Vyrazte na dovolenku do krásnej prírody Jeseníkov! Ubytujte sa v Penzióne Rázová len kúsok od vodnej nádrže Slezská Harta a užite si voľno plné výletov, vodných športov a zábavy. Tešiť sa môžete aj na výdatnú polpenziu z regionálnych surovín a k dispozícii budete mať úschovňu bicyklov a detský kútik v reštaurácii.

O ubytovaní

Penzión Rázová sa nachádza v takmer rovnomennej obci Razová, v podhorí Jeseníkov a len kúsok od vodnej nádrže Slezská Harta. Pokojné okolie praje výletom, odpočinku v prírode aj športovým aktivitám, každý si tu príde na svoje. V zime navyše môžete vyraziť aj na lyže, napríklad do ski areálu Čerťák (20,3 km), Myšák (24,5 km) alebo Praděd (30,2 km).

Samotná obec Razová vám ponúkne hneď niekoľko krásnych prírodných úkazov. Nájdete tu napríklad vzácne Razovské tufity (2,8 km), zaujímavé geologické útvary, ktoré vznikli sopečnou činnosťou a pozdĺž ktorých sa môžete vydať na príjemnú prechádzku. Z prírodných zaujímavostí v okolí stojí za zmienku aj Venušina sopka (7,6 km) alebo Uhliarsky vrch s pútnickým kostolom Panny Márie Pomocnej (10,3 km).

V blízkosti ubytovania môžete na rekreáciu využívať najmladšiu českú priehradu - Slezskú Hartu (2,5 km). Poslúži vám na kúpanie, rybárčenie aj vodným športom, ako je windsurfing. Parádnym zážitkom bude aj plavba na loďke. Nádrž pripomínajúca svojím tvarom draka je obklopená sviežou prírodou, ktorá priam volá na dlhé odpočinkové prechádzky.

Ďaleko to nebudete mať ani k presláveným jesenickým klenotom. V Karlovej Studánke (27,2 km) môžete relaxovať v horských kúpeľoch a užívať si najčistejší vzduch v republike. Zájdite sa tiež pozrieť na vodopády Bílej Opavy (29,5 km) alebo si vyšliapnite na Praděd (34,8 km), najvyššiu horu Jeseníkov. Preskúmajte aj mesto Bruntál (9,3 km) s barokovým zámkom a múzeom venovaným bruntálskej prírode a tradičným remeslám.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej dvojlôžkovej izbe s priestrannou predsieňou, vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletou, manželskou posteľou, stolíkom so stoličkami, sadou na prípravu kávy a čaju, minibarom a televíziou. K dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia penziónu je zameraná predovšetkým na prípravu tradičných lokálnych špecialít. Pochutnať si môžete na pokrmoch z hovädzieho, teľacieho či bravčového mäsa od miestneho mäsiara, rybách z neďalekej sádky, zverine z miestnych lesov a ďalších kvalitných surovín z regiónu.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v priestoroch reštaurácie pripravený detský kútik, skvele sa tak zabaví, keď si budete chcieť pochutnať na miestnej kuchyni alebo posedieť pri šálke kávy.

Penzion Rázová

Penzion Rázová

Razová 417, Razová , Razová
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Marta Virágová IČ: 08254028


+420 775 271 801

jeseniky-apartmany@seznam.cz

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
100 - 150 Kč (podľa veľkosti)
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
9,5 km
Zjazdovka
20 km
Bežkovanie
20 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Bruntál
Bruntál
Karlova Studánka
Karlova Studánka
Hora Praděd
Hora Praděd