Vyrazte do Penziónu Vincent & Mia a načerpajte novú energiu v krásnej prírode Jeseníkov! Budete len kúsok od Karlovej Studánky a ďalších krásnych výletných cieľov. K dispozícii navyše budete mať nielen komfortný apartmán s kuchynkou, ale aj spoločenskú miestnosť s barom a vonkajším ohnisko. Príjemným bonusom je poukaz do Wellness centra Bruntál.

O ubytovaní

Penzion Vincent & Mia sa nachádza v Dolných Moraviciach v krásnej prírode Jeseníkov, neďaleko Bruntálu, Karlovej Studánky a vodnej nádrže Slezská Harta. Okolie penziónu je bohaté na vyžitie aj výletné ciele, nudiť sa tu nebudete, nech už dorazíte v akomkoľvek ročnom období.

V zime na vás čaká hneď niekoľko ski areálov - Kopřivná pod Pradědem (6,8 km) s najdlhšou zjazdovkou na Morave, Ski Karlov (6,7 km) s večerným lyžovaním a detským kútikom, Ski areál Praděd-Ovčárna (11,9 km), ktorý je najobľúbenejším lyžiarskym strediskom celých Jeseníkov, alebo Ski areál Čerťák (3,5 km), ideálny pre rodiny s deťmi. Nie svoje si prídu aj bežkári, ktorí môžu priamo pri hoteli nastúpiť na Jesenickú magistrálu.

Po celý rok sa môžete tešiť na krásne výlety. V neďalekej Malé Morávke (5,2 km) môžete navštíviť dedinskú pamiatkovú zónu s 41 historickými domami sudetonemeckého jesenického typu. Prezrite si tiež farský kostol Najsvätejšej Trojice z 18. storočia, lesnú kaplnku s múzeom na Kaplnkovom vrchu, Schindlerovu stodolu, ktorá je chránenou kultúrnou pamiatkou, či alej pamätných stromov, ktorých vek sa odhaduje na 160 až 280 rokov.

Vydajte sa tiež na ikonickú rozhľadňu na hore Praděd (19,7 km), k zrúcanine hradu Freudenštejn (24,4 km), na zámok Bruntál (16,8 km) alebo k vodopádom Bielej Opavy (14,5 km). V horskej osade Rejvíz (46,1 km) vás po rozsiahlom rašelinisku s Mechovým jazierkom prevedie náučný chodník. Za dobrodružstvom dávnych zlatokopov vyrazte do Zlatokopeckého skanzenu a Údolia stratených štôlní v Zlatých Horách (40,8 km).

Kde budete spať?

Penzión ponúka apartmány v dvoch susediacich budovách Vincent a Mia. Všetky apartmány disponujú vlastnou kúpeľňou, televíziou, WiFi pripojením a vybaveným kuchynským kútom.

  • Apartmány Mia sú dvojlôžkové až štvorlôžkové, niektoré ponúkajú možnosť prísteliek na rozkladacej pohovke.

  • Apartmány Vincent sú dvojlôžkové alebo trojlôžkové, v niektorých je možné pripraviť prístelku na rozkladacej pohovke.

Na čom si pochutnáte?

Vďaka vybavenej kuchynke priamo v apartmáne si môžete kedykoľvek pripraviť jedlo podľa chuti. V areáli penziónu navyše nájdete vonkajšie ohnisko na skvelú opekačku.

Na posedenie v Penzióne Vincent pozýva tiež spoločenská miestnosť so samoobslužným barom, kde si môžete dať obľúbený nápoj alebo ochutnať víno.

Cestujete s deťmi?

Deti sa môžu vyšantiť na vonkajšom ihrisku s hojdačkami a trampolínou. Ihrisko je navyše hneď vedľa posedenia s ohniskom, takže môžete tráviť príjemný čas a mať svoje ratolesti stále pod dohľadom.

Penzion Vincent & Mia

Penzion Vincent & Mia

Dolní Moravice č.28 , Dolní Moravice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
CONTROL-SYSTEM s.r.o. IČ: 27770311


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
3,5 km
Bežkovanie
5,9 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Karlova Studánka
Karlova Studánka
Bruntál
Bruntál
Hrad Sovinec
Hrad Sovinec