Zažite nezabudnuteľnú dovolenku v srdci Nízkych Tatier v Jasnej pod Chopkom v horskej Chate Koliesko. V rámci pobytu sa môžete tešiť na bohatú polpenziu plnú regionálnych chutí aj na bohaté možnosti výletov po okolí. Čaká vás aj welcome drink, parkovanie pri chate je v cene. K lanovke, ktorá vás vyvezie na Chopok, to budete mať zopár krokov.

Overené Travelkingom

“Na Chatu Koliesko sa rád vraciam, má nezameniteľnú atmosféru a zaujímavú históriu. Je to rodinná chata, ktorá sa dedí z generácie na generáciu a v minulosti dokonca vyhorela. V zime z nej môžete vyjsť rovno v lyžiarkach a v lete je skvelým východiskovým bodom pre turistiku. Kuchárom je tu samotný pán majiteľ Kšiňan, ktorý varí naozaj skvele. Na Koliesku som ochutnal najlepšie pečené rebrá v živote. Spoločne s personálom vytvára pán majiteľ vrelú rodinnú atmosféru.”

Peter Kóša - Spolumajiteľ Travelkingu
Osobne overené v: Októbri 2021

O ubytovaní

Chata Koliesko sa nachádza v nadmorskej výške 1 235 m v Jasnej pod Chopkom. Chata bola založená v roku 1948 a počas svojho pôsobenia sa vďaka svojej preslávenej reštaurácii udomácnila medzi návštevníkmi Nízkych Tatier. Pôvodne typická horská chata je dnes obľúbeným rodinným penziónom, ktorý nadväzuje na tradíciu pôvodnej chaty.

Chata Koliesko je ideálnym východiskovým bodom pre turistov a športovcov. V dosahu je množstvo lanoviek, vrcholy Chopok (7,7 km), Dereš (9 km) a Krakova hoľa (11 km). Za návštevu stojí aj Demänovská ľadová jaskyňa (7,5 km) alebo Demänovská jaskyňa slobody (4,3 km), ktorá je pre svoju pôsobivú krasovú výzdobu najnavštevovanejšou jaskyňou na Slovensku. Energiu môžete načerpať v Tarzánii lanovom parku (2,4 km) a za relaxom sa vyberte do Aquaparku Tatralandia (19 km), kde si určite oddýchnete v 14 bazénoch (vrátane termálnych), saunovom svete či wellness.

V zime je najbližší lyžiarsky svah vzdialený len 50 m. A nie je to len tak hocijaký svah, hneď vedľa chaty sa nachádza Lyžiarske stredisko Jasná, najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku. Môžete si tu užiť viac ako 50 km tratí, ktoré obsluhuje 27 vlekov a lanoviek. K dispozícii sú aj freeride zóny, snowpark a večerné lyžovanie na osvetlenom svahu. Na svoje si prídu aj bežkári, ktorí majú k dispozícii 5 km upravených tratí. Ak chcete vyskúšať aj iné lyžiarske strediská, môžete sa dostať do Ski centra Žiarce (9,2 km), Ski Javorovica (21 km) alebo Ski Opalisko (17,2 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z štýlových izieb, ktoré sú zariadené dreveným nábytkom, TV a vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, k dispozícii je aj Wi-Fi pripojenie. Do niektorých izieb je možné umiestniť aj prístelku pre deti.

Vybrať si môžete dvojlôžkovú izbu, trojlôžkovú izbu alebo apartmán. V poslednom menovanom apartmáne je oddelená obývacia izba s pohovkou a jedálenským stolom a môžete v ňom využívať aj malú chladničku, mikrovlnnú rúru alebo rýchlovarnú kanvicu.

Na čom si pochutnáte?

V rámci polpenzie si pochutnáte na bohatých raňajkách a dvojchodovej večeri. Majitelia si zakladajú na tradícii reštaurácie s domácou kuchyňou, ktorú dokresľuje rodinná atmosféra horskej chaty a krásna drevená výzdoba. K dispozícii je aj krb na zahriatie počas chladných večerov.

Chata Koliesko

Chata Koliesko

Demänovská Dolina 90 , Demänovská Dolina
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hill hospitality spol. s r. o. IČ: 53595262


+421 917 434 814

koliesko@lm.psg.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
1,2 km
Aquapark
22,7 km
Zjazdovka
50 m