Vyrazte na výlet do Mariboru, malebného mesta slnka, vína a historických pamiatok. S ubytovaním v Hoteli Piramida **** to budete mať všade kúsok, stojí totiž priamo v centre mesta. Na hrad, Hlavné námestie či k Domu starej révy dôjdete za pár minút. Pred skúmaním mestských uličiek sa navyše posilníte bohatými raňajkami vo forme bufetu.

O ubytovaní

Hotel Piramida **** sa nachádza priamo v centre slovinského Mariboru, preslneného mesta vína, len pár krokov od rieky Drávy a na dosah všetkých historických pamiatok a atrakcií.

Pýchou mesta je najstaršia vínna réva na svete, ktorá obrastá Dom Starej révy (1 km). V jeho priestoroch potom nájdete múzeum venované vinárstvu a ďalším slovinským tradíciám. Milovníci vína by mali navštíviť aj Vinagove pivnice (600 m) – najväčšiu a najstaršiu vínnu pivnicu v Slovinsku, a Piramidu (1,9 km) – vyhliadkové miesto uprostred viníc. Za videnie ďalej stojí Hlavné námestie (6,4 km) s renesančnou radnicou, Mariborský hrad (600 m) a historická štvrť Lent (7,8 km). Perfektným miestom na prestávku počas výletu je kaviareň a bar Luft 360° (550 m), umiestnená na streche mrakodrapu, kde si okrem občerstvenia vychutnáte aj nádherný panoramatický výhľad na celé mesto.

Milovníci zimných športov a aktívneho vyžitia môžu vyraziť do Ski areálu Mariborsko Pohorje (7,2 km), najväčšieho lyžiarskeho strediska v Slovinsku, ktoré sa nachádza len kúsok od Mariboru. Celkom ponúka 42 kilometrov zjazdoviek všetkých úrovní obťažnosti, je teda vhodné ako pre deti a menej skúsených lyžiarov, tak aj pre vyznávačov čiernych zjazdoviek. Pokiaľ na svahoch pohoria Pohorje práve neleží sneh, ide o turistický raj pretkaný trasami pre výlety pešo aj na bicykli. Dovedú vás napríklad na Mariborskú rozhľadňu (24,1 km), k vodopádu Framski (20,9 km), k zrúcanine hradu Framski (15,3 km) alebo k zrúcanine hradu Gromberg (21,9 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej, elegantne vybavenej izbe Standard s manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami. Súčasťou izby je kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou, WC, fénom na vlasy a toaletnými potrebami. V izbe nájdete aj televíziu s plochou obrazovkou, trezor, minibar, klimatizáciu, telefón a WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela nie je klasická reštaurácia, servírujú sa tu ale bohaté raňajky formou bufetu. Počas dňa potom budete mať ideálnu príležitosť otestovať preslávené reštaurácie a kaviarne v centre mesta.

Hotel Piramida ****

Hotel Piramida ****

Ulica heroja Šlandra 10 , Maribor
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
EUROTAS HOTELI d.o.o. IČ: 6618952000


+386 8 201 0420

booking@eh.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 24 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
10,7 km
Zjazdovka
7,2 km

Tipy na výlet

Maribor

Maribor Tip na výlet

Druhé najväčšie mesto Slovinska sa môže pochváliť najvyšším počtom slnečných dní v roku, najstaršou vínnou révou na svete a rozmanitými možnosťami trávenia voľného času. Maribor sa nachádza na severovýchode krajiny a ukrýva mnoho historických, kultúrnych a vo svojom okolí aj prírodných klenotov. Objavíte tu napríklad Mariborský hrad, Dom Starej révy, v ktorom sídli múzeum vína, alebo starú renesančnú radnicu na Hlavnom námestí.

Maribor však nie je preslávený len množstvom pamiatok, ale aj kvôli slávnemu vínu, ktoré zreje v okolí na preslnených viniciach. Ak patríte medzi milovníkov kvalitného vína, dovolenku v týchto končinách si rozhodne užijete. Očarí vás tiež malebné okolie Mariboru, ktorý sa rozprestiera na úpätí pohoria Pohorje. Až si prezriete historické centrum mesta, môžete sa vydať do prechádzku do prírody alebo sa vypraviť na lyže do najväčšieho ski areálu v Slovinsku.

Čo v Maribore rozhodne neminúť?

  • Dom starého viniča - najstarší vínny ker na svete, múzeum a degustácia
  • Mariborský hrad - bývalé sídlo šľachty
  • Hlavné námestie so starou radnicou a stará štvrť Lent
  • Vinagove pivnice - najväčšia vínna pivnica v Slovinsku
  • vyhliadkové miesto Pyramída medzi vinicami
  • katedrála sv. Jána Krstiteľa
Viac informácií
Mariborský hrad
Mariborský hrad
Dom starej révy v Maribore
Dom starej révy v Maribore
Dom na strome
Dom na strome