Vydajte sa do Penzióu Auróra Vendégház a zažite tú pravú relaxačnú dovolenku! Ubytujete sa iba 200 m od slávneho termálneho jazera a kúpeľov Hévíz, v krásnych izbách v romantickom vintage štýle. Každé ráno si pochutnáte na bohatých raňajkách formou bufetu a po patričnom relaxe v kúpeľoch môžete vyraziť objavovať okolie. Zastavte sa napríklad na Farmárskom trhu s regionálnymi lahôdkami alebo si zájdite k Balatonu, ktorý je odtiaľto iba cca 7 km.

O ubytovaní

Penzión Auróra Vendégház stojí v maďarskom kúpeľnom meste Hévíz, iba 200 m od slávneho termálneho jazera. To je dokonca označované ako najväčšie prírodné jazero s liečivou vodou na svete a kúpať sa v ňom môžete po celý rok, teplota vody totiž neklesá pod 22 °C. Patrične oddýchnutí z termálnach kúpeľov sa môžete prejsť po meste, uvidíte tu napríklad architektonicky jedinečný Kostol svätého Ducha (500 m) alebo tradičný Farmárský trh (800 m), kde ochutnáte a nakúpite tie najlepšie regionálne lahôdky.

Na výlet si zájdite napríklad k Balatonu, do mesta Keszthely (6,7 km), kde na vás čaká krásny barokový palác Festetics s anglickým parkom, ktorý si vďaka svojej veľkosti a ozdobnosti zaslúžil pomenovanie „maďarský Versailles“. Navštíviť môžete aj množstvo zaujímavých múzeí, vrátane múzea bábik a múzea marcipánu, alebo Georgikon, prvú poľnohospodársku univerzitu v Európe. Lákavou atrakciou je samozrejme aj samotný Balaton (alebo tiež „maďarské more“), na ktorého brehu mesto Keszthely stojí . Užite si deň na pláži, vydajte sa na plavbu loďou, alebo zdolajte niektorú z okolitých cykolotrás.

Kde budete spať?

Dvojlôžkové izby (Bodri, Café Creme, Shabby, Provence, Oriental, Tobac, Safari, Lovely, Caffee Paris, Azur, Monaco, Toscana, Baroque) merajú 18-26 m² a majú vlastnú kúpeľňu so sprchou. Niektoré izby umožňujú prístelku, sú vhodné pre pobyt so psom alebo majú balkón. V každej izbe nájdete dvojlôžkovú posteľ, Smart televíziu, WiFi pripojenie, klimatizáciu, chladničku a fén.

Novomanželský apartmán je vhodný pre páry, neumožňuje prístelku. Nájdete ho na 2. poschodí a meria 34 m². Apartmán má romantickú atmosféru a dokonalé pohodlie vám zabezpečí posteľ kráľovských rozmerov a priestranná vaňa. Navyše má ešte samostatnú sprchu a fén, Smart televíziu, klimatizáciu, WiFi pripojenie a chladničku.

Luxusné apartmány (Superior King, Rodinný apartmán) sú vhodné pre náročných hostí, väčšie skupiny a rodiny. Vďaka možnosti 2 prísteliek ubytujú až 4 osoby. Samozrejme tu nechýba vlastná kúpeľňa so sprchou a fénom, klimatizácia, WiFi pripojenie, Smart TV či chladnička, jeden z apartmánov má navyše 2 balkóny.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii Hofbräu (100 m), ktorá patrí k penziónu, si pochutnáte na bavorskej, maďarskej a medzinárodnej kuchyni. Každé ráno na vás budú čakať raňajky vo forme bufetu (8:00 - 11:00) so slaným aj sladkým pečivom, cereáliami, jogurtmi, maslom, džemami, údeninami, syrmi, zeleninou, vajcami, párkami a slaninou. Nechýba ani káva, kakao, čaj alebo džús.

Od 12:00 do 18:00 sa servíruje obedové menu, ktoré zahŕňa polievku, hlavný chod, šalát a dezert. Obedová ponuka sa obmieňa každý deň. Na výber, samozrejme, máte aj z klasického menu, z pestrej ponuky pokrmov si potom môžete zvoliť aj večeru.

Kde budete relaxovať?

Luxusný oddych na vás čaká iba 200 m od penziónu, v Jazerných kúpeľoch Hévíz. Kúpeľový komplex je tu vybudovaný priamo na termálnom jazere, odkiaľ čerpá liečivú vodu a bahno. Svoje telo oblažíte v termálnom bazéne (35-36 °C), 2 sedacích bazénoch (37 a 38 °C), zážitkovom bazéne (32-34 °C), 2 terapeutických bazénoch na cvičenie (32-34 °C) a trakčnom kúpeli (34,5 °C). Môžete sa tiež rozmaznať niektorou zo širokej ponuky procedúr, vrátane masáží, bahenných zábalov a kúpeľov.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v penzióne k zapožičaniu detská vanička, vysoká stolička a cestovná postieľka.

Penzion Auróra Vendégház

Penzion Auróra Vendégház

Széchenyi u. 3. , Hévíz
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
MÓ-NA '96 Bt. IČ: 2006034151


+36 30 357 5330

info@auroravendeghaz.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 5 000 Ft/noc - nutná dohoda vopred, ubytovanie so psom je možné iba v 2 izbách.
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
pri penzióne 3000 HUF/noc (obmedzená kapacita), alebo 400 HUF/hodina na 50 m vzdialenom parkovisku

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Mesto Hévíz

Mesto Hévíz Tip na výlet

Keď sa povie Hévíz, každému sa vybaví preslávené termálne jazero s liečivou vodou, okolo ktorého sa rozkladá mestečko bohaté na kultúru a architektonické skvosty. Spoznajte nielen výnimočné účinky termálnej vody, ale aj atmosféru mesta.

Aké sú najobľúbenejšie ciele turistov v Hévíze?

  • najväčšie termálne a biologicky aktívne jazero na svete, ktorého voda je rádioaktívna a bohatá na prospešné látky, ako je síra, vápnik, horčík a mnohé ďalšie. V jazere sa môžete i okúpať vo vždy príjemne teplej vode (v zime teplota neklesá pod 26 °C a v lete sa šplhá až ku 36 °C) a budete cítiť pozitívne účinky na pohybové či ústrojenstvo či v prípade gynekologických problémov.
  • obľúbený Farmársky trh, kde nakúpite tie najväčšie maďarské lahôdky priamo od miestnych farmárov
  • rímsko-katolícky Kostol svätého Ducha s moderným a výnimočne krásnym vzhľadom
  • množstvo drobných obchodíkov, kaviarní a vinární, kde okúsite aj pravú atmosféru maďarského kúpeľného mesta
Termálne jazero Hévíz
Termálne jazero Hévíz
Keszthely
Keszthely
Hrad Sümeg
Hrad Sümeg