Ubytujte sa neďaleko kúpeľných miest Eger a Bogács, ale v pokojnej prírode neďaleko NP Bukové hory. Nomád Hotel & Glamping *** vám ponúka buď pohodlné ubytovanie v hoteli, alebo netradičné ubytovanie v chatkách či stanoch v tvare bublín. Nechýba tu vonkajší bazén, wellness so saunou a vírivkou ani bohaté nomádske raňajky z čerstvých surovín. Na výlety môžete vyraziť do blízkeho NP Bukové hory.

O ubytovaní

Nomád Hotel & Glamping sa nachádza v malebnom mestečku Noszvaj uprostred krásnej prírody. Komplex tvorí hotelová budova, wellness a niekoľko nevšedných ubytovaní, ako sú bubliny alebo moderné chatky. Či už si vyberiete glamping alebo hotel, čaká vás príjemná dovolenka v prostredí s priateľskou atmosférou. A navyše neďaleko kúpeľov Eger!

Noszvaj sa síce rozlohou malé mestečko, zato s polohou v neobyčajne atraktívnej lokalite. V bezprostrednej blízkosti sa rozprestiera Národný park Bukové hory (12 km), najhornatejšia oblasť celého Maďarska. Bukové hory v lete lákajú na prechádzky osobitou krajinou a v zime na bežky aj lyže. Vydajte sa napríklad na výlet k vodopád Fátyolu (40 km) alebo rovno zdolajte najvyšší vrchol Kékes (60 km).

To by bolo, aby ste si na dovolenke v krajine termálnych kúpeľov poriadne neoddýchli. Príležitostí na relax tu našťastie budete mať viac ako dosť. Keby vám náhodou nestačilo wellness v ubytovaní, nič vám nebráni navštíviť kúpeľné mesto Eger (12 km). Tešiť sa sem môžete na množstvo nádherných historických pamiatok, moderných reštaurácií, ale predovšetkým na preslávené termálne kúpele, ktoré patria k najkrajším v Maďarsku. Liečivé účinky miestnej radónovej a sírovej vody vyskúšate na vlastnej koži v 13 bazénoch. Ďalším nezabudnuteľným zážitkom sa stane návšteva Tureckých kúpeľov so 400-ročnou tradíciou.

S výletmi po historických pamiatkach začnite už v samotnom Noszvaji, kde stojí barokový kaštieľ De la Motte (2,6 km). Pokračujte do blízkeho Egeru, kde stojí za to pozrieť si egerský hrad (12 km), neoklasicistickú baziliku (12,5 km) alebo múzeum Beatles (12,5 km).

Kde budete spať?

V Nomád Hotel & Glamping si každý príde na to svoje. Dobrodruhovia a milovníci prírody si vyberú ubytovanie v bublinách alebo v chatkách uprostred lesa. Pre tých, ktorí nedajú dopustiť na svoj komfort, sú v ponuke hotelové izby s pohodlným vybavením. Nech už sa ubytujete kdekoľvek, vždy sa vyspíte do ružova na vysoko kvalitných 5* matracoch.

Na výber máte z týchto možností:

  • Dvojlôžkovú izbu Deluxe (2+0) nájdete v hlavnej budove hotela. Ide o priestrannú izbu zariadenú vo vintage štýle s vlastnou kúpeľňou so sprchou či vaňou a fénom. Každá izba má unikátny design, ale rovnaké komfortné vybavenie. Tvorí ho manželská posteľ, šatníková skriňa, mini chladnička, televízia, WiFi pripojenie a sada na prípravu kávy a čaju. Na požiadanie je možné pridať detskú postieľku.

  • Dvojlôžková izba Superior (4+0) sa tiež nachádza v hlavnej budove hotela a poskytne vám ešte viac priestoru. V izbe s romantickou atmosférou nájdete manželskú posteľ, rozkladaciu sedačku (možné využiť ako prístelku), šatníkovú skriňu, televíziu, mini chladničku, WiFi a sadu na prípravu kávy a čaju. V privátnej kúpeľni je vaňa alebo sprcha a fén.

  • Chatka (2+0) je určená pre dve osoby. Stojí 300 m od hlavnej budovy na svahu nad jazerom Alsó-tó uprostred lesa. Ubytovanie to je veľmi priestranné (60 m²), navyše vystavané udržateľným spôsobom. Interiéry sú zariadené v škandinávskom štýle a zahŕňajú obývaciu izbu s kuchynkou, veľkú pohovku, manželskú posteľ a kaviarenský pult. Nechýba rýchlovarná kanvica, mini chladnička ani WiFi pripojenie. K dispozícii budete mať aj vaňu. Vďaka špeciálnemu systému vzduchového filtra si pobyt užijú aj alergici, klimatizácia vám zase spríjemní pobyt v letnej horúčave. Bonusom je terasa s posedením.

  • Bublina Deluxe (2+0) je nevšedným typom ubytovania v prírode. Ide o stan v tvare gule s priemerom 5 m s čiastočne priesvitnou strechou, cez ktorú uvidíte na hviezdy. V bubline budete mať k dispozícii všetko vybavenie - pohodlnú manželskú posteľ, posedenie s kresielkami a rýchlovarnú kanvicu na prípravu kávy a čaju. V bublinkovej kúpeľni nájdete sprchovací kút. Oceníte aj veľkú terasu s výhľadom na jazero. Chýbať vám nebude ani WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

K životu nomádov patrí bezpochyby dobré jedlo zo sezónnych a lokálnych surovín. A presne také ochutnáte v hotelovej reštaurácii, kde pripravujú tie najlepšie domáce pochúťky s úctou k tradícii, ale v duchu najnovších gastro trendov.

Tešiť sa tak môžete na pestré menu plné pokrmov pripravených zo surovín z Nozsvaja a jeho okolia. Ochutnáte maďarskú klasiku, ale v novom, modernom kabáte. Miestna kuchyňa vás tak rozhodne nebude nudiť.

V rámci balíčka vás čakajú legendárne nomádske raňajky formou bufetu, ktorý ponúka samé domáce dobroty. Počká tu na vás výborné nátierky, paštéty, syry, šunky a údeniny od lokálnych výrobcov, pokrmy z vajec, zelenina a špeciálna káva pre ten najlepší začiatok dňa. Počas dňa si do reštaurácie môžete zájsť aj na obed výberom z menu alebo niekoľkochodovú večeru.

Kde budete relaxovať?

Priamo v areáli hotela vás čaká perfektný relax, ktorý oceníte najmä po návrate z výletov. V letných mesiacoch si oddýchnete vo vonkajšom bazéne, pri ktorom sú pre vaše pohodlie pripravené ležadlá a terasa so slnečníkmi, na ktoré si doprajete aj niečo dobré na pitie. Za ešte väčšou dávkou odpočinku zavítajte do hotelového wellness, kde sa naložíte do vírivky alebo sa zohrejete v saune.

Niečo naviac

V areáli hotela sa rozhodne nebudete nudiť. Zahráte si stolný tenis či niektorú zo stolových hier, požičiate si bicykel alebo sa schováte pred svetom do knižnice a prečítate si dobrú knihu.

Bez obáv si so sebou môžete priviesť, koľko kufrov budete chcieť. K dispozícii je totiž bezplatná úschovňa batožiny.

Nomád Hotel & Glamping ***

Nomád Hotel & Glamping ***

Síkfőkút út 5-7 , Noszvaj
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Nomád-93 Bt. IČ: 1006020844


+36 36 463 363

recepcio@nomadhotel.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 5 000 Ft/noc - povolený iba v izbe Superior a Deluxe
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
9,9 km

Tipy na výlet

Národný park Bukové hory

Národný park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, kvapľové jaskyne aj historické pamiatky. Reč je o Národnom parku Bukové hory, ktorý je najväčšou chránenou oblasťou v Maďarsku. Oblasť Bükku je výnimočná v mnohých ohľadoch – ide o najviac zalesnenú a najhornatejšiu oblasť krajiny, zároveň skvelo prepája prírodné a kultúrne turistické ciele, a tak ide o ideálne miesto na príjemnú letnú dovolenku ďaleko od davov turistov. Zábava na vás navyše čaká aj v zimných mesiacoch, kedy si užijete nenáročné lyžovanie a bežkovanie v krásnej prírode.

Krajina v parku Bükk je výnimočná vápencovými horami, ktoré vytvárajú osobitý ráz krajiny s jaskyňami, priepasťami, krasovými jazerami a vodopádmi. Nájdete tu aj najdlhšiu (8 700 m) a najhlbšiu (245 metrov) jaskyňu Istvánlápa. V parku sa veľmi dobre darí rozmanitým rastlinám, rastie tu 1 500 druhov cievnatých rastlín, medzi ktoré patria určité typy orchideí. Bukové hory sú tiež domovom pre dravé vtáky, pri troške šťastia tu narazíte napríklad aj na orla kráľovského.

Aké kultúrne a prírodné turistické ciele v Bukových horách navštíviť?

  • najvyšší vrch Kékes (1014 m n.m.), kde stojí televízna veža vo výške 130 metrov
  • druhý najvyšší vrch Bálvány (956 m n.m.) s rozhľadňou s krásnym výhľadom
  • vodopád Fátyol na rieke Szalajka
  • romantické mestečko Lillafüred s jazerom, ktoré môžete preplávať na loďke
  • historické mesto Eger s arcibiskupským palácom, podzemným mestom alebo vínne pivnice vytesané do skaly v Údolí krásnej panej
  • mesto Miskolc s hradom Diósgyőr, jaskynnými kúpeľmi a množstvom historických pamiatok
  • kvapľové jaskyne Szent István, Anna a Istállós-kő
Turecké kúpele v Egeri
Turecké kúpele v Egeri
Mesto Eger
Mesto Eger
Egerský hrad
Egerský hrad