Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness vo Fagus Hoteli Conference & Spa ****superior v Šoproni

Vydajte sa spolu s Tamasom, členom nášho Travelking tímu, do Šopronu. Konkrétne do Fagus Hotela Conference & Spa ****superior. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness vo Fagus Hoteli Conference & Spa ****superior v Šoproni

Informácie o pobyte v bodoch:

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior, Osobne overené

Kam a ako sme išli?

Naša trasa začínala v Körmende. Za 1,5 hodiny jazdy autom sme došli k hotelu, ktorý leží v meste Šopron. Keďže sa Šopron nachádza len pár kilometrov od hraníc s Rakúskom a taktiež neďaleko Slovenska, cesta z blízkej Bratislavy by nám zabrala približne rovnaký čas.

Ako to bolo s parkovaním?

Vonkajšie parkovisko je uzavreté, strážené a veľmi priestranné, takže nám nerobilo problém nájsť miesto. Nie je potrebné ho rezervovať vopred a je zahrnuté v cene balíčka. Pokiaľ by ste však túžili po prístreší pre vaše auto, za príplatok si môžete rezervovať státie v garáží.

Kde sme sa ubytovali?

Fagus Hotel Conference & Spa **** sa nachádza v meste Šopron v ľahko dostupnej prázdninovej lokalite Lővérek, ktorá je známa svojím mohutným borovicovo-dubovým lesom.

Útulná zrenovovaná izba mala moderný dizajn, poskytovala dostatok miesta a žiarila novotou i čistotou. Vo výbave nechýbala extrémne pohodlná manželská posteľ a televízia so skromnou programovou ponukou. V priestrannej vyblýskanej kúpeľni už na nás čakali mäkké a voňavé uteráky. Naozaj príjemným prekvapením bol balkón, z ktorého sa nám naskytol výhľad na okolitý les. Na balkóne je možné príjemne relaxovať, užívať si výhľad a čerstvý vzduch.

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior, Osobne overené

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou pobytového balíčka bola polpenzia. Výdatné raňajky sa skladali z rozmanitej ponuky jedál všetkého druhu. K dispozícii boli krájané salámy, miešané vajcia, jogurty, čerstvé ovocie a džúsy. Silnú a chutnú kávu ste si mohli dopriať z automatu.

Výber pri prvej večeri nebol príliš bohatý, ale druhý večer bolo jedlo absolútne skvelé. Reštaurácia pripravila úžasné menu s pestrými možnosťami pokrmov a výbornými polievkami lokálneho rázu. Vonku tiež nájdete terasu, kde môžete pokojne posedieť.

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior, Osobne overené

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Vrelo odporúčam návštevu reštaurácie Corvinus v centre Šopronu. Ich špecialitou je čerstvý maďarský kotlíkový guláš. Podnik sa nachádza hneď pod stredovekou požiarnou vežou Tűztorony z 13. storočia.

  • Pokiaľ vás prepadne chuť na kávu a niečo sladké, nesmiete minúť cukráreň Hoffer, ktoré tiež nájdete v centre mesta.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum ponúka aroma saunu, „diabolskú“ saunu, infrasaunu a fínsku saunu. Osobne som vyskúšal všetky druhy a „diabolskú“ by som odporučil iba ľuďom, ktorí sú zvyknutí na vysoké teploty, pretože si svoj názov skutočne zaslúži. Fínska a aroma sauna boli perfektné a ponúkali dostatok miesta. Schladiť sa môžete v sprche alebo pri prístroji na ľad. Voda v zážitkovom a plaveckom bazéne mala ideálnu teplotu, prístupné je aj detské ihrisko pre deti a mnoho ležadiel i relaxačných pohoviek.

Po celú dobu pobytu vo wellness si môžete dopriať studenú vodu z automatu. A aby toho nebolo málo, hotel ponúka aj dobre vybavenú vonkajšiu aj vnútornú telocvičňu.

Kam sa vydať na výlet?

  • Mesto Šopron leží 9 minút jazdy autom od hotela. Parkovať je možné na veľkom parkovisku Várkerület. Odtiaľ sa môžete vydať na nákupy do stredu mesta, v ktorom sa nachádza mnoho očarujúcich butikov. Cukráreň Hoffer vás potom poteší kávou a sladkosťami a vinotéka Natura zase svojimi lokálnymi vínami.

  • V úplnom strede Šopronu stojí Stredoveká požiarna veža Tűztorony. Bola postavená v 13. storočí na základoch pôvodnej rímskej zástavby a ponúka nádherný výhľad na barokové jadro mesta. Ak by ste zatúžili po neobvyklých expozíciách, v tej istej lokalite nájdete aj Múzeum lesníctva a Banícke múzeum.

  • Toboganový park v Šopronu si užijú rodiny s deťmi.


Fagus Hotel Conference & Spa ****superior, Osobne overené

Záverečné hodnotenie pobytu vo Fagus Hoteli Conference & Spa ****superior

„Musím uznať, že renovácia hotela neskutočne prospela a urobila z neho naozaj moderné zariadenie. Ubytovanie ma potešilo peknou izbou, nádherným lesným prostredím a veľmi ochotným personálom. Parkovanie je ľahko dostupné a bezpečné. Ideálny program na večer ponúka hotelové wellness centrum, kde si parádne oddýchnete. V dojazdovej vzdialenosti leží mesto Šopron, ktorého centrum ponúka mnoho pamiatok, múzeí i butikov. Dokonca si môžete zaplatiť jazdu vláčikom okolo historického jadra mesta.”


👍 Pobyt vo Fagus Hoteli Conference & Spa ****superior bol osobne overený Tamasom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet