Ubytujte sa v Szalajka Fogadó *** a užite si dovolenku len kúsok od kúzelného údolia Szalajka s nádhernými vodopádmi, lesnou železnicou a úžasnými atrakciami. V hoteli sa posilníte bohatými raňajkami vo forme bufetu a nádherne si oddýchnete v modernom wellness centre s bazénmi a saunami. Preskúmať navyše môžete aj neďaleké kúpeľné mestá Eger a Egerszalók.

O ubytovaní

Szalajka Fogadó *** sa nachádza v obci Szilvásvárad, len pár krokov od malebného údolia Szalajka (750 m). Je to jedno z najkrajších a najnavštevovanejších miest v Národnom parku Bukové hory, takže si tu môžete vychutnať nádhernú krajinu a bohaté atrakcie. Môžete tu vidieť muflóny a daniele žijúce v miestnej obore, navštíviť nádherný vodopád Fátyol (3,7 km) a tajomnú jaskyňu Istállós-kő (6,5 km), napiť sa z prameňa Szikla (3,5 km) a ochutnať tradičné vyprážané pstruhy z miestnych rybníkov. S okolím sa môžete lepšie zoznámiť aj vďaka Lesnému (3,7 km) a Lesníckemu múzeu (2,5 km) a deti si zamilujú rozprávkové ihrisko Szabadtér a jazdu na Békebelskej lesnej železnici.

Môžete si tiež urobiť výlet do Csipkéskout (29 km), ktorý je známy chovom legendárneho bieleho lipicana. Skúsení milovníci pešej turistiky zasa môžu vystúpiť na Bánkút (24,8 km), jedno z najvyšších miest v Maďarsku. Za oddychom sa vyberte do Egeru (27 km), kde môžete ochutnať miestne jedinečné vína a zrelaxovať v nádherných termálnych alebo tureckých kúpeľoch, ktorých história siaha až do začiatku 17. storočia. Na druhej strane na vás čaká úplne moderný wellness komplex v Egerszalok (34 km), ktorému dominuje jedinečný prírodný útvar - Slaný vrch, ktorý vznikol vyvieraním minerálnej vody. Podobný úkaz nájdete len asi na dvoch ďalších miestach na svete.

Kde budete spať?

Privíta vás útulná izba zariadená v neutrálnych farbách, súkromná kúpeľňa so sprchovacím kútom a pripojenie WiFi.

Dvojlôžková izba má rozlohu 21 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo 2 samostatnými lôžkami, TV, minibarom a písacím stolom. Niektoré z týchto izieb môžu mať aj vlastnú terasu.

Trojlôžková izba má rozlohu 23 m² a je vybavená manželskou posteľou, samostatným lôžkom, TV, písacím stolom a minibarom.

Štvorlôžková izba má rozlohu 28 m² a zahŕňa 4 samostatné postele alebo manželskú posteľ a 2 samostatné postele, TV, minibar a písací stôl.

Päťlôžková izba má rozlohu 41 m² a pozostáva z 2 samostatných izieb s 2 manželskými posteľami a samostatným lôžkom alebo manželskou posteľou a 3 samostatnými lôžkami. Súčasťou je aj TV, písací stôl a minibar.

Na čom si pochutnáte?

Veľkou inšpiráciou reštaurácii Szalajka Fogadó sú tradičné pokrmy a suroviny typické pre oblasť Szilvásváradu, ktoré sú pripravované s citom pre detail a kreativitou. Okrem miestnych zverinových a rybích špecialít si tak pochutnáte aj na tradičných maďarských a európskych jedlách v originálnej interpretácii. Odporúčame ochutnať aj z ponuky vynikajúcich egerských vín.

Kde budete relaxovať?

Moderné wellness centrum bude skutočným rajom relaxu. Môžete sa tešiť na hydromasážnu vírivku pre 12 osôb, vnútorný bazén, fínsku saunu, infračervenú saunu, soľnú stenu, masážne kreslo a masážne lôžko z nefritových kameňov. Objednať si môžete aj profesionálnu relaxačnú masáž. Špecialitou hotela je tzv. zvuková masáž, ktorá využíva rezonanciu kovových misiek.

Cestujete s deťmi?

Deti sa zabavia v mini dobrodružnom parku, ktorý je zriadený v hotelovej záhrade. Vo vnútri hotela sa nachádza detská herňa, ktorá vaše ratolesti zabaví aj za nepriaznivého počasia.

Niečo naviac

Hotel patrí medzi dog friendly zariadenia, kde sú vaši štvornohí miláčikovia nielen tolerovaní, ale aj vítaní a kde je o ich pohodlie dokonale postarané.

Szalajka Fogadó ***

Szalajka Fogadó ***

Egri út 2 , Szilvásvárad
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Szalajka Team Kft. IČ: 1009024103


+36 36 564 020

info@szalajkafogado.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:30
Domáci maznáčik
za 2 400 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Minibar
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
25 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
25 km
Zjazdovka
0,7 km

Tipy na výlet

Národný park Bukové hory

Národný park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, kvapľové jaskyne aj historické pamiatky. Reč je o Národnom parku Bukové hory, ktorý je najväčšou chránenou oblasťou v Maďarsku. Oblasť Bükku je výnimočná v mnohých ohľadoch – ide o najviac zalesnenú a najhornatejšiu oblasť krajiny, zároveň skvelo prepája prírodné a kultúrne turistické ciele, a tak ide o ideálne miesto na príjemnú letnú dovolenku ďaleko od davov turistov. Zábava na vás navyše čaká aj v zimných mesiacoch, kedy si užijete nenáročné lyžovanie a bežkovanie v krásnej prírode.

Krajina v parku Bükk je výnimočná vápencovými horami, ktoré vytvárajú osobitý ráz krajiny s jaskyňami, priepasťami, krasovými jazerami a vodopádmi. Nájdete tu aj najdlhšiu (8 700 m) a najhlbšiu (245 metrov) jaskyňu Istvánlápa. V parku sa veľmi dobre darí rozmanitým rastlinám, rastie tu 1 500 druhov cievnatých rastlín, medzi ktoré patria určité typy orchideí. Bukové hory sú tiež domovom pre dravé vtáky, pri troške šťastia tu narazíte napríklad aj na orla kráľovského.

Aké kultúrne a prírodné turistické ciele v Bukových horách navštíviť?

  • najvyšší vrch Kékes (1014 m n.m.), kde stojí televízna veža vo výške 130 metrov
  • druhý najvyšší vrch Bálvány (956 m n.m.) s rozhľadňou s krásnym výhľadom
  • vodopád Fátyol na rieke Szalajka
  • romantické mestečko Lillafüred s jazerom, ktoré môžete preplávať na loďke
  • historické mesto Eger s arcibiskupským palácom, podzemným mestom alebo vínne pivnice vytesané do skaly v Údolí krásnej panej
  • mesto Miskolc s hradom Diósgyőr, jaskynnými kúpeľmi a množstvom historických pamiatok
  • kvapľové jaskyne Szent István, Anna a Istállós-kő
Údolie rieky Szalajky s vodopádom
Údolie rieky Szalajky s vodopádom
Mesto Eger
Mesto Eger
Kúpele Egerszálok
Kúpele Egerszálok