Penzión U Vyhlídky nájdete v obci Chřibská v Národnom parku České Švajčiarsko. Na dosah budete mať akvadukt Dolná Chřibská, rozhľadňu Studenec, hrad Falkenštejn, Pavlinino údolie a množstvo ďalších krásnych miest. Súčasťou balíčka je aj parkovanie zadarmo.

O ubytovaní

Penzión U Vyhlídky nájdete v malebnom mestečku Chřibská, ktoré sa nachádza na pomedzí hneď troch výnimočných území: Chránenej krajinnej oblasti Lužické hory, Chránenej krajinnej oblasti Labské pieskovce a predovšetkým Národného parku České Švajčiarsko . Ako už názov napovedá, súčasťou areálu je vyhliadková terasa, a tak sa nádhernou krajinou plnou pieskovcových skál, hlbokých lesov a zrubových chalúpok môžete kochať rovno z pohodlia penziónu. Okrem toho tu na vás čaká pohodová rodinná atmosféra a atraktívne výletné ciele.

Do centra Chřibskej sa ľahko dostanete po turistickej a cyklistickej trase. Narazíte tu na unikátne drevenice, krásnu novogotickú radnicu (2,5 km) z roku 1866 a múzeum (2,4 km) s expozíciou o slávnom rodákovi Thadeusovi Haenkovi. Početné značené turistické trasy vás prevedú po krásach Národného parku České Švajčiarsko. V tejto unikátnej prírodnej pamiatke lákajú k návšteve skalné mestá, rokliny a tiesňavy, stolové hory a dych vyrážajúce skalné vyhliadky.

Medzi hlavné atrakcie sa radí Pravčická brána s výletným zámočkom Sokolí hnízdo (17 km), zrúcanina hradu Falkenštejn (7 km), zrúcanina Dolského mlyna (12 km) či Jetřichovské vyhliadky (8 km). Zaujímavým spestrením je romantická plavba tiesňavami rieky Kamenice. Pokiaľ zatúžite dozvedieť sa o jedinečnej tunajšej prírode viac, vydajte sa do neďalekej Krásnej Lípy (10 km) do Domu Českého Švajčiarska, kde sa nachádza expozícia o krajine, histórii aj súčasnosti národného parku.

Za osviežením a vodnými radovánkami sa vyjdajte k Bělskému rybníku (8 km) alebo do Aquaparku Děčín (24 km). Veľkej obľube sa medzi turistami teší najväčší rekreačný park v Sasku - Trixi Bad v nemeckom Großschönau (22 km). V tomto rozľahlom komplexe plnom zábavy aj relaxácie si na svoje prídu malí aj veľkí návštevníci.

Počas zimy si môžete prírodné krásy užívať pri bežkovaní po desiatkach kilometrov upravovaných bielych stôp alebo si zalyžovať v niekoľkých menších ski areáloch, napríklad v Hornom Podluží (8 km), v Jiřetíně pod Jedlovou (8,5 km) alebo v Ski klube Prácheň (17 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej izbe alebo apartmáne s domácou atmosférou. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a toaletou, samozrejmosťou je bezplatné pripojenie k WiFi.

Na výber máte z niekoľkých variant ubytovania:

  • Dvojlôžková izba (12 m²) má buď manželskú posteľ alebo dve oddelené postele. Je vybavená šatníkovou skriňou, jedálenským stolom a televíziou so satelitnými programami. Z okien sa pokocháte výhľadom na záhradu penziónu.

  • Trojlôžková izba (15 m²) je vybavená manželskou posteľou a jednolôžkovou posteľou, a perfektne sa tak hodí pre rodinu s dieťaťom. V izbe nechýba jedálenský stôl, dostatok úložného priestoru a televízor s plochou obrazovkou. Z okna budete mať výhľad do záhrady penziónu.

  • Štvorlôžková izba (28 m²) ponúka štyri jednolôžkové postele v jednej miestnosti. K dispozícii bude jedálenský stôl, šatníková skriňa a televízor s plochou obrazovkou, na ktorom budete môcť sledovať satelitné programy. Užijete si aj príjemný výhľad z okna do záhrady.

  • Apartmán na prízemí (40 m²) má dve miestnosti a pohodlne ubytuje až šesť hostí. V spálni je umiestnená manželská posteľ, jednolôžková posteľ, poschodová posteľ a šatníková skriňa. V obývacej izbe nájdete dve rozkladacie pohovky, jedálenský stôl a kuchynský kút s chladničkou, mikrovlnnú rúru, rýchlovarnú kanvicu a všetko kuchynské vybavenie.

  • Dvojpodlažný apartmán (40 m²) ubytuje až 6 hostí. V spálni sú dve jednolôžkové postele, manželská posteľ a šatníková skriňa. V obývacej izbe nájdete ešte rozkladaciu pohovku. Súčasťou ubytovania je kuchynský kút. Samozrejmosťou je chladnička, mikrovlnná rúra, rýchlovarná kanvica a kuchynské potreby.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu je reštaurácia, v ktorej si pochutnáte na lahodnej polpenzii. Každé ráno na vás budú čakať raňajky vo forme bufetu a večer sa môžete tešiť na servírovanú večeru s možnosťou výberu hlavného jedla. Počas dňa je možné objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka.

Cestujete s deťmi?

Súčasťou vonkajšieho areálu je detské ihrisko a multifunkčné športové ihrisko pre malých aj veľkých.

Penzion U Vyhlídky

Penzion U Vyhlídky

Dolní Chřibská 17 , Chřibská
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Naroolik Gastro, s.r.o. IČ: 14385805


+420 412 338 505

uvyhlidky@gmail.com

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2 km
Vzdialenosť od jazera
3 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
20 km
Zjazdovka
8,8 km
Bežkovanie
8,6 km

Tipy na výlet

České Švajčiarsko

České Švajčiarsko Tip na výlet

Krajina hlbokých lesov, vyhliadok, skál a tiesňav. To je České Švajčiarsko. Najvyhľadávanejším miestom je bezpochyby Pravčická brána. Šestnásť metrov vysoký a dvadsaťsedem metrov široký skalný most môžete obdivovať z okolitých vyhliadok, ktorých je v oblasti hneď niekoľko. Pri Pravčickej bráne sa nachádza zámoček Sokolí hnízdo postavený roku 1881. Tu sa môžete občerstviť v dobovej reštaurácii s pôvodnými maľbami alebo navštíviť informačné centrum. Nezabudnuteľný zážitok ponúka plavba Edmundovou tiesňavou. Skalnatý kaňon riečky Kamenice je lemovaný stenami vysokými až 150 metrov.

Aké ďalšie miesta pri vašich potulkách nevynechať?

  • Divoká soutěska
  • Dolský mlýn
  • Hřensko

Okrem prírodných krás odporúčame navštíviť mesto Děčín, ktoré sa rozprestiera na brehoch Labe. K hlavným turistickým cieľom patrí renesančný zámok s Ružovou záhradou, vyhliadka Pastýřská stěna, zoologická záhrada alebo aquapark.

Viac informácií
Pravčická brána
Pravčická brána
Dolský mlýn
Dolský mlýn
Tiesňavy Kamenice
Tiesňavy Kamenice