Spoznajte tretie najväčšie slovinské mesto, ktoré ukrýva mnoho zachovaných pamiatok. Ubytujete sa v luxusnom Hoteli Evropa ****, ktorý vám poskytne jedinečné pohodlie, ktoré potrebujete na pohodové objavovanie mesta. Bohaté bufetové raňajky alebo polpenzia s trojchodovou večerou sa postarajú o vaše chuťové poháriky. Neďaleko hotela sa rozkladá oblasť Pohorje, kde vás čaká horská turistika. Dieťa do 7 rokov má pobyt zadarmo.

O ubytovaní

Hotel Evropa **** sa nachádza v srdci slovinského mesta Celje, ktoré láka na stredoveký hrad, bohatú zeleň i kultúrne vyžitie. Všetky atrakcie tretieho najväčšieho mesta v krajine budete mať vďaka ideálnej polohe hotela ako na dlani.

Nuda v Celje v žiadnom prípade nehrozí. Bohatá história a zachované architektonické pamiatky potešia malých aj veľkých objaviteľov, ktorí radi kráčajú v stopách minulosti. Vaše kroky by zo všetkého najskôr mali viesť na hrad Celje (2 km), ktorý drží čestný titul najväčšej gotickej pevnosti v Slovinsku. Týči sa nad mestom už od 13. storočia a ponúka prekrásne výhľady na celé mesto aj okolitú kopcovitú krajinu. Na hrade navštívite moderné infocentrum alebo kaviareň Veronika a keď budete mať šťastie, stihnete miestne tradičné stredoveké slávnosti.

Hrad je síce neprehliadnuteľnou dominantou mesta, mnoho ďalších zaujímavostí sa však ukrýva v jeho jadre. V historickom centre sa prejdite po námestí Glavni trg (260 m) s barokovými domčekmi a mariánskym stĺpom. Pokračujte na námestí Celjských kniežat (500 m) s budovou Narodni dom, ktorú navrhol český architekt Jan Vladimír Vráský. Ďalej si prezrite minoritský kláštor, Celjski dom (150 m) alebo zavítajte na starovekú archeologickú expozíciu Regionálneho múzea (550 m) v podzemných priestoroch.

Keď si budete chcieť od mestského ruchu oddýchnuť v tieni stromov, nebudete musieť chodiť ďaleko. Priamo s centrom totiž susedí 94-hektárový les (1,1 km). Ide o zelenú oázu pokoja, ktorú si obľúbili športovci aj milovníci pešej turistiky.

Až Celje krížom-krážom prechodíte, môžete vyraziť na výlety do okolia. Vydajte sa napríklad k malebnému Šmartinskému jazeru (7 km) s 12-kilometrovým pobrežím. Za kúpeľnými prameňmi sa vydajte do mesta Laško (11 km) alebo do Podčetrteku (36 km). V meste Žalec (10 km) zase uhasíte smäd prvou fontánou. Za aktívnym vyžitím sa vydajte do regiónu Rogla – Pohorje (39 km), kde si v zime zalyžujete a v lete vystúpite na miestne vrchy.

Kde budete spať?

Hotel Evropa vás očarí svojimi prepychovými interiérmi, v ktorých sa budete cítiť kráľovsky. Ubytujete sa v útulnej dvojlôžkovej izbe (13 m²) s dvoma jednolôžkami. Izba sa nachádza v podkroví a jej súčasťou je vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom, kozmetikou a fénom. K dispozícii vám ďalej bude šatníková skriňa, písací stôl, televízia, minibar a trezor. Izba je klimatizovaná a ponúka bezplatné WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V modernej hotelovej reštaurácii vás čaká príjemné posedenie s relaxačnou hudbou. Pochutnáte si na exkluzívnych kulinárskych špecialitách prvotriedneho šéfkuchára. Pre náročnejších je v ponuke špeciálne degustačné menu s 5, 7 alebo 9 chodmi. V týždni aj cez víkend sa v reštaurácii podávajú obedy výberom z rozmanitého menu z tých najčerstvejších sezónnych surovín. K jedlu si doprajete výberové slovinské i svetové vína buď podľa vlastných preferencií, alebo vám s výberom pomôže someliér.

Podľa variantu balíčka do priestorov reštaurácie zavítate na bohaté bufetové raňajky, prípadne aj na večeru formou bufetu alebo s tromi chodmi.

Dopoludňajšiu kávu alebo popoludňajší čaj si dáte v hotelovej kaviarni Café Evropa. Vyberiete si z ponuky lahodných dezertov, aromatickej kávy a kvalitných čajov.

Hotel Evropa ****

Hotel Evropa ****

Krekov trg 4 , Celje
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
EUROTAS HOTELI d.o.o. IČ: 6618952000


+386 (0)3 4269 600

booking@eh.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 24 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 5 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Vzdialenosť od kúpeľov
11 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
56,8 km
Zjazdovka
9,3 km

Tipy na výlet

Mesto Celje

Mesto Celje Tip na výlet

Chcete navštíviť miesto, kde sa príroda stretáva s históriou? Potom sa vydajte do slovinského Celje, ktorého dominantou je majestátna zrúcanina najväčšej pevnosti v krajine. Nad mestom sa týči už od 13. storočia, predtým slúžila ako sídlo šľachty, dnes láka na dychberúce výhľady a posedenie v kaviarni Veronika. Nie je to však len starý hrad, ktorý žne potlesk návštevníkov mesta. V historickom centre skromne stojí niekoľko architektonicky zaujímavých stavieb, ako je Celjski dom alebo Narodni dom.

Ani milovníci prírody neprídu skrátka, a dokonca ani nemusia opúšťať hranice mesta. Priamo s centrom totiž susedí 94-hektárový les, ktorý láka na prechádzky aj jazdu na bicykli a ktorý ukrýva najväčší slovinský domček na strome. Za humnami sa potom týčia vrcholky Anski vrh a Miklavški hrib.

Čo by ste v Celje a okolí nemali minúť?

  • Hrad Celje
  • Námestie Glavni trg
  • Námestie Celjských kniežat
  • Expozícia Celeia v podzemí
  • Mestský les s domom na strome
  • Šmartinsko jazero
  • Mesto Laško
  • Mesto Podčetrtek
Viac informácií
Hrad Celje
Hrad Celje
Šmartinsko jazero
Šmartinsko jazero
Dom na strome
Dom na strome