Túžite po odpočinku blízko prírody a zároveň v obklopení luxusu? V 4* Fagus Hoteli Conference & Spa sa vám tento sen splní! Hotel stojí na kraji historického mesta Šopron v zalesnenej štvrti Lőverek plnej turistických chodníkov. Vnútri hotela si potom budete užívať dokonalé pohodlie v izbách Standard a predovšetkým odpočinok v nedávno zmodernizovanom wellness centre. Neobmedzene budete relaxovať pri bazénoch a tiež v dvojposchodovom saunovom svete, kde sa pravidelne konajú saunové rituály. Lahodná polpenzia je len čerešničkou na torte perfektného pobytu.

Overené Travelkingom

“Musím uznať, že renovácia hotela neskutočne prospela a urobila z neho naozaj moderné zariadenie. Ubytovanie ma potešilo peknou izbou, nádherným lesným prostredím a veľmi ochotným personálom. Parkovanie je ľahko dostupné a bezpečné. Ideálny program na večer ponúka hotelové wellness centrum, kde si parádne oddýchnete. V dojazdovej vzdialenosti leží mesto Šopron, ktorého centrum ponúka mnoho pamiatok, múzeí i butikov. Dokonca si môžete zaplatiť jazdu vláčikom okolo historického jadra mesta.” Prečítajte si celú recenziu

Tamas Tutkovics - Obchodný tím
Osobne overené v: Septembri 2022

O ubytovaní

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior sa nachádza v historickom meste Šopron v malebnej zalesnenej štvrti Lőverek. Z hotela to tak budete mať kúsok do prírody, za krásnymi výhľadmi aj slávnymi pamiatkami. Pýchou hotela kompletne zrekonštruovaného v roku 2022 je úplne nové wellness , kde si po výletoch oddýchnete a zabudnete na všetky starosti i povinnosti.

V okolí hotela vedie veľa značených turistických trás, ktoré vás dovedú k atraktívnym cieľom v lesoparku Lőverek. Príjemnou prechádzkou na čerstvom vzduchu sa dostanete k obľúbeným rozhľadniam Károly (1,6 km), Várhely (5,2 km) alebo Gloriette (4 km). Ďaleko to nie je ani k hradu Taródi (3,3 km) alebo do aquaparku Lővér Fürdő (1,8 km). Cyklistické trasy vás dovedú až k Neziderskému jazeru (13 km), ktoré patria k prírodným pamiatkam UNESCO.

V centre mesta môžete obdivovať zachované stredoveké jadro s hradbami gotickými domami, kostolmi a dvoma synagógami. Na mesto, Neziderské jazero aj neďaleké Rakúsko budete mať prekrásny výhľad z Požiarnej veže (3,5 km) z 13. storočia. Veža stojí na námestí Fő tér (3,5 km), kde ďalej nájdete historickú radnicu a morový stĺp. Milovníci kúpeľnej relaxácie by si mali urobiť výlet do populárnych termálnych kúpeľov Hegykő (22 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z moderných a elegantne zariadených izieb, ktoré majú vlastnú kúpeľňu so županmi a fénom. Samozrejmosťou je klimatizácia a pripojenie k WiFi zadarmo.

Na výber máte z týchto variantov:

  • Dvojlôžková izba Standard je vybavená komfortnou manželskou posteľou, LED televízorom s rádiom, malou chladničkou, trezorom a stolíkom s posedením. Súčasťou izby je francúzsky balkón s výhľadom na dvor.

  • Dvojlôžková izba Standard Plus je rovnako veľká ako izba Standard, ale ponúka navyše klasický balkón s výhľadom na dvor. K vybaveniu patrí pohodlná manželská posteľ, LED televízia s rádiom, malá chladnička, trezor a posedenie.

  • Dvojlôžková izba Forest s možnosťou prístelky je zariadená manželskou posteľou, LED televízorom s rádiom, chladničkou, trezorom a posedením. K dispozícii vám bude klasický balkón s výhľadom do hotelovej záhrady.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii Evergreen s elegantnou atmosférou a nádherným výhľadom do zelene na vás čakajú skvelé gastronomické zážitky. Raňajky aj večere majú formu bohatého bufetu, a tak záleží len na vás, aké miestne či medzinárodné špeciality si doprajete. K lahodným pokrmom môžete ochutnať vynikajúce vína z oblasti Šopronu.

Osviežujúci kokteil, vynikajúcu kávu a výborné víno si môžete vychutnať hneď v 3 baroch. Súčasťou lobby baru pri recepcii je príjemná terasa, bar vo wellness oceníte počas relaxácie a nočný bar je zase dokonalým miestom na večerné posedenie s drinkom.

Kde budete relaxovať?

Hotelové Spa je po nedávnej kompletnej rekonštrukcii (2022) a na svoje moderné prostredie láka všetkých milovníkov kúpeľnej relaxácie. Jeho súčasťou sú 3 vnútorné bazény (relaxačný, zážitkový a detský) obklopené príjemnou odpočinkovou zónou s lehátkami a hojdačkami. Ďalej tu nájdete saunový svet s fínskou, parnou, infra a arómou saunou.

Aktívnych hostí poteší možnosť využívať hotelovú posilňovňu.

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior

Ojtózi fasor 3. , Sopron
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Adventor Hotel Kft. IČ: 1809114181


+36-99/886-010

reservation@fagushotel.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 3 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,3 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,7 km
Zastávka
4,4 km

Tipy na výlet

Mesto Šopron

Mesto Šopron Tip na výlet

Šopron je jedno z najmalebnejších stredovekých miest Maďarska. Dýcha históriou, leží na úpätí pohoria Lővér len pár kilometrov od jazera Fertő (alebo tiež Neziderského jazera či Neusiedler See) a hraníc s Rakúskom. Šoproň sa prezýva Baroková perla Maďarska a tiež „najvernejšie mesto“, pretože sa po prvej svetovej vojne v referende rozhodla pre pripojenie k Maďarsku a nie k bohatšiemu susednému Rakúsku. Množstvo historických pamiatok a rozsiahle susedné lesy sú ideálnou kombináciou a robia z Šopronu tú najlepšiu možnú lokalitu pre pohodovú dovolenku. V jeho okolí sa navyše pestuje červené aj biele víno, ochutnávky vás teda neminú.

Čo nevynechať pri návšteve Šopronu?

  • Samotný stred mesta, okolo ktorého vedie krásna okružná trieda
  • Požiarnu vežu, 60-metrovú zmes rôznych druhov architektúry, ktorej dala základ pôvodná rímska brána
  • Uličku új utca, ktorej sa predtým hovorilo Židovská ulica; nachádzajú sa v nej jedny z najväčších židovských gotických stavieb v Európe, a to Stará a Nová synagóga
  • Námestie Fo tér, kde sa pôvodne nachádzalo rímske Fórum
  • Ochutnávku červených vín, najmä odrôd Kékfrankos a merlot, ktoré sa vyznačujú tým, že sú kyslasté a plná trieslovín
  • Krásnu prírodu v oblasti Fertő, ktorá je od roku 2001 súčasťou Svetového dedičstva UNESCO.
Viac informácií
Šopronské lesy
Šopronské lesy
Kúpalisko Lővér a Plaváreň Ferenca Csika v Šoproni
Kúpalisko Lővér a Plaváreň Ferenca Csika v Šoproni
Neziderská cyklotrasa
Neziderská cyklotrasa