Vyrazte na pobyt do malebnej prírody Nízkeho Jeseníka a užite si príjemné ubytovanie v romantickom Penzióne Carpe Diem ***, nápoj na privítané a bohaté kontinentálne raňajky priamo v izbe. Na dosah budete mať krásne vodopády, hrady, zámky a iné skvelé výletné ciele.

O ubytovaní

Romantický Penzión Carpe Diem *** sa nachádza v obci Rýžoviště, v malebnej prírode oblasti Nízkeho Jeseníka. Penzión je doslova obklopený krásnymi výletnými cieľmi a v zime to budete mať kúsok aj k niekoľkým lyžiarskym areálom.

Lákajú vás výlety do prírody? Medzi obľúbené trasy v okolí patrí výstup na Praděd (32,7 km) alebo prechádzka k Bridlicovým jazierkom (5,5 km). Vyraziť môžete aj k množstvu krásnych vodopádov, za návštevu stoja napríklad Pasecké vodopády (14,9 km) alebo Rešovské vodopády (25,8 km).

Za kultúrou sa môžete vydať do neďalekého Rýmařova (10,6 km), kde nájdete Mestské múzeum Rýmařov, založené už v roku 1901, a Galériu Márie Kodovskej, maliarky a poetky. Alebo si urobte výlet po hradoch a zámkoch, na dosah budete mať zámok Velké Losiny (43 km), hrad Sovinec (16,3 km) či zámok Bruntál (19 km).

V zime si potom môžete pokojne pribaliť aj lyže. V okruhu cca 20 km od penziónu na vás čaká hneď niekoľko lyžiarskych areálov, napríklad Ski areál Stará Ves (16,7 km), lyžiarsky areál Čerťák pod Pradědom (16,5 km), Ski areál Myšák (19,3 km), Ski Aréna Karlov (19,7 km) a Skiareál Pawlin (20,3 km).

Kde budete spať?

Penzión ponúka ubytovanie v rustikálnych izbách s dreveným nábytkom a príjemnou atmosférou. K dispozícii budete mať modernú kúpeľňu a WiFi pripojenie. Dvojlôžkové izby ponúknu pohodlnú manželskú posteľ, v trojlôžkových izbách je navyše aj samostatné jednolôžko. Nechýba ani malý stolík s posedením.

Na čom si pochutnáte?

Pochutnáte si na bohatých kontinentálnych raňajkách (čaj, káva, džús, voda, syr, šunka, vajíčka, zelenina, ovocie, pečivo, oblátky), ktoré si užijete priamo v izbe.

Kde budete relaxovať?

Pokiaľ si chcete na dovolenke poriadne oddýchnuť, zavítajte do malej wellness zóny, kde si môžete dopriať relaxačný pivný kúpeľ v dvojvani spojenú s konzumáciou piva, odpočinok v saune s pitným režimom alebo masáž chodidiel prístrojom Luxoro.

Penzion Carpe Diem ***

Penzion Carpe Diem ***

Zahradní 32 , Ryžoviště
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
SMILE SWEET SHOP s.r.o. IČ: 05118867


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
16:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,2 km
Aquapark
11,2 km
Zjazdovka
16,7 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Bruntál
Bruntál
Hrad Sovinec
Hrad Sovinec
Hora Praděd
Hora Praděd