Dovolenka v Tatrách je stávkou na istotu! Vyrazte do útulného Penziónu Palušák a užite si pokoj tatranskej prírody, parádne výlety a výborné raňajky či polpenziu. Príjemným bonusom je bohatý balíček zliav, využiť môžete napríklad zľavy na vstup do wellness, na lanovky alebo do aquaparkov.

O ubytovaní

Penzión Palušák nájdete v obci Stará Lesná, obklopený prírodou Vysokých Tatier. Lokalita je perfektným miestom predovšetkým pre milovníkov turistiky a športovcov, ale aj rodiny s deťmi alebo pre fanúšikov ničím nerušeného relaxu.

Jedným z obľúbených výletných cieľov je turistické centrum Hrebienok (6,6 km), kam sa dostanete lanovkou zo Starého Smokovca (6,5 km) a môžete sa odtiaľto vydať na výlet do Malej Studenej doliny (9,8 km), Veľkej Studenej doliny (8,9 km) a na Slavkovský štít (10,5 km). Zároveň tu nájdete 2,5 km dlhú sánkarskú dráhu s večerným osvetlením.

Veľkým lákadlom pre turistov je aj Štrbské pleso (21,9 km), prekrásne ľadovcové jazero, na ktorého zamrznutej hladine sa dokonca v roku 1925 konali Majstrovstvá Európy v ľadovom hokeji. A ak radi prekonávate svoje limity, vydajte sa na najznámejšie hory Tatier - Kriváň (31,5 km) a Lomnický štít (10,4 km).

Ak sa chystáte na dovolenku s deťmi, nemusíte mať obavu, že ich nezabavíte. V dosahu budete mať veľký vodný zábavný park Aquacity Poprad (13,2 km), galériu optických ilúzií Tricklandia (6,1 km) či takmer 500 m dlhú bobovú dráhu v Tatranskej Lomnici (2,7 km) ). Oblasť Vysokých Tatier je navyše pretkaná cyklotrasami, môžete tak vyraziť aj na rodinný výlet na bicykloch.

V zime sa k dovolenke v Tatrách sa neodmysliteľne viaže aj lyžovanie. Z penziónu to budete mať kúsok do lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici (3,2 km) s viac ako 11 km zjazdoviek. Pokiaľ preferujete menšie strediská, navštívte Jakubkovu lúku v Novom Smokovci (7,1 km) s 2 zjazdovkami alebo Ski areál Lopušná Dolina (25,1 km) s 5 zjazdovkami.

Na čom si pochutnáte?

Ponuka reštaurácie zahŕňa tradičnú slovenskú kuchyňu a medzinárodné špeciality, vrátane pizze. Na kávu si môžete zájsť do príjemnej kaviarne v rovnakej budove.

Niečo naviac

S rodinou či s priateľmi si môžete užiť príjemné posedenie v záhradnom altánku.

Penzion Palušák

Penzion Palušák

Hlavná 15 , Stará Lesná
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Maroš Palušák IČ: 48216674


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Česky hovoriaci personál

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Vzdialenosť od jazera
24 km
Zastávka
3,6 km
Aquapark
11 km
Zjazdovka
3 km

Tipy na výlet

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry Tip na výlet

Najvýznamnejšie hory na Slovensku každoročne navštívia tisíce turistov. Láka ich výstup na našu najvyššiu horu Gerlachovský štít (2 654,4 m n. m.). Vydať sa sem môžete aj vtedy, ak si na adrenalínový výstup zrovna netrúfate - Tatranský národný park môžete prejsť po stovkách kilometrov turistických chodníkov a cyklotrás.

Čo vo Vysokých Tatrách nesmiete vynechať?

  • najznámejšie hory Kriváň a Lomnický štít (dostupný aj lanovkou)
  • Štrbské pleso či Veľké a Malé Hincovo pleso
  • jazdu pozemnou lanovkou zo Starého Smokovca na Hrebienok
  • Tricklandiu
  • Bobovú dráhu v Tatranskej Lomnici
  • Neďaleké aquaparky Tatralandia a Aquacity Poprad

V zime vám Vysoké Tatry pripravia nezabudnuteľný výhľad na zasneženú krajinu aj bohaté športové vyžitie. Zalyžujte si napríklad v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici, v Ski areáli v Starom Smokovci alebo v Lopušnej doline. Navštíviť môžete tiež expozíciu zimných športov v Ski Múzeu.

Viac informácií
Tatranská Lomnica
Tatranská Lomnica
Štrbské pleso
Štrbské pleso
Starý Smokovec
Starý Smokovec