Hľadáte miesto pre skvelú relaxačnú dovolenku? Navštívte Penzión u Mlynárky v Dudinciach! Čaká vás tu luxusné wellness centrum s bazénom a niekoľkými druhmi sáun, chutná polpenzia a pohodlné izby. Navyše si užijete príjemnú atmosféru malebného kúpeľného mestečka a na výlet sa môžete vydať napríklad do Banskej Štiavnice, jedného z najkrajších miest na Slovensku.

O ubytovaní

Penzión u Mlynárky stojí v slovenskom kúpeľnom mestečku Dudince, neďaleko hraníc s Maďarskom. Zázemie penziónu aj lokalita budú perfektné pre relaxačnú dovolenku, tešiť sa môžete aj na krásne pamiatky v okolí a rôzne aktivity.

Aj keď majú Dudince rozlohu len necelých 7 km², je tu hneď niekoľko atrakcií, ktoré by ste pri svojej návšteve nemali vynechať. Prejdite si kúpeľný park a pokochajte sa pohľadom na Dudinské travertíny (750 m) - prírodný útvar vzniknutý vyzrážaním vody okolo termálnych prameňov. Ďalej môžete pokračovať po náučnom chodníku, jednou zo zastávok sú aj Rímske kúpele (1,3 km), teda 32 historických kamenných bazénov. V lete zas zájdite na neďaleké kúpalisko Dudinka (300 m), okrem rekreačného, detského a zážitkového bazéna s atrakciami tu nájdete aj liečebný bazén s minerálnou vodou.

Na výlet láka aj krásna Banská Štiavnica (39 km), ktorá je označovaná za jedno z najkrajších miest na Slovensku a nájdete ju dokonca na zozname UNESCO. Medzi monumenty mesta patrí Starý a Nový zámok alebo Kostol sv. Kataríny a Kostol Nanebovzatia Panny Márie. Očarí vás tu však celé historické centrum popretkávané čarovnými uličkami a krásnymi budovami. Obľúbenou zaujímavosťou je, najmä pred Vianocami, aj Banskoštiavnický Betlehem vyrezaný z dreva. A keď už hovoríme o zimnom období, viete, že z Penziónu u Mlynárky sa dostanete aj na zjazdovku? Nachádza sa totiž necelú hodinu autom od Salamandra Resortu s 2 traťami.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba Standard zahŕňa pohodlnú manželskú posteľ, pracovný stôl, televíziu, WiFi pripojenie a telefón. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovým kútom, umývadlom a WC. Do izby je možné umiestniť prístelku a za príplatok si môžete zaistiť izbu s balkónom.

Apartmán bude ideálnym variantom pre rodiny, okrem klasických 2 lôžok totiž umožňuje aj 2 prístelky. Samozrejme, nechýba televízia, WiFi pripojenie, telefón, pracovný stôl a kúpeľňa so sprchovým kútom, umývadlom a WC.

Prezidentský apartmán vám ponúkne naozaj dostatok priestoru, na 130 m² sa nielenže ubytujú až 4 osoby, ale užijú si aj komfort veľkej obývacej izby so sedacou súpravou a premietacím plátnom. Nechýba WiFi pripojenie, vlastná kúpeľňa, pracovný stôl, telefón a ďalšie vybavenie dôležité pre váš komfort.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky sa podávajú formou bohatých bufetových stolov, kde si každý vyberie podľa chuti z pestrej ponuky slaných aj sladkých jedál. Na obed si môžete zvoliť jedlo z klasického jedálneho lístka alebo z denného menu, kde nájdete regionálne pokrmy, tradičné slovenské jedlá, ale aj medzinárodné špeciality. Deň potom zakončíte chutnou večerou, na výber budete mať z 3 variantov.

Súčasťou penziónu je aj kaviareň, bar a zimná záhrada, kde si môžete počas dňa posedieť a vychutnať šálku vynikajúcej kávy alebo iný obľúbený nápoj.

Kde budete relaxovať?

V štýlovom wellness centre na prízemí penziónu na vás čaká krytý bazén (12x6 m, 28 °C), ktorý je v letných mesiacoch prepojený s terasou. Pýchou wellness zóny je potom saunový svet s fínskou, bylinkovou, aroma a infra saunou, rímskym parným kúpeľom, laconiom (suchá rímska sauna), amazonským dažďom, vodnou cestou, Kneippovým chodníkom a ľadopádom. Užiť si môžete aj niektorú zo skvelých masáží.

Penzion U Mlynárky

Penzion U Mlynárky

Karola Braxatorisa 2 , Dudince
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Penzión U Mlynárky IČ: 25596641


+421 917 478 130

penzion@umlynarky.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 12 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Zastávka
100 m
Aquapark
0,3 km
Zjazdovka
40 km

Tipy na výlet

Dudince

DudinceTip na výlet

Na južnom Slovensku leží kúpeľné mestečko Dudince. Je to ideálne miesto pre odpočinok a relaxáciu vďaka peknému prírodnému prostrediu, stále teplej klíme a predovšetkým vďaka účinkom miestnej liečivej vody. Tú si môžete užiť v Kúpeľoch Dudince. V kúpeľnom parku sa nachádza prírodná pamiatka Dudinské travertíny. Medzi ďalšie prírodné pamiatky v okolí patrí Tesárska roklina alebo Šinkov salaš.

Čo navštíviť v Dudinciach?

  • termálne Kúpele Dudince
  • Kúpalisko Dudinka
  • Dudinske travertíny a Rímske kúpele
Kúpalisko Dudinka
Kúpalisko Dudinka
Banská Štiavnica (UNESCO)
Banská Štiavnica (UNESCO)
Kúpele Dudince
Kúpele Dudince