Pohodová dovolenka v penzióne Banský Dom *** v pokojnej prírode Štiavnických vrchov (stredné Slovensko). Ideálne miesto pre turistov, cyklistov a UNESCO nadšencov. V cene bohatá polpenzia a wellness.
Pohodová dovolenka v penzióne Banský Dom *** v pokojnej prírode Štiavnických vrchov (stredné Slovensko). Ideálne miesto pre turistov, cyklistov a UNESCO nadšencov. V cene bohatá polpenzia a wellness.

Novo zrekonštruovaný penzión v atraktívnej lokalite

Užite si pohodovú dovolenku v oblasti Štiavnických vrchov, ktoré sú ideálnym miestom pre všetkých milovníkov prírody.

Penzión Banský Dom*** sa nachádza v západnej časti Štiavnických vrchov v Hodrušskej doline a je najstaršou meštianskou budovou, ktorá síce prešla v roku 2015 rekonštrukciou, ale aj napriek tomu si dokázala zachovať všetky pôvodné pamiatkové prvky.

Hostia budú ubytovaní v moderne zariadených izbách s TV/SAT, minibarom a vlastným sociálnym zariadením (WC, sprcha). Na výber máte fajčiarske a nefajčiarske izby.

Po celú dobu pobytu si v reštaurácii penziónu pochutnáte na bohatej polpenzii. Tešiť sa tak môžete na raňajky podávané formou bufetu a dvojchodovú večeru, kde si budete môcť vybrať z dennej ponuky 2 hlavných jedál.

Starosti hoďte za hlavu vo wellness

V novom hotelovom wellness načerpáte nové sily a prečistíte myšlienky vo vírivke alebo oddychovej miestnosti. Niečo pre svoje zdravie potom urobíte návštevou parnej či fínskej sauny a nasledovať samozrejme musí ľadové vedro, ktoré váš organizmus opäť schladí a vás príjemne nakopne k ďalším aktivitám.

Okolie penziónu je plné UNESCO pamiatok

Oblasť Hodruša - Hámre je ideálna pre milovníkov turistiky, cyklistiky a pamiatok. Pri svojom pobyte tak máte možnosť vidieť hneď niekoľko pamiatok, ktoré sú zaradené do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Za návštevu stojí napríklad objekt šachty Lill, Dolnohodrušský tajch, povrchové doly na žile Rabenstein a plno ďalších.

Milovníci zimných športov určite ocenia tiež lyžovanie v neďalekej Banskej Štiavnici. V lyžiarskom stredisku Salamandra resort na vás čaká nenáročná rodinná zjazdovka, na ktorej sa vybláznia deti aj dospelí. Spojenie nádhernej prírody a aj krásneho historického mesta pod vami, zaručuje skvelý výlet aj v zimných mesiacoch.

Ďalšie tipy na výlet:

  • Banská Štiavnica (UNESCO) - je malebné mestečko, ktoré sa nachádza v centre Štiavnických vrchov. Toto mestečko je známe predovšetkým vďaka tomu, že sa tu ťažilo veľké množstvo zlata a striebra.
  • Štola Glanzenberg - táto štóla pochádza z 13. storočia, kedy sa tu tiež začalo s ťažbou zlatej rudy. Pri príležitosti návštevy Jozefa II. boli vnútri dokonca vybudované schody, aby sám panovník mohol vidieť, ako sa zlato ťaží.
Banský Dom ***

Banský Dom ***

Hodruša Hámre č. 579 , Hondruša - Hámre
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
IMPA autoalarmy, s.r.o. IČ: 36718939


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Bezbariérovosť
Parkovanie

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná