Chcete zažiť aktívnu dovolenku v Nízkych Tatrách? Hotel Totem v horskom sedle Čertovica prinesie výnimočný komfort celej rodine. Pochutnáte si na lahodnej polpenzii, oddýchnete si v saune alebo vírivke, a užijete si posedenie vo vonkajšom altánku s grilom. Blízko budete mať veľa obľúbených turistických cieľov a príležitostí na oddych.

O ubytovaní

Horský Hotel Totem nájdete v Nízkych Tatrách neďaleko ich najvyššieho vrcholu Ďumbiera. Stojí uprostred prírody v horskom sedle Čertovica, ktoré je centrom aktívnej zábavy po celý rok. Nudiť sa tu rozhodne nebudete, navyše vás po návrate z hôr bude čakať hotelové wellness.

Čertovica je rekreačné stredisko, ktoré si zamilujú všetci vyznávači aktívnej dovolenky v prírode. Sedlo v nadmorskej výške 1232 m rozdeľuje Nízke Tatry na ďumbierskú a kráľovoholskú časť, do ktorých vás odtiaľto zavedú početné turistické trasy. O zimnú zábavu sa postará lyžiarske stredisko Čertovica (170 m) so 7 zjazdovkami rôznych obtiažností, ktoré sú ideálne predovšetkým pre rodiny s deťmi. Zo vzdialenejších lyžiarskych cieľov stojí za návštevu Skiareál Jasná (49 km) alebo Chopok (26 km).

Príležitostí k horským túram budete mať v okolí viac ako dosť. Skúsení turisti môžu rovno zdolať najvyšší vrchol Nízkych Tatier - Ďumbier (11 km) alebo tretí najvyšší Chopok (26 km). Obľúbené sú aj treky k horským chatám, ako je napríklad chata Jarabatá u Čika (4,5 km). Za tajomným podzemným svetom sa vydajte do jaskyne Mŕtvych netopierov (26 km) a za zábavou do Tarzánie Tále (20 km), kde v zime funguje aj lyžiarsky areál.

Ďaleko to nebudete mať ani do jednej z najnavštevovanejších lokalít na Slovensku. Za pol hodinky dorazíte do Liptovského Mikuláša (38 km), kde sa vykúpete v priehrade Liptovská Mara. Z ďalších výletných cieľov stojí za zmienku napríklad Bystrianska jaskyňa (17,3 km)

Kde budete spať?

Hlavu zložíte v jednej z útulných izieb zariadených v horskom štýle. V interiéri inšpirovanom prírodou hrá hlavnú rolu drevo, vybavenie je praktické a funkčné.

Ku každej izbe patrí samostatná kúpeľňa s toaletou a sprchovacím kútom. K vybaveniu patrí šatníková skriňa a nočné stolíky. Samozrejmosťou je bezplatné pripojenie k WiFi. Tešiť sa môžete na krásny výhľad na hory z okien ubytovania.

Na výber máte z týchto variantov ubytovania:

  • Izba Romantic (2+0) – dvojlôžková izba s 2 jednolôžkovými posteľami, ktoré je možné spojiť do manželskej.

  • Izba Family 1 (2+1) – rodinná izba určená pre 3 osoby, ktoré sa vyspia na 3 jednolôžkových posteliach.

  • Izba Mezonet (2+2 alebo 2+4) – pohodlné mezonetové ubytovanie pre celú rodinu. Na prízemí sú 2 jednolôžkové postele, ktoré je možné spojiť dohromady. Na poschodí sú potom 2 oddelené postele.

  • Izba Mezonet (2+4) – druhý variant mezonetovej izby má rovnaké rozvrhnutie miestností, ale ponúka navyše možnosť 2 prísteliek na rozkladacej pohovke. Izba tak poskytne dostatok priestoru až pre 6 osôb.

  • Apartmán 1 (2+4) – apartmán ubytuje až 6 osôb. Tvoria ho dve bunky a obývacia izba. V oboch bunkách nájdete po dvoch jednolôžkových posteliach a v obývačke rozkladací gauč, ktorý je možné využiť ako 2 prístelky.

  • Izba Family 16 (2+5) – priestranná izba, ktorá tvorí dve bunky. V prvej miestnosti sú 2 jednolôžkové postele, v druhej potom 2 poschodové postele a 1 prístelka. Dohromady sa tak v izbe Family môže ubytovať až 7 ľudí.

  • Apartmán 18 (2+6) - variant s najvyššou kapacitou (až 8 osôb) je rozdelený na dve miestnosti a obývaciu izbu. V prvej miestnosti sú 2 jednolôžkové postele, v druhej potom 2 jednolôžkové postele a 2 prístelky. Zvyšní 2 hostia sa vyspia pohodlne v obývačke na rozkladacom gauči.

Na čom si pochutnáte?

Spokojní budete na dovolenke nielen vy, ale aj vaše chuťové bunky. Tým sa dostane výnimočná starostlivosť v hotelovej reštaurácii, kde sa podávajú večere a bufetové raňajky. Pochutnáte si na lahodných pokrmoch slovenskej a medzinárodnej kuchyne či už vo vnútorných priestoroch, alebo na terase. K jedlu si doprajete víno, pivo alebo nealkoholické nápoje podľa výberu.

Na pohárik si zájdite do štýlového hotelového baru, kde vás privíta romantická atmosféra dotvorená krbovými kachľami. V letných mesiacoch je možné využívať vonkajší altánok s grilom.

Kde budete relaxovať?

Po návrate z vysokohorskej túry alebo zo zjazdovky si zaslúžite odpočinok. Rozmaznávajte sa pobytom vo fínskej saune. V teple vám pookreje myseľ i telo, ktorému ste cez deň dávali zabrať. Potom zavítajte do vírivky a nechajte bublinky, aby si poradili so stresom.

Z hotelového wellness centra sa vrátite plní energie a elánu do ďalšieho dovolenkového dňa v horách.

Hotel Totem ***

Hotel Totem ***

Čertovica 75 , Jarabá
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ABZA s. r. o. IČ: 55447881


0919406981

hoteltoteminfo@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Detský kútik
Lyžiareň
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,1 km
Zjazdovka
0,2 km

Tipy na výlet

Nízke Tatry

Nízke Tatry Tip na výlet

Nízke Tatry ponúkajú perfektné zázemie, podmienky na turistiku, lyžovanie a kúpanie. Centrom národného parku je Demänovská dolina, ktorá je stredom tunajšieho turistického ruchu. V Tatrách sa dajú podnikať skvelé túry, stačí si len vybrať trasu alebo cyklotrasu. Medzi najobľúbenejšie ciele výletu patrí Liptovská Mara, Jánská Dolina, turisticky najobľúbenejšia hora Chopok a najvyšší vrch Ďumbier. Výstup na Ďumbier je fyzicky namáhavý, ale zvládnete ho aj počas jedného dňa. Skvelou trasou je prechod od Chopka k Čertovici, ponúkne vám totiž úžasný výhľad do okolitých dolín.

Viac informácií
Ďumbier
Ďumbier
Jaskyňa Mŕtvych Netopierov
Jaskyňa Mŕtvych Netopierov
Tarzánia Tále
Tarzánia Tále