Galerie ****

Hotel Galerie ****

Rožmberská 35 , Třeboň
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Galerie Třeboň, spol. s r.o. IČ: 24255319


+420 384 385 293

info@hotel-trebon.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie 150 m od hotela na parkovisku 100 Kč/deň alebo zadarmo v okolí

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,9 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Třeboň

TřeboňTip na výlet

Třeboň láka návštevníkov krásnym historickým centrom a tiež mnohými ďalšími pamiatkami. Najvýznamnejším objektom na Masarykovom námestí je Stará radnica, ku ktorej patrí aj architektonicky zaujímavá 31 metrov vysoká veža s ochodzou, hodinami a cibuľovitou strechou s lampášom.

Dominantou mesta je rozhodne renesančný zámok so záhradami, ktoré sú ideálne na prechádzky a oddych. Na prechádzku sa môžete vydať tiež po náučnom chodníku okolo rybníka Svět, ktorý je skvelým miestom pre turistiku, cykloturistiku a odpočinok. Na druhom brehu vás potom čaká novogotická Schwarzenberská hrobka.Rybník Svět vybudoval Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan v 16. storočí. Dnes tu okrem jeho sochy nájdete aj dve pláže so športovým areálom aj detským ihriskom.

Viac informácií
Zámok Třeboň
Zámok Třeboň
CHKO Třeboňsko
CHKO Třeboňsko
Schwarzenberská hrobka
Schwarzenberská hrobka