Vyrazte toto leto s rodinou na južné Slovensko a užite si relaxáciu v okolitej prírode, neďalekých termálnych kúpeľoch alebo priamo v ubytovaní. V Penzióne Žitava si pochutnáte na raňajkách či polpenzii a osviežite sa vo vonkajšom bazéne. Ideálna dovolenka pre rodinu s deťmi, pre tie je tu pripravené ihrisko.

Vedeli ste, že…?

Penzión je postavený v sedliackom štýle a jeho architektúra je tak spomienkou na kedysi typické budovy južnej Slovenska. Penzión sa tiež pýši unikátnou slamenou strechou.


O ubytovaní

Penzión Žitava nájdete na južnom Slovensku v obci Dvory nad Žitavou. Skvelá poloha penziónu vám umožní vyraziť na výlet k neďalekej barokovej kalvárii (1,2 km) so zvonicou a kaplnkami. Nadšenci histórie určite radi navštívia aj Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch (7 km). Miestne expozície sledujú históriu regiónu od staršej doby kamennej až do 20. storočia.

Za návštevu rozhodne stojí aj mesto Komárno (27 km), ktoré vás uchváti nádhernou historickou architektúrou. Medzi obľúbené atrakcie tu patrí Galéria Limes známa zbierkou slovenských aj zahraničných moderných umeleckých diel, Rímske lapidárium s náhrobkami, sarkofágmi a sochami alebo termálne kúpele Brigetio.

Keď už sme pri tých kúpeľoch, pokiaľ si na dovolenke radi užívate hlavne relax, máte vyhraté! V okolí Penziónu Žitava totiž nájdete celý rad wellness centier a termálnych kúpeľov. Vydať sa môžete do Wellness centa Aquamarin (13 km) s bazénovým aj saunovým svetom, Rímskych kúpeľov (13 km) s liečivou termálnou vodou alebo do kúpelí Thermál Nesvady (14 km), ktoré ponúkajú množstvo atrakcií a animačných programov pre deti.

Kde budete spať?

Dvojlôžkové izby sú vybavené televíziou, klimatizáciou, chladničkou aj WiFi pripojením, chýbať vám nebude ani vlastná kúpeľňa so sprchou alebo vaňou. Postele môžu byť spojené v dvojlôžko alebo oddelené, je tu tiež možnosť 1-2 prísteliek.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne budete mať k dispozícii aj reštauráciu, kde si pochutnáte na tradičných špecialitách južného Slovenska. Kuchári jedlo pripravujú len z lokálnych a kvalitných surovín, vďaka čomu si pokrmy uchovávajú výrazné chute. Vychutnať si tu môžete tiež desiatu na letnej terase. Večer zase príjemne zakončite vo vínnej pivnici priamo v penzióne, kde ochutnáte tie najlepšie vína od miestnych vinárov.

Kde budete relaxovať?

V lete si doprajte osvieženie vo vonkajšom bazéne v areáli penziónu, ktorý je obklopený trávnatou plochou ideálnou na opaľovanie či hry.

Cestujete s deťmi?

Na vaše ratolesti tu čaká vonkajšie ihrisko, kde sa vybláznia na šmýkačke či preliezkach.

Penzión Žitava

Penzión Žitava

Hlavná 5 , Dvory nad Žitavou
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Penzión Žitava, s.r.o. IČ: 50890271


+421 356 450 535

recepcia@penzionzitava.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
4 €/noc/malé plemeno a 8 €/noc/veľké plemeno
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
20 km